• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

    Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Vergi Matrahı tutarlarını değer olarak atama

Doruk Paşa

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Çevrimdışı
Katılım
3 Tem 2022
Mesajlar
313
Çözümler
3
Aldığı beğeni
28
Excel V
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba Arkadaşlar

Ekli dosyada daha detaylı açıklamaya çalıştığım gibi ilgili aya ait Gelir vergisi Matrahını ilgili aylara değer olarak aktarılmasını istiyorum.

Veya şöyle düşünelim; Dosyada Her ayın Vergi Matrahları toplamını ilgili ayda Geçen Ay Vergi Matrahı toplamı olarak görmek için formül veya makro yazılımı yapabilir miyiz.

Dosyada yapmak istediğim bu yardımcı sütunlar ile yapmak veya üsteki paragrafta yazdığım gibi, hangisi olursa

Yardımlarınızı rica ederim.
 

Ekli dosyalar

  • PERSONEL GÜNLÜK RAPOR.xlsm
    52.4 KB · Gösterim: 10
Sayın atoykan

Evet öyle düşünmüştük. Yazılan formül ile Tüm aylara AI sütunundaki oluşan son Matrahın alındığını fark ettim ve AI sütunundaki Matrah, Her ay farklı Kazanç olduğunda değişebileceğini düşünürsek AU ve sonraki sütunlara farklı tutarlar gelmeli

Size daha iyi anlatabilmem için Ekli dosyada ki G2 hücresindeki tarihi 28.02.2025 yapalım ve AI sütunundaki tutarı değiştirelim Ocak ve Şubat Ayları (AT ve AU) sütunlarının aynı tutar olduğunu görebilirsiniz. AI sütunundaki her ay değişebilen tutar neyse AT ve sonraki sütunlarda farklı tutarlar olabilmeli
 
Açıkçası yapmak istediğinizin ne olduğunu zerre anlamadım. Formül ile belirlenen değerin hesaplamada kullandığı hücreyi değiştirdiğiniz takdirde hesaplama da değişir. Hadi kod yazalım değer olarak atayalım desem G2de tarih değiştirdiniz geiye dönük tarih girdiniz bu takdirde hücreleri temizledik sonra başka bir tarih giriniz silinmiş hücreleri neye göre geri yükleyelim vs.

Bir kodun geliştirilebilmesi için en önemli detay analizdir. Biz sizin işinizi ve kafanızdan geçenleri bilemeyiz. Daha detaylı olarak ne yapmak istediğinizi, işin mantığını ve matematiğini açıklar, bir iki örnek ile olması gerekenleri gösterdiğiniz bir çalışma eklerseniz inceleyelim. Şu hücrede şu veri olacak şunu değiştirdim mi şunu alacak gibi açıklamalar bu tip taleplerde pek bir anlam ifade etmiyor. Kodlamada da can alıcı detay 5N1K kuralının uygulanmasıdır. İşin mantığı olmadan kuralları neye göre belirleyeceğiz, matematiği neye göre oturtacağız soruları havada kalıyor. Şahsen bir soru ile ilgili bulmaca çözer gibi ilerlemeye çalışmak gerektiğini gördüğüm işlerden hoşlanmıyorum ve açıkçası bakmıyorum bile, diğer uzman arkadaşlarımın çoğu da zamanlarından feragat edip yardımcı olmaya çalışırlarken benzer hislere sahipler doğal olarak.
 
Sayın atoykan

Ekli dosyada renklendirme ile örneklemeye çalıştım. Bazen yazı ile ifade edilirken karışıklık olabiliyor.

Aynı dolgu ile belirtilen Ay Tarihi, Matrah ve Aylara dağılımını ifade etmeye çalıştım. Umarım anlatabilmişimdir.
 

Ekli dosyalar

  • PERSONEL GÜNLÜK RAPOR.xlsm
    49.6 KB · Gösterim: 4
hücrede şu veri olacak şunu değiştirdim mi şunu alacak gibi açıklamalar bu tip taleplerde pek bir anlam ifade etmiyor.
Diye açıkça belirttim işin mantığını analiz edebileceğimiz bilgiyi paylaşın diyerek ama hala aynı şekilde örneğiniz. bu veriler nereden alınacak, nerede saklanacak vs bilgi yok. Tarih değiştimi şu bilgi şu olsun tamam da eski veya yeni bilgiyi nereden izleyip bilgisini işleyeceğiz. Kod veri üzerinden işler, vahiyle değil. Sizin bileceğiniz iş; konu sizin, sorun sizin. Bu verilerle benim yardımcı olmam mümkün değil, başka arkadaşlar yardımcı olabiliyorlar ise ne ala.
 
Yarım yamalak anladığım kadarıyla...
 

Ekli dosyalar

  • PERSONEL GÜNLÜK RAPOR (1).xlsm
    44.3 KB · Gösterim: 2
Sayın kralım

Yarın Daha anlaşılır bir dosya göndereceğim. İlave Yardımcı sütunlar olması gerekiyor gibi görülüyor.
 
Geri
Üst