• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru 2022 - Bordro Hesaplaması (Netten Brüte Talebi)

yken

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
36
Excel V
Office 2019 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba,
KarıncaZ isimli arkadaşın çalışmasını inceledim hoşuma gitti, emek sarfetmiş. Eline sağlık olsun. Brütten çalışanlar için faydalı ama bizim gibi netten çalışanlar için de kullanım imkanı olsa daha faydalı olur düşünüyorum.
Acaba bu dosya NETTEN BRÜTE şeklinde revize edilebilir mi?
Arkadaşın burada paylaştığı dosyasını ekliyorum. KarınzaZ isimli arkadaşın çalışmasıdır.

Ekli dosyalar

• 2022_Bordro_ZLF.xlsm
    414.1 KB · Gösterim: 79
Bunu kullanabilirsiniz
Dosya için çok teşekkür ederim.
Fakat gelir vergisi tutarlarında vergi dilimi kesinti tutarlarında yanlışlık olabilir. Makro düzenlemeye giremediğim için bildirmek istedim. Sizdeki rakamlar farklı görünüyor. Olması gerekeni ilettim.
Kontrol edip bakabilir misiniz?1736330401809.png

Sayın Sait Kurt

Net'ten Brüt'e ve Brüt'ten Net'e Bordro Hesaplama Dosyaları Ekte sunulmuştur. (Sadece Aile Yardımı, Çocuk Yardımı ve Yemek Ücreti) gibi hesaplamalar yok. Ek olarak G.T. H.T. F.M. Vb. ilave kazanç hesaplamaları var. Bordro Paket programlarına göre sadece kuruş farkları var oda olağan zaten İnceleyiniz Kolay Gelsin Net'ten olanı güncelledim

Ekli dosyalar

• BRÜT'TEN NET'E BORDRO.xlsm
    86 KB · Gösterim: 4
  • NET'TEN BRÜT'E BORDRO.xlsm
    85.3 KB · Gösterim: 5
Sayın Sait Kurt

Net'ten Brüt'e ve Brüt'ten Net'e Bordro Hesaplama Dosyaları Ekte sunulmuştur. (Sadece Aile Yardımı, Çocuk Yardımı ve Yemek Ücreti) gibi hesaplamalar yok. Ek olarak G.T. H.T. F.M. Vb. ilave kazanç hesaplamaları var. Bordro Paket programlarına göre sadece kuruş farkları var oda olağan zaten İnceleyiniz Kolay Gelsin Net'ten olanı güncelledim
Geri dönüş için çok sağolun.
Fakat benim bahsettiğim dosyadaki vergi dilimindeki kesinti tutarlarında problem var.
Dosyayı ekte iletiyorum. Makrodaki bilgileri düzenlemek gerek diye düşünüyorum.
Eğer ekteki sizin yapmış olduğunuz dosyayı güncellerseniz çok sevinirim.
brüt maaş 130.000 TL den sonra hesaplamada problem oluyor.

Ekli dosyalar

• 2025 ÇOKLU BORDRO HESAPLAMA.xls
    338.5 KB · Gösterim: 2
güncellendi

Ekli dosyalar

• 2025 NET-BRÜT.xls
    361.5 KB · Gösterim: 5
Sayın Sait Kurt

Benim size gönderdiğim Brüt'ten Net'e Hesaplama dosyasından Bahsediyorsanız.
Kontrol ettim 150.000TL. den herhangi bir sorun yok. Sadece Bende Teşvik oranı Parametrede 5% olarak kayıtlı İsterseniz onu PRM sayfasından 4 yapabilirsiniz. Yeni Brüt tutarı girdiğinizde Excel Hesapla butonuna 1 2 kere basınız. Başka dosyalarda açıksa bazen hesaplama da hesaplama butonuna basmak gerekiyor. İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• BRÜT'TEN NET'E BORDRO.xlsm
    85.8 KB · Gösterim: 5
Sayın Doruk Paşa, formül olarak çok uğraşıyorsunuz da paylaştığnız dosyada görsel olarak da bir düzenleme iyi olur

Sayın yken

düzenlemelerin neler olabileceğini 1, 2 örnekle söyleyin ve dosyada olmasını düşündüğünüz ne ise yapmaya çalışayım

rakam olarak yazarmısınız? Size göre hangi değerde hata var? Olması gereken ve hesaplanan tutar ne?

Ekli dosyalar

• 2025 ÇOKLU BORDRO HESAPLAMA.xls
    338.5 KB · Gösterim: 3
Hatanın ne olduğunu anlamıyorum izah ederseniz varsa düzeltelim

Geri