• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kriter Bazlı Veri Alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Valentino06

Yeni Üye
Aldığı beğeni
8
Excel V
Office 2019 TR
Merhaba Arkadaşlar desteğinize ve yardımınıza ihtiyacım var yapmak istediğim örnek olarak hazırladığım Excel kitabım da Ocak Mayısa kadar puantajım var. personel sicil koduna göre ay ay hafta içi mesai x+7,5 hafta sonu mesaileri H+7,5 bayram mesaileri B+7,5 kısacası + ile başlayan mesailerin toplamlarını özet sayfasında zemin rengi sarı ile boyadığım yerlere getirmek istiyorum. diğer işlem ise ücretsiz izinler X-7,5 Bu kısım da "- " ile başlayanları toplamlarını almak istiyorum.

Ekli dosyalar

Çözüm
26. mesajda en azından başlıkları belirtmişsiniz ben dosyanıza bakarken arada onu görmemişim. x+h+b mantığı uyguladım diğerlerinde de gün sayıyor anladığım kadarı ile. Ona göre güncellenmiş hali ekte.
Hangi sarı renkli alana toplanacak ? Hangisi nereye toplanacak ? Ben anlamadım. Süntun ismi vererek biraz daha açıklar mısınız ? Zaten TOPLA.ÇARPIM fonksiyonuyla istediğiniz verileri almışsınız. İşte ben bunu anlamadım. Deyin ki ; Aylardaki şu verinin toplamını (veya adet olarak sayısını) Özet sayfasında şuraya toplamak istiyorum. Adım adım anlatın lütfen. Ha bir de hangi versiyon office kullanıyorsunuz ? Onu yazın ki biz de ona göre fonksiyon kullanalım.
Ekteki dosyada her sayfada tarihler otomatik hale getirildi. Cumartesi ve Pazar günlerini otomatik kendisi belirleyecek. Tablo içinde ; S yazdığında, R yazdığında, H+7,5 yazdığında, X+7,5 yazdığında, X-7,5 yazdığında renkler Koşullu Biçimlendirme ile otomatik hale getirildi.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Hocam öncelikle çok teşekkür ederim aynı işlemi yapıyorum benim istediğim örnek X+7,5 + X+5,5= 13 Saatlerin toplamını getirmek istiyorum. bu formül ay içinde kaç gün mesaiye kalmışsa o günleri toplamını getiriyor örnek ocak 5 gün getiriyor. benim istediğim saatlerin toplamı getirsin yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Ofis 365 kullanıyorum. Amacım personellerin bir yıl boyunca ne kadar fazla mesai yapmış ne kadar ücretsiz izin kullanmış bu ikisi saat olarak diğerlerini zaten gün olarak çözdüm. saat kısmını çözemedim.

Saata kısmını toplatmak kolay. Ama bu topladığım o rakamı nereye toplatacağım ?
0
Bir de şöyle bir şey var ; mesela 5 nci sıradaki 231 sicil no.lu personelin 07.01.2024 günü H+7,5, 22.01.2024 günü de X+4,11 yazıyor. Burada X+ ve H+ var. Yine buradaki 7,5 ve 4,11'in ikisinin toplamını 11,61 olarak mı alacağım ? Bunları açıklarsan kolay.

Son düzenleme:
özet sayfasında sarı ile boyadığım sütunlara yazdırmak istiyorum. her ayın mesailerini toplam mesai sütunlarına ücretsiz saatleri de ücretsiz saat izin sütunlarına yazdırmak istiyorum. örnekteki gibi kafadan attım.

Ekli dosyalar

Özet sayfasında farklı yerlerde sarı bölge var ama...

O söylediğin sütunlarda da formül var. O formüller n'olacak peki ?

Bir de bana şunları söyler misin ?
1) Mesaileri nasıl ayırt edeceğim ?
2) Bu X+, X- ve H+ ile S ve R nedir ?
3) Mesai isimlerini bu şekilde mi kodladın ?
Lütfen madde madde cevaplar mısın ?

X+ hafta içi mesai ,H+ hafta sonu mesai ,B+ bayram mesaileri olanlar hepsini toplamak istiyorum "+" olanlar mesai "-" olanlar ücretsiz izin "S "Yıllık izin ""R" rapor

Tamam. Üzerinde çalışıyorum. Vaktin varsa bekle.

Böylemi olacak ?
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

Hocam çok teşekkür ederim. formül çalışıyor. hocam yardımcı sütun kullanmadan tek parça formül yapılabilir mi personel sayısı çok fazla işten çıkarılma olduğunda yada yeni giriş olduğunda atlama olabilir o zamanda doğru bilgiyi çekemeye bilirim. olmaz derseniz kod da olabilir.

İstediğiniz işlemler kodla çok hızlı yapılabilir ancak çalışmanızın mantığı hatalı. Şöyleki
personel sayısı çok fazla işten çıkarılma olduğunda yada yeni giriş olduğunda atlama olabilir o zamanda doğru bilgiyi çekemeye bilirim.
Personel listeniz için ayrı bir sayfa olması gerekir ve personelin hale çalışıyor veya ayrılmış durumunun izlenmesi gerekir. Özet sayfanız bir icmal halinde personel işten çıktıysa onun satırını silseniz önceki aylardaki verilerini görmeyeceksiniz, yeni personel eklerseniz icmal sayfanıza o kişiyi de elle eklemeniz gerekecektir. Üstelik 12 ay için ayrı ayrı her sayfa için yardımcı sütunlar ve her sütun, her hücre için formüllerle veri ayıklamak, sonra ayıklanmış bu veriler için ayrı formüllerle özet tablosuna veri çekmek tek hücre atladığınızda hatalı sonuç almanıza sebep olacaktır. Sonuçta özet sayfasının da kodla oluşturulup verilerinin her sayfadan kodla taranıp alınan verinin otomatik işlenmesi doğru sonuç almanız sağlar. Lakin burada da karar verilmesi gereken icmal listesinde eski personel datalarının bulunup bulunmayacağıdır. 15 - 20 personelle bu kadar yoğun formülasyon olan excelde sorun yaşamayabilirsiniz ancak 300-400 personel dediğiniz zaman performans ve dosyanın işlerliği ciddi soru işaretine dönüşür. Sonuç itibarı ile özet tablonuzun adı Personel Yılık Performans Durum Bilgileri ve buradan hareket ile personel ile ilgili kanaat edinmek amacında iseniz hataya yer veremezsiniz. Ne size ekstra iş yükü çıkmalı ne de herhangi bir personelin hakkı eksik ve/veya fazla hesaplanmamalı. Örneğin tabloda 339 sicil nolu personele bakacak olursak bu personel icmal listesinde Ocak ayında 5 gün raporlu 1 gün izinli görünüyor halbuki Ocak ayı listesine bakıldığında izin kaydı (S) 3 tane ve rapor kaydı (R) 0, bu sadece ilk bakışta gördüğüm hata. Tablonun ve yapısının oldukça ciddi elden geçmesi gerekli.

Hocam çok teşekkür ederim ve gerçekten 400 personel var formül çok kastı hocam kod ile bir çözüm yabılabilir mi hocam destek olabilir misiniz

Çok acil ihtiyaç ise hemen yardımcı olmam mümkün değil. Daha önce bazı konularda da belirttiğim üzere gerek iş tempomun çok yoğun olması gerekse yılsonu nedeniyle bu tempoya tempo eklendiğinden gecem gündüzüm birbirine karışmış durumda. Ancak biraz sabredebilirim derseniz zaman buldukça ilgilenmeye çalışırım veya müsaitlik durumuna göre diğer hocalarımızda yardımcı olabilirler.
Ancak burada dikkatlice analiz bilgilerini paylaşmalısınız. X, H, R, S, B değerleri nereye yazılıyor tablonuzda bunları net olarak ifade edin X - değerleriniz ücretsiz izin olarak yazılmış, X+ değerlerini H+ ile toplanmış, mesaisel anlamda bir değerlendirme ise X ve H toplanması hatalı ayrı yarı gösterilmesi gerekir vs. vs. gibi bir sürü prosedürsel detayları da mevcut, ancak o kadar detaya girmeyin zira o noktada profesyonel hizmet almalısınız derim.

Kusura bakmayın bir karışıklık oldu yeni formül önerileri
Ocak Sayfasından AAA için
+ ile başlayanlar
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.
- ile başlayanlar
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri