• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Veri girişi sayısına göre şube oluşturma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

LİNDA

Gold Üye
Aldığı beğeni
90
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhaba sizlerin yardımı ve çabalarımla oluşturduğum dosyamda kulüp şubesinde belirli sayıya ulaşınca yeni şubeye geçmesi dolu şube için veri girişine izin vermesin kontenjan doldu gibi uyarı versin . Örnek futbol kulübü Ahmet Erol antrenörü tercih edenler için Kulüp şubesi A için 10 adet kayıt yaptım. 11. kişiyi kaydetmek istediğimde kontenjan dolmuştur .yeni şubeye kaydedilecektir uyarısından sonra B şubesine C, şubesine şeklinde devam etsin.. Kaydet ve yenile kodlarında nasıl bir düzenleme yapabilirim. (Kontenjan sayısı örnek için 10 belirlensin) Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim
Dosyanın kullanımı şu şekilde
userform3 e okul numarasıyla veri girişi yapıyorum. Ancak okul numarasını bilmeyenler olabiliyor bu durum için ARA düğmesine Userform4 ekledim. Orada adı ,soyadı, TC kimlik numarasına göre arama yapıyor ve text boxlara alabiliyorum. Userfom4 te bulunan Listboxa verileri alıyorum ve listboxtaki isme çift tıklama ile veriler textboxlara geliyor sonra Okul numarası olan textbox a çift tıklama ile kişi bilgileri Userform3 e geliyor. .Borç sorgula tuşu ile kişiye ait ödemleri listeleyebiliyorum

Sayfa2 deki listeden diyelim 256 nolu kişiyi data sayfasına 2 yada daha fazla kayıt yapmasına izin veriyor musunuz?
Anladığım kadarıyla bunu engellememişsiniz.

Konu Sahibi
Sayfa2 deki listeden diyelim 256 nolu kişiyi data sayfasına 2 yada daha fazla kayıt yapmasına izin veriyor musunuz?
Anladığım kadarıyla bunu engellememişsiniz.
evet bir öğrenci birden fazla kulübe kayıt yaptırabiliyor.(futbol, basketbol, folklor vb)

Peki aynı öğrenci aynı kulübe 2. defa kayıt yapılıyor kontrolü var mı kodlarınızda?

Sayın @LİNDA kontrol eder misiniz?

• Kişilerin aynı kulübe mükerrer kayıtları engellendi, AAA numaralı kişi FUTBOL kulübüne 2 defa kayıt yapılamaz.
  • Şubeler için kayıt sınırı eklendi. Sınırdan fazla sayıda kayıt yapılmaya çalışıldığında ismi seçilen şubeden sonra gelen şubeler kontrol ettirilerek sınırın altında bulunan ilk şubeye kayıt yapılır. (Siz C şubesine kayıt yapmak istediğinizde C şubesi dolu ise C’ den sonraki şubeler sıra kontrol edilir.)
  • Şubeler için maksimum sayı sınırı SONUÇ SAYFASI Z1 HÜCRESİNE kaydedildi. Hücre değeri değiştirilerek sınır değiştirilebilir. Tabi bu işlem başka şekillerde de yapılabilir.
  • Userform üzerinde EXCEL düğmesine tıklandığında oluşan hata giderildi.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Sayın @LİNDA kontrol eder misiniz?

• Kişilerin aynı kulübe mükerrer kayıtları engellendi, AAA numaralı kişi FUTBOL kulübüne 2 defa kayıt yapılamaz.
  • Şubeler için kayıt sınırı eklendi. Sınırdan fazla sayıda kayıt yapılmaya çalışıldığında ismi seçilen şubeden sonra gelen şubeler kontrol ettirilerek sınırın altında bulunan ilk şubeye kayıt yapılır. (Siz C şubesine kayıt yapmak istediğinizde C şubesi dolu ise C’ den sonraki şubeler sıra kontrol edilir.)
  • Şubeler için maksimum sayı sınırı SONUÇ SAYFASI Z1 HÜCRESİNE kaydedildi. Hücre değeri değiştirilerek sınır değiştirilebilir. Tabi bu işlem başka şekillerde de yapılabilir.
  • Userform üzerinde EXCEL düğmesine tıklandığında oluşan hata giderildi.
Sayın ubak dosyayı kontrol ettim sorunsuz çalışıyor. Emeğinize sağlık sonsuz teşekkür ederim.
Şöyle birşey dikkati mi çekti şu satırda hayır tuşuna basılmasına rağmen öğrenci bilgilerini içeren textboxlar temizlenmiyor. Dolu olarak kalıyor yanlışlıkla kaydet tuşuna basınca kayıt boş olan sıradaki şubeye yapılıyor. Bu durumu nasıl çözebiliriz?
If MsgBox("Seçilen şube dolu olduğundan kaydınız " & sube1 & " şubesine yapılacaktır." & _
vbNewLine & "Kayıt işlemine devam etmek istiyor musunuz?", vbYesNo + vbDefaultButton2) = vbNo Then Exit Sub

Böyle bir durumda ne yapacağınızı kestiremediğim için buna yönelik herhangi bir işlem yapmadım.
İstediğiniz şekilde düzenlendi. Buyurun:

Çözüm
Konu Sahibi
Böyle bir durumda ne yapacağınızı kestiremediğim için buna yönelik herhangi bir işlem yapmadım.
İstediğiniz şekilde düzenlendi. Buyurun:
Haklısınız eksik bilgilendirme yapmışım zahmet verdim . Sonsuz teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin . Sorun çözüldü. Ayrıca excelçözüm e de teşekkür ederim🥰

Rica ederim, iyi günler.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri