• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Personel Bordro & Bütçe

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Doruk Paşa

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
24
Excel V
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
İyi Akşamlar Arkadaşlar

Dosyada örneğini de verdiğim konuda

iki formülün tek formül olarak oluşması ile hesaplama yapmak istiyorum.

Yardımlarınızı rica ederim.

Ekli dosyalar

• Formül birleştirme ile Veri Aktarma.xlsx
    13.6 KB · Gösterim: 84
Değişiklikler yapıldı. Mesaj 77' deki dosyayı tekrar indirip kontrol eder misiniz?

Sayın user İyi geceler

Size hesaplama yapmayan dosya üzerinde değişiklikleri bildirmiştim. (Mesaj 80' de açıklamaya çalışmıştım) dolayısı ile sizde hesaplama yapmayan dosya üzerinde güncelleme yapmış oldunuz. Ocak ve sonraki aylarda PRS sayısı olmadığında hesaplama yapmıyor.

Ayrıca; dosyada Mavi Yazı ile belirttiğim Aralık ayı sonrasındaki Toplam sütunları Başlığı GENEL TOPLAM olacak Buraya ÇLŞ PLANI sayasındaki W3 hücresindeki Başlığını alıyor galiba

Ekli dosyalar

• userx_BORDRO_BÜTÇE-1.xlsm
    1.3 MB · Gösterim: 1
İyi geceler. Kusura bakmayın dikkatimden kaçmış. Mesaj 77' deki dosyayı düzenledim. İndirip kontrol edersiniz.

Sayın yken
Kontrol eder misiniz?
Çok teşekkür ederim.

ÇLŞ. PLAN sayfasında çalışan sayısı 12 diyor. Sanırım bu her ay için 1 rakamı yazılmış, bunları topluyor,
Yıllık Bütçe sayfasında da çalışan sayısı 24 diyor. Çalışan sayısı meselesini anlamadım.
Bu 1 leri silince hesaplama yapmıyor.
12 ay boyunca çalışan aynı bir kişi için hesaplama nasıl yapıyoruz? 12 veya 24 kişi yerine 1 kişi istiyoruz.
1684131163207.png

1684131026937.png

Sayın userx Merhaba

Ekli Dosyada Genel Toplam bölümünde tüm yıl 2 kişi çalışmış olan Kadronun aylar itibariyle hesaplanan (SADECE Bordro Hesaplamalarının) 2 Katını vermesi lazım (Genel Giderler Hesaplamalarının Toplamında hata yok)

Ayrıca; ÇLŞ. PLANI Sayfasında H Sütununda ücret değişikliği yapıldığında BÜTÇE Sayfasında İlgili ayların Net Ücret sütunlarına yansıtmıyor. Bazen Başka denemeler için seçeneklerde değişiklik yaptığımda düzeliyor

Ekli dosyalar

• PERSONEL BÜTÇESİ.xlsm
    1.4 MB · Gösterim: 1
Sayın userx Merhaba

Ekli Dosyada Genel Toplam bölümünde tüm yıl 2 kişi çalışmış olan Kadronun aylar itibariyle hesaplanan (SADECE Bordro Hesaplamalarının) 2 Katını vermesi lazım (Genel Giderler Hesaplamalarının Toplamında hata yok)

Ayrıca; ÇLŞ. PLANI Sayfasında H Sütununda ücret değişikliği yapıldığında BÜTÇE Sayfasında İlgili ayların Net Ücret sütunlarına yansıtmıyor. Bazen Başka denemeler için seçeneklerde değişiklik yaptığımda düzeliyor
Yanlış anlamadıysam düzenledim. Kontrol eder misiniz?

Ekli dosyalar

• PERSONEL BÜTÇESİ_DP.xlsm
    1.3 MB · Gösterim: 0
Sayın userx Günaydın

Tam anlatamadığım için Tablonun tamamında değişiklik yapmış olduk

Halbuki ; Ben Sadece "Genel Toplam" Bölümündeki hatayı anlatmaya çalışmıştım. Aylarda herhangi bir değişiklik olmayacaktı

Yapılmak istenileni Dosyanın ilgili Genel Toplam Bölümünde ifade etmeye çalıştım

Ekli dosyalar

• PERSONEL BÜTÇESİ.xlsm
    1.4 MB · Gösterim: 0
Sayın Doruk Paşa iyi akşamlar.
Mesaj#86' daki dosyayı indirip inceler misiniz?

Sayın userx İyi Akşamlar

Ay içi hesaplaması ile ilgili düzeltmeler ocak ayında açıklamalar ve sayılarla anlatmaya çalıştım

Her konuyu tek tek çözerek gidelim diyorum birden fazla konu olunca başka yerlerde hata yapmamıza neden oluyor diye düşünüyorum

Ekli dosyalar

• PERSONEL BÜTÇESİ_DP (1).xlsm
    1.4 MB · Gösterim: 3
İyi akşamlar.
Mesaj#86' daki dosyayı tekrar indirip inceler misiniz?

Sayın userx

Yeni açıklamaları dosya içinde yaptım

Ekli dosyalar

• PERSONEL BÜTÇESİ_DP (2).xlsm
    1.4 MB · Gösterim: 2
Sayın Userx, bu excel dosyası size mi ait? Sabırınıza gıbta ettim. Halen de bu kadar garip garip istekleri karşılamaya devam etmenizi anlamış değilim.
Talep sahibi ile arkadaş falan mısınız?

Sayın Userx, bu excel dosyası size mi ait? Sabırınıza gıbta ettim. Halen de bu kadar garip garip istekleri karşılamaya devam etmenizi anlamış değilim.
Talep sahibi ile arkadaş falan mısınız?
Dosya bana ait değil talep sahibini de tanımıyorum. Sadece başlamış olduğum iş bitsin başkaları da faydalansın istiyorum.

Ekli dosyalar

• PERSONEL BÜTÇESİ_DP.xlsm
    1.3 MB · Gösterim: 2
Sayın userx İyi Akşamlar dilerim

Bordro hesaplamada Kasım ve Aralık ayında düzeltme yapmamız lazım

Dosya içinde Olması gereken tutarlar belirtilmiştir.

Sona yaklaşıyoruz sanırım

Ekli dosyalar

• PERSONEL BÜTÇESİ_DP (3).xlsm
Kasım ve Aralık ayında yaptığınız hesaplamanın mantığını anlayamadım. Değerleri nasıl bulduğunuzu açıklar mısınız?

İyi Akşamlar

Hatanın nereden geldiğini tahmin ediyorum da nasıl ifade etsem onu bulamadım

Gelir Vergisi Matrahı ve Kümülatif Gelir Vergisi Matrahı durumundan kaynaklanıyor diye düşünüyorum

Fakat nasıl düzelteceğimizi kafamda oluşturmaya çalışıyorum.

Bulacağız ama nereden başlayacağız düşünelim biraz

Sayın userx İyi Geceler

Önceki mesajımda Kasım ve Aralık aylarında hata var demiştim Hata yok Bazı online bordro örnekleri ile de kontrol ettim.

Tabloda Yapılacak son işlem;

Yani; Genel Toplam bölümünde aylar itibari ile Başlıklara göre alınacak toplamı ben basit şekilde yapmaya çalıştım. Sizde kendi yönteminizle yapmanızı rica ederim. Farklı bir şey olmaz diye düşünüyorum

Ekli dosyalar

• PERSONEL BÜTÇESİ_DP (3).xlsm
Sayın userx Günaydın

Size özel mesaj olarak dosya yollamak istiyorum. Buradan Nasıl gönderebilirim

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri