• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Yıllık İzin Uzun Dönem

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

m.bilgi

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhabalar, tablomda her personelin yaşına ve kıdem yılına göre yıllık izin günlerini her yıla karşılık kaç gün geldiğini hesaplamaya çalışıyorum. 4. Satır buna bir örnek. İşe 16 yaşında girmiş biri 18 yaşından küçük olduğu için 2 yıl boyunca 20 gün üzerinden yıllık izin kazanmış fakat 19 yaşından sonra 14 güne düşmüştür.
yine 5.satırda bu konuya örnektir. M2 ile AE8 arasının otomatik hesaplanmasını sağlamaya çalışıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Konu Sahibi
İncelersiniz...
Paylaşmış olduğunuz data sorunumu büyük ölçüde çözdü teşekkür ederim, "3 - Hesaplamalar, tablonuzdaki beklenen sonuçlar doğrultusunda yapıldı. Yani, işe giriş tarihi ve doğum tarihinde tam tarih değil de yıllar baz alındı." sanırım bundan sebep izin kriterlerinde kayma gerçekleşiyor. Tarih değişikliği yaptığımda örneğin işe giriş tarihini 15.12.2022 yaptığımda henüz izin hak etmemiş olmasına rağmen 2023 yılı içerisinde hak edeceğini planlayarak izin oluşturuyor. Mevcut yılda izin hak ettiği gün gelmemiş olmasına rağmen izin yazıyor ya da personel 18 yaşını doldurmadan 14 güne geri düşüyor. Tabloda örneklendirmek amacıyla kırmızı ve gri işaretledim AG3'ün 20 - AG4'ün ise boş olması gerekiyor. Destekleriniz için teşekkürler.

Paylaşmış olduğunuz data sorunumu büyük ölçüde çözdü teşekkür ederim, "3 - Hesaplamalar, tablonuzdaki beklenen sonuçlar doğrultusunda yapıldı. Yani, işe giriş tarihi ve doğum tarihinde tam tarih değil de yıllar baz alındı." sanırım bundan sebep izin kriterlerinde kayma gerçekleşiyor. Tarih değişikliği yaptığımda örneğin işe giriş tarihini 15.12.2022 yaptığımda henüz izin hak etmemiş olmasına rağmen 2023 yılı içerisinde hak edeceğini planlayarak izin oluşturuyor. Mevcut yılda izin hak ettiği gün gelmemiş olmasına rağmen izin yazıyor ya da personel 18 yaşını doldurmadan 14 güne geri düşüyor. Tabloda örneklendirmek amacıyla kırmızı ve gri işaretledim AG3'ün 20 - AG4'ün ise boş olması gerekiyor. Destekleriniz için teşekkürler.
Evet..
İzin konularındaki uygulamalara tam hakim değilim.
ve sizin tablonuzdaki değerleri beklenen sonuç olarak değerlendirdiğimden dolayı, tablonuzdaki değerleri elde etmek için sadece yılları kullandım. Tam tarihleri kullanmadım.

Bildiğim kadarıyla yazarsam..
İşe Giriş tarihi :15.11.2000 olsun.
2023 yılı için, İzin hakediş tarihi : 15.11.2023 olacaktır.
Bugün 12.10.2023 olduğundan henüz 2023 iznini haketmiş olmayacak. Tabloda da bugün tarihi baz alınacak olduğundan 2023 yılı için izin yazmayacaktı. Oysa ki tablonuzda yıl baz alındığından, 26 günü izin yazacak... (22 yıllık bir çalışan)

Aynı durum 18 yaş - 50 yaş için de geçerli.
İzin hakediş tarihinde 18 yaşını dolduruyorsa ve de 5 yıldan az bir kıdemi varsa, 20 yerine 14 gün izin hakkı olacak.
Tersi de doğru. İzin hakediş tarihinden 1 gün sonra bile 18 yaşını dolduracaksa,izin hakediş tarihinde hala 17 yaşının içinde olacağından 20 gün izin hakkı olacaktır.

Ancak, şirketler bazında uygulamalarda farklılıklar olabilir tabi ki...
O nedenle de sizin tablodaki değerleri baz aldım.

Eklediğiniz dosyaya bakmadım.

Sorun çözülmüş gördüğüm kadarıyla, İlgi konuyla alakalı alternatif olarak kullanmakta olduğum formülü paylaşıyorum Bugüne kadar kaç gün kota hakedişini olduğunu hesaplamaktadır.

Sorun çözülmüş gördüğüm kadarıyla, İlgi konuyla alakalı alternatif olarak kullanmakta olduğum formülü paylaşıyorum Bugüne kadar kaç gün kota hakedişini olduğunu hesaplamaktadır.
Sn. mana97,

Formülünüz gayet sağlıklı çalışıyor gibi gördüm. Fakat bir ilave daha yapabilir misiniz.
Örneğin;

personel farklı tarihlerde işe girip çıkmış. iş kanununda, aynı işverende çalışılan tüm çalışma süreleri dikkate alınarak yıllık hakedecek izin gün sayısı hesaplanır.

Sizin formülünüz C3-BUGÜN. Oysa ki personel daha önceki yıllarda aynı işverende muhtelif tarihlerde fasılalı (giriş-çıkış) olarak çalışmaları var.
01.01.2016 - 31.12.2016 = 360 gün
01.01.2017 - 31.12.2022 = 1800 gün
vs...

Dolayısıyle personel 01.01.2023 te tekrar işe giriş yaptığında, 01.01.2024 yılında 14 gün deği, 20 gün izin haketmeli

Toplam izin kıdem gün sayısını hesaplamak gerektiğinden,
C3 sütunundan önce bir sütun daha açıp, son giriş tarihinden önceki tarihlerdeki toplam çalışılan gün sayısı ssütunu ilave edebilir misiniz.

Kolay gelsin,

Sn. mana97,

Formülünüz gayet sağlıklı çalışıyor gibi gördüm. Fakat bir ilave daha yapabilir misiniz.

Toplam izin kıdem gün sayısını hesaplamak gerektiğinden,
C3 sütunundan önce bir sütun daha açıp, son giriş tarihinden önceki tarihlerdeki toplam çalışılan gün sayısı ssütunu ilave edebilir misiniz.

Kolay gelsin,

Kendiniz neden ilave etmiyor ve çalışmayı kendinize uyarlamaya gayret göstermiyorsunuz? Çlaışmanızı yapın takıldığınız noktada yeni bir başlıkta sorunuzu iletin, 8 ay önce çözümlenmiş konuyu uzatmaya gerek yok.

Sn. Atoykan,

İş kanunu yönünden çözümlenmiş bir konu değil. bu alanda görev yapan arkadaşların işine yaramaz. çünkü eksik parametre var.
Şayet böyle bir yeteneğim (size göre beynim) olsa idi zaten konuyu uzatmazdım. Ayrıca siz kullanıcıları azarlamak için mi buradasınız? Bana kurduğunuz bu cümleye ayırdığınız zaman sürecinde formüle eklenti yapardınız.

1. İş kanunu yönünden tamamlanmış ya da tamamlanmamış bizi ilgilendiren husus değil ki keza bu yönde uyardığım örneklerde var uzmanından destek alın diyerek.
  2. Konu çözümlenmiş, siz bir eksik farketmişseniz konuya link vererek bu konuda şöyle bir eksiklik var bu da benim çalışmam ancak şu hususları yapamadım ya da hatalı oldu destek olur musunuz dersiniz, fırsaı olan bakmaya çalışır.
  3. Beyninize göre bir yorum yapmadım yazdıklarınızdan sonra gerek de duymuyorum.
  4. Size iletilen bir çalışmaya kendiniz yapmaya veya uyarlamaya çalışmaya yönelik tavsiye soru vs. gibi bir beyanı azar olarak algılıyorsanız o tamamen sizin sorununuz.
  5. F klavyeyi de, Q klavyeyi de 10 parmak kullanırım yani önceki cevabım da dahil olmak üzere bu cevap için sizin bir kelime yazmak için harcadığınız zamanı harcıyorum.
  6. Sizlere destek vermeye çalışan uzmanlara ayar vermeye, atar gider yapmaya kalkışmayın, sorunuz da kendiniz de açıkta kalmayın.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri