• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kriter Bazlı Veri Alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Valentino06

Yeni Üye
Aldığı beğeni
8
Excel V
Office 2019 TR
Merhaba Arkadaşlar desteğinize ve yardımınıza ihtiyacım var yapmak istediğim örnek olarak hazırladığım Excel kitabım da Ocak Mayısa kadar puantajım var. personel sicil koduna göre ay ay hafta içi mesai x+7,5 hafta sonu mesaileri H+7,5 bayram mesaileri B+7,5 kısacası + ile başlayan mesailerin toplamlarını özet sayfasında zemin rengi sarı ile boyadığım yerlere getirmek istiyorum. diğer işlem ise ücretsiz izinler X-7,5 Bu kısım da "- " ile başlayanları toplamlarını almak istiyorum.

Ekli dosyalar

Çözüm
26. mesajda en azından başlıkları belirtmişsiniz ben dosyanıza bakarken arada onu görmemişim. x+h+b mantığı uyguladım diğerlerinde de gün sayıyor anladığım kadarı ile. Ona göre güncellenmiş hali ekte.
Formüller Sayfa1 L ve M sütunlarında
Bende 365 Excel olmadığından Onedriver de test ediyorum. İnceleyin
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Ali hocam personel isimleri farklı satırlarda olduğunda personel bilgilerinde kaymalar oluyor. hocam rica etsem personel sicil numaralarına göre düzenleme yapabilir miyiz

Makrolu çözüm kullanmak durumunuz varsa, tek tuşla işi hallede bilirsiniz,
TOPLAM MESAİÜCRETSİZ SAAT İZİNRAPORLUYILLIK İZİNİDARİ İZİNEVLİLİK İZİNDOĞUM İZİNÖLÜM İZİN
Yukarıdaki sütunların her birinin hangi harf veya harflere denk geldiğini belirtirseniz yardımcı olayım.

X+H+B+X-RSIDEIDIÖI
HAFTA İÇİ MESAİHAFTA SONU MESAİBAYRAM MESAİTOPLAM MESAİÜCRETSİZ SAAT İZİNRAPORLUYILLIK İZİNİDARİ İZİNEVLİLİK İZİNDOĞUM İZİNÖLÜM İZİN

Hocam sizin verdiğiniz formül haricin de kullandığım formüller de aşağıdadır.

=LET(sat;KAÇINCI(DOLAYLI("B"&SATIR());OCAK!B:B;0);adr;"Ocak!G"&sat&":AK"&sat;TOPLA(EĞERHATA(SONRAKİMETİN(DOLAYLI(adr);"+")*1;0)))

=LET(sat;KAÇINCI(DOLAYLI("B"&SATIR());OCAK!B:B;0);adr;"Ocak!G"&sat&":AK"&sat;TOPLA(EĞERHATA(SONRAKİMETİN(DOLAYLI(adr);"-")*1;0)))

=EĞER($B5="";"";TOPLA.ÇARPIM((DOLAYLI("'"&$O$2&"'!B8:B212")=$B5)*(DOLAYLI("'"&$O$2&"'!G8:AK212")="R")))
=EĞER($B5="";"";TOPLA.ÇARPIM((DOLAYLI("'"&$O$2&"'!B8:B212")=$B5)*(ESAYIYSA(KAÇINCI(DOLAYLI("'"&$O$2&"'!G8:AK212");{"S";"SI";"Sİ""Y";"YI";"Yİ"};0)))))
=EĞER($B5="";"";TOPLA.ÇARPIM((DOLAYLI("'"&$O$2&"'!B8:B212")=$B5)*(ESAYIYSA(KAÇINCI(DOLAYLI("'"&$O$2&"'!G8:AK212");{"ID";"İD"};0)))))
=EĞER($B5="";"";TOPLA.ÇARPIM((DOLAYLI("'"&$O$2&"'!B8:B212")=$B5)*(ESAYIYSA(KAÇINCI(DOLAYLI("'"&$O$2&"'!G8:AK212");{"EI";"Eİ"};0)))))
=EĞER($B5="";"";TOPLA.ÇARPIM((DOLAYLI("'"&$O$2&"'!B8:B212")=$B5)*(ESAYIYSA(KAÇINCI(DOLAYLI("'"&$O$2&"'!G8:AK212");{"DI";"Dİ"};0)))))
=EĞER($B5="";"";TOPLA.ÇARPIM((DOLAYLI("'"&$O$2&"'!B8:B212")=$B5)*(ESAYIYSA(KAÇINCI(DOLAYLI("'"&$O$2&"'!G8:AK212");{"OI";"Oİ";"ÖI";"Öİ"};0)))))

Asğıdaki kısaltmalardakiler Iİ mi
IDEIDIÖI
Makroda O formüllere de gerek kalmayacak

Ekli dosyayı inceleyin Sayın Valentino06
Dosyada Personel listeniz için bir personel sayfası ve halen çalışıp çalışmadığını izlemek için bir checkbox mevcut. Personel listesine sadece sicil no ve personel adı girmeniz yeterli çalışmaya devam ediyor ise checkboxı tikleyin işten ayrılmış ise tiki kaldırın. Bu rapor oluşturulduğunda işten ayrılmış personel datalarının ayrıştırılmasında da işinize yarayacak. Denemek için bir personelin onayını kaldırın, raporda ilgili personel satırı renklendirilip fontu değiştirilmiş olarak göreceksiniz.
ÖzetMaster sayfasında Rapor Hazırla Butonunu tıklarsanız kaç aylık veriniz mevcut ise buna uygun Özet adlı sayfa ile raporunuzu hazırlayacak. Ben denemek için 12 aylık veri şeklinde aylık sayfalarınızı arttırdım sorunsuz raporu oluşturdu. Raporu temizlerken kaydetmek isterseniz özet sayfasını istediğiniz ismi sorarak dosya ile aynı dosya yoluna kaydeder istemezseniz doğrudan temizler.

Ekli dosyalar

Hocam teşekkür ederim harika olmuş Allah kat kat razı olsun yolunuz her daim açık olsun. İnşallah hocam Orjinal Excel imde veriler "G8: AK1000 arasında Tüm aylarda aynı hocam personel kodları da "B8:B1000" hocam Kodun hangi bölümlerini değiştireceğimi yazarsanız ben düzelteyim.

Kodda değişiklik yapmanıza gerek yok, dinamik; 10 satırda olsa 10000 satırda olsa farketmez

Eklediğim dosya ile orjinal çalışmanızdaki tabloların satır sütun yerleşimleri aynı ise farketmez.

Kodun modül modül olmasınınn sebebi hangi kod ne işlem yapıyor tek tek debug ederek görebilmeniz için. Yoksa bütün işlemi tek bir kod bloğundan yardımcı fonksiyonlar olarak tanımlayıp hallederdim. Mümkün olduğu kadar da işlem sırasına göre açıklamalarını eklemeye çalıştım, arada ufak tefek atladıklarım veya çok basic diye yazmadıklarım olabilir.

Özet sayfasında Aktar düğmesine tıklayın.
365 Excel'in yeni fonksiyonlarının makroda çalışıp, çalışmadığını test edemedim, deneyip, bilgi verirseniz, sevinirim.

Ekli dosyalar

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri