• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Üretim takip formülünde yardım

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mustafademir01

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2007 TR
Konu Sahibi
Merhabalar,

Bir üretim takip dosyam var sipariş olan sayfamda yazılan müşteri siparişleri üretim sayfamdaki depo takipten stoklardan düşmekte. sorunum şu

sipariş takip sayfamda u stununda bir onay kutusu olsa onay kutusu işaretlenince ilgili yer renklenip üretim sayfasındaki depo stok miktarından düşmesi onaylanmazsa düşmemesi eğer formülü denedim ama beceremedim. bunu nasıl yapmalıyım yardım ve bir örnek ile yazarsanız sevinirim teşekkür ediyorum

Çözüm
Onay işini ancak makro ile çözebildim, onaylayınca L sütununa ( Teslim) yazıyor. Eğer yanlışlıkla onaylarsanız x'i kaldırın, geri siliyor. İşinize yararsa kullanın.
Not: Veri Doğrulama verileri tablo başlığından (Q2:AG2) alıyor, yeni rengi oradan ekleyin
Sayın mustafademir01,
Bu dosyada yazdığım formülü inceleyip sonucunun da doğru olup olmadığını teyit eder misiniz ?

Ekteki yeni dosyada Örnek sayfasında:
Sipariş (S sütunu) girilince X-Y sütunlarında stoklarda eksik olanlar görünüyor.
V sütunda hücreye x yazınca onaylayıp stoktan düşüyor.
Eğer eksik rengi onaylamaya kalkarsanız Veri Doğrulama sizi engelliyor.

Konu Sahibi
Sayın mustafademir01,
Bu dosyada yazdığım formülü inceleyip sonucunun da doğru olup olmadığını teyit eder misiniz ?
Değerli Hocam,

Emeğinize sağlık sonuçta bir hata bulamadım formülleri alt alta ve yan yana topladığım zaman tümünde kontrol yapacağım size bilgi vereceğim çok teşekkür ederim.

Konu Sahibi
Ekteki yeni dosyada Örnek sayfasında:
Sipariş (S sütunu) girilince X-Y sütunlarında stoklarda eksik olanlar görünüyor.
V sütunda hücreye x yazınca onaylayıp stoktan düşüyor.
Eğer eksik rengi onaylamaya kalkarsanız Veri Doğrulama sizi engelliyor.
Değerli Ali Hocam emeğinize sağlık çalışmanızı ayrı bir sayfada yapacağım farklı bir yaklaşım olmuş raporlamaları alırken daha kolay olacak gibi gözükmekte yalnız yazılı renklerin harici ilave renkler olur ise nasıl bir yol izleyeceğim

Değerli Ali Hocam emeğinize sağlık çalışmanızı ayrı bir sayfada yapacağım farklı bir yaklaşım olmuş raporlamaları alırken daha kolay olacak gibi gözükmekte yalnız yazılı renklerin harici ilave renkler olur ise nasıl bir yol izleyeceğim
Yeni örnek dosyada, YEŞİL rengi ilave ettim.
1. A12:G12 aralığını
Seç>Sağ Tıkla>Ekle>Hücreleri Aşağı Sürükle,
A12'ye Devir, B12'ye YEŞİL yaz
2. J sütundaki listenin altında ilk boş hücreye (J12) YEŞİL yaz, yanındaki K12:M12 aralığına bir üst satırdaki (K11:M11) formülleri kopyalayıp, yapıştır.
2. X sütundaki listenin altında ilk boş hücreye (X12) YEŞİL yaz, yanındaki Y12 hücresine bir üst satırdaki Y11 hücresindeki formülü kopyalayıp, yapıştır.

Konu Sahibi
Yeni örnek dosyada, YEŞİL rengi ilave ettim.
1. A12:G12 aralığını
Seç>Sağ Tıkla>Ekle>Hücreleri Aşağı Sürükle,
A12'ye Devir, B12'ye YEŞİL yaz
2. J sütundaki listenin altında ilk boş hücreye (J12) YEŞİL yaz, yanındaki K12:M12 aralığına bir üst satırdaki (K11:M11) formülleri kopyalayıp, yapıştır.
2. X sütundaki listenin altında ilk boş hücreye (X12) YEŞİL yaz, yanındaki Y12 hücresine bir üst satırdaki Y11 hücresindeki formülü kopyalayıp, yapıştır.
Ali Hocam Yeşilin altına en az 5 satır boş bırakıp oluşabilecek farklı renkler olur ise ilave edip diğer yerlerede otomatik formülle kendisi yazarsa da güzel olur sanırım ben yapsam bir sıkıtı olurmu bu şekilde

Konu Sahibi
Ali Hocam B de yer alan renk bilgileri otomatik geliyor sanırım ona nerden ulaşırım

Sarı alanda renk ekledikçe diğer tablolara formül ile otomatik geliyor.
B sütunundaki hücrelerdeki liste Giriş>Koşulu Biçimlendirme ile B2:B18 aralığındaki hücrelerden alıyor. Siz yeni renk girdikçe o listede güncellenecek.

Konu Sahibi
Sarı alanda renk ekledikçe diğer tablolara formül ile otomatik geliyor.
B sütunundaki hücrelerdeki liste Giriş>Koşulu Biçimlendirme ile B2:B18 aralığındaki hücrelerden alıyor. Siz yeni renk girdikçe o listede güncellenecek.
Ali Hocam,

sipariş takip kısmı bu şekilde olursa bir müşteri birden fazla renk alacağından. çok daha iyi olacak

Kusura bakma, kafam karışmış Giriş>Koşulu Biçimlendirme den değil Veri>Veri Doğrulama dan ayarlanıyor.
Aynı ayarı R sütuna da uyguladım.

Konu Sahibi
Kusura bakma, kafam karışmış Giriş>Koşulu Biçimlendirme den değil Veri>Veri Doğrulama dan ayarlanıyor.
Aynı ayarı R sütuna da uyguladım.
Ali Hocam,

renkleri sipariş bölümünden yan yana yazdım alt kısımlarına adet girmemiz lazım bu şekilde doğru bir takip sistemi olacak günlük en az 5 müşteri ve her müşteriye farklı renkler takip böyle daha doğru olacak bir bakarmısınız.

Anlamadım, Q:AF sütunlarında, aynı satırda, aynı müşteriye değişik renk girecekseniz, AG sütununda girdiğiniz toplam Bobin sayısından hangi renkten kaç tane olduğunu nasıl anlayacağız.

#51 mesajdaki önerdiğim dosyadaki yöntemden ileri gidemedim.
Renkleri aynı işi yapacak, R sütundan seçmek yerine neden karışık bir çapraz tablodan seçmek istiyorsunuz

Konu Sahibi
#51 mesajdaki önerdiğim dosyadaki yöntemden ileri gidemedim.
Renkleri aynı işi yapacak, R sütundan seçmek yerine neden karışık bir çapraz tablodan seçmek istiyorsunuz
Günaydın Ali hocam ,

Renklerin günlük toplamlarını alt hücrelerde alacağım ozman hangi gün hangi renk i ürettim günlük haftalık aylık görebileceğimbir kontrol ederseniz

Siz son dosyayı göndermeden önce ona benzer bir çalışma yapmıştım.
Ancak, aynı müşteri için, aynı satırda değişik renkler altına veri girilince onay aşamasında sorun çıkıyor.
Örneğin değişik tarihlerde veya müşteriler için beyaz girdiniz. Bunlardan birisini onaylayınca STOK tablosundaki teslim sütunundaki formül hangi satırdaki x in onayladığına göre ayarlanmıyor.

Son düzenleme:
Onay işini ancak makro ile çözebildim, onaylayınca L sütununa ( Teslim) yazıyor. Eğer yanlışlıkla onaylarsanız x'i kaldırın, geri siliyor. İşinize yararsa kullanın.
Not: Veri Doğrulama verileri tablo başlığından (Q2:AG2) alıyor, yeni rengi oradan ekleyin

Son düzenleme:
Çözüm
Konu Sahibi
emeğinize sağlık Ali Hocam çok teşekkür ederim

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri