• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kriter Bazlı Veri Alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Valentino06

Yeni Üye
Aldığı beğeni
8
Excel V
Office 2019 TR
Merhaba Arkadaşlar desteğinize ve yardımınıza ihtiyacım var yapmak istediğim örnek olarak hazırladığım Excel kitabım da Ocak Mayısa kadar puantajım var. personel sicil koduna göre ay ay hafta içi mesai x+7,5 hafta sonu mesaileri H+7,5 bayram mesaileri B+7,5 kısacası + ile başlayan mesailerin toplamlarını özet sayfasında zemin rengi sarı ile boyadığım yerlere getirmek istiyorum. diğer işlem ise ücretsiz izinler X-7,5 Bu kısım da "- " ile başlayanları toplamlarını almak istiyorum.

Ekli dosyalar

Çözüm
26. mesajda en azından başlıkları belirtmişsiniz ben dosyanıza bakarken arada onu görmemişim. x+h+b mantığı uyguladım diğerlerinde de gün sayıyor anladığım kadarı ile. Ona göre güncellenmiş hali ekte.
Konuya takıldım :) :) :) :)
#40 nolu mesajdaki dosyayı değiştirdim. Tekrar dener misin, hata ondalık sayılardan kaynaklanıyor olabilir.

Emin değilim ama galiba TEXTAFTER Fonksiyonu makronun içinde çalışmıyor.
Başka türlü hallettim.
#40 mesajdaki dosyayı yeniledim

Alicimri hocam benim 1 bir orjinal excelim aynısı lütfen kodu bu Excele göre uyarlayabilir misiniz. Hocam koda iki ilave daha ekleyebilir miyiz. yıllık izin toplamları ile üst kısmada alt toplamları da koda ilave yapılabilir mi tek butonla hepsini çözmüş olacağım. hem de Excel de şişmiyecek.

Ekli dosyalar

Benim dandik PC de bile 5-6 saniyede işi bitiriyor.
Son eklediğim dosyada, Özet sayfasındaki ay isimlerini değiştirmiştim. Sayfa isimleri ile aynı olacak şekilde, Ocak, Şubat, Mart..........
Anladığım kadarıyla FORMÜLLER>Hesaplama Seçenekleri>El ile ayarlamışsınız, onu Otomatik yapın.
Gönderdiğim dosya sonuçlarının resmi.
1735574311116.png
G

Son düzenleme:
Ali hocam sizde çok güzel verileri getiriyor. bende atmış olduğum resimdeki gibi söylemiş olduğunuz el ile değil otomatik.

1735582282518.png

Diğer veriler doğru geliyorsa Yıllık ve üstteki toplamları uzun yoldan hallederek deneyeyim.

atoykan Hocam vermiş olduğunuz kodları kullanmış olduğum Excelime uyguladım kodu çalıştırdığımda Exceli kapatıyor. sürekli Hata veriyor.
Eklediğim dosyada sorunsuz işlem yapabiliyorsanız uyarlamaya çalışırken bir yerde hata yapıyorsunuz demekki. Orjinal dosyanızda formüller mevcutsa onları silin yük oluşturmasın veya orjinal dosyanızdaki isimleri silip paylaşın kontrol edelim.

46. mesajdaki dosyanıza baktım sorun paylaştığınız örnek ile asıl dosyanızdaki yerleşimler birebir aynı demiştiniz ancak değil. Buna göre düzenleme gerekecek gece bakıp çözüm olarak paylaşmaya çalışacağım.

Hocam ben çok teşekkür ederim. Ali hocam ve Siz Çok yardımcı oldunuz Allah sizlerden kat kat razı olsun. İnşallah Çok minnettarım çok sağ olun.

Çalışmayı örneğinize göre güncelledim, Personel sayfasına personel güncelleme için buton ekledim aylık raporları tarayarak personel listesini günceller. Daha öncede belirttiğim gibi kodları sadece amaca hizmet etmesi için ve mantığını inceleyip anlayabilmeniz için modüller halinde mümkün olduğu kadarda açıklamaları ile yazdım, mevcut hali ile işinizi görecektir. Ancak yardımcı sayfa oluşturma modüller arası geçişler işlemi yavaşlatıyor doğal olarak. Vakit darlığından kodları sadeleştirmek ve fonksiyon hızlarını arttırmak için çalışma şansım şu aralar ne yazık ki yok. Kendi projem olsaydı tek kod bloğu içinde daha hızlı çalışacak yapıyı kurgulardım ancak dediğim gibi yılsonu itibarı ile korkunç yoğunum, anlaşılması zor hale gelmemesi adına bu hali ile paylaşıyorum ilerleyen dönemde daha efektif kodlara çevirmek sizin de çalışmayı inceleyip yapıyı anlamaya ve geliştirmeye çalışacağınıza sözünüz olmak koşulu ile sözüm olsun.

Ekli dosyalar

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri