• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Vergi Matrahı tutarlarını değer olarak atama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Doruk Paşa

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
29
Excel V
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba Arkadaşlar

Ekli dosyada daha detaylı açıklamaya çalıştığım gibi ilgili aya ait Gelir vergisi Matrahını ilgili aylara değer olarak aktarılmasını istiyorum.

Veya şöyle düşünelim; Dosyada Her ayın Vergi Matrahları toplamını ilgili ayda Geçen Ay Vergi Matrahı toplamı olarak görmek için formül veya makro yazılımı yapabilir miyiz.

Dosyada yapmak istediğim bu yardımcı sütunlar ile yapmak veya üsteki paragrafta yazdığım gibi, hangisi olursa

Yardımlarınızı rica ederim.

Ekli dosyalar

• PERSONEL GÜNLÜK RAPOR.xlsm
    52.4 KB · Gösterim: 12
Çözüm
En başta yapmanız gerekeni en sonda yaptığınız için cevap bulmanız da bu kadar uzun sürüyor. İster kodlama, ister planlama ne iş olursa olsun bu tip bir çalışma yapmak için önce ne yapmak istediğinizi, nerelerde hangi işlemleri yapacağınızı, nereye kaydedeceğinizi, hangi işlemlerin neye göre yapılacağını, ne olursa ne olacağını ve şayet olmaz ise ne olacağını kağıt üzerinde çalışır planlamanızı yaparak algoritmanızı belirlersiniz. Baştada belirttim analiz için gerekli bilgiyi vermezseniz yardımcı olmamız mümkün olmaz diyerek geçte olsa kısmen bilgi paylaşınca sonuca ulaşabilecek temel de oluşturulabiliyor. Ekli dosyayı inceleyin. Mevcut dosyanızda BORDRO sayfasına Kaydet butonu ve MAASODEMELERI adlı bir sayfa ekledim.
Kaydet butonu...
Sayın kralım

1. Aşama ;

Ekli dosyada AI4 hücresindeki tutarı AT4 hücresine Fonksiyon ile kaydedebilirmiyiz

Ekli dosyalar

• PERSONEL GÜNLÜK RAPOR-1.xlsm
    372.1 KB · Gösterim: 2
Fonksiyon demek formül demek. Yani fonksiyon, formülün bir diğer adı.
Makro kısaca Visual Basic yazılımıdır. Kodlar kullanılır. Bunu ben bilmem. Çünkü yazılımcı değilim.

Siz BORDRO sayfası AT4'ten BE4'e kadar ne yapmak istiyorsunuz ? Ben bunu tam anlamadım. Zaten buralarda formül (fonksiyon) var. Bunu bana örnekler misiniz ?

Arkadaşlar İyi Akşamlar

G2 hücresindeki Ay Sayısına göre AI4 deki tutarı AT4 ve sonraki aylara Makro ile yazılmasını istiyorum.

Ekli dosyalar

• PERSONEL GÜNLÜK RAPOR-1.xlsm
    372.3 KB · Gösterim: 3
En başta yapmanız gerekeni en sonda yaptığınız için cevap bulmanız da bu kadar uzun sürüyor. İster kodlama, ister planlama ne iş olursa olsun bu tip bir çalışma yapmak için önce ne yapmak istediğinizi, nerelerde hangi işlemleri yapacağınızı, nereye kaydedeceğinizi, hangi işlemlerin neye göre yapılacağını, ne olursa ne olacağını ve şayet olmaz ise ne olacağını kağıt üzerinde çalışır planlamanızı yaparak algoritmanızı belirlersiniz. Baştada belirttim analiz için gerekli bilgiyi vermezseniz yardımcı olmamız mümkün olmaz diyerek geçte olsa kısmen bilgi paylaşınca sonuca ulaşabilecek temel de oluşturulabiliyor. Ekli dosyayı inceleyin. Mevcut dosyanızda BORDRO sayfasına Kaydet butonu ve MAASODEMELERI adlı bir sayfa ekledim.
Kaydet butonu BORDRO sayfasında işlemlerinizi yaptıktan sonra G2'deki tarihe göre MAASODEMELERI sayfasına o aya ait maaş ve vergi tutarını kayıt eder. BORDRO sayfasında aylar bölümünde Ocak ayı ilk ay olduğu için işlem yapılması zorunlu, diğer aylarda MAASODEMELERI sayfasında veri varsa G2'deki tarihe göre o veriyi getirir. MAASODEMELERI sayfasında ilgili personelin kaydı yoksa ücretsiz izin, yeni işe giriş gibi durumlarda işe giriş tarihi G2'deki tarihi mukayese edilir gerekli ise hesaplama yapılır, yoksa sıfır yazar. MAASODEMLERI sayfasına kayıtlar kodla yapılmakta, BORDRO sayfasındaki değerleriniz ise formülle (formüllerinizi yeni yapıya göre düzenledim) getirilmekte.

Ekli dosyalar

• PPT_editedatoykan.zip
    456.2 KB · Gösterim: 3
Çözüm
Sayın atoykan

Ekli dosyada Yapmış olduğunuz çalışma ile ilgili Bordro sayfasında oluşan hataları belirttim.

Ben hala şu mantıkla bir kod yazılmasından yanayım. G2 tarihindeki ay sayısı ile AT3>BE3 sütunlarındaki ay sayısı aynı ise AI4 hücresindeki tutarın İlgili Aya (AT-BE) kaydedilmesi

Ekli dosyalar

• PPT_editedatoykan.xlsm
    900.6 KB · Gösterim: 4
Sayın Doruk Paşa ben sizinle bir sözleşme imzalamış ve namınıza çalışan bir yazılımcı değilim o sebeple sizin nasıl ilerlemek istediğiniz çok bağlayıcı değil benim açımdan. Kodun hata vermesinin sebebi Kaydet butonu makroya bağlanmamış 26. mesaj ekindeki dosyayı güncelledim. Şubat ayındaki değer hesaplaması da aynen sizin formülünüz, ben sadece kayıtlı veri varsa sorgula yoksa o formülle hesapla şeklinde formülünü oluşturdum o kadar. Analiz bilgisi paylaşmadan sorunuza cevap bekliyorsunuz, yarım yamalak açıklamalarınız ile size emek harcayan insanlara da dakika başı orası olmamış bence şöyle yapalım, burası olmamış şöyle adımlayalım deyip duruyorsunuz. Yol haritasını verdim geri kalan formülasyon hesaplama hatalarını düzeltmek sizin işiniz.

Sayın atoykan

Dosya Döngüsel başvuru uyarısı veriyor

Döngüsel başvuruyu AB9 için veriyor formülü ve referanslarını görmek için F2 ile formüle giriş yapıldığından asıl dosyanıza uyarlarsanız sorun olmaz.

11. mesajdaki orjinal dosyanızda döngüsel başvuru uyarıları var, kısaca sorun paylaştığınız dosyadan kaynaklı. Benim müdahale ettiğim alan AT sütunundan sonrası diğer alanlarda AI4, AB4'de hesaplama referanslarınıza baktım sadece bir değişiklik yapmadım, sehven değiştirmişim galiba diyerek baktım ama alakası yok. Kendi oluşturduğunuz formülleri nasıl düzeltemiyorsunuz? Bu kadar karışık bir çalışmayı, üstelik sıfır bilgi paylaşımınızla orada ne olmuş, burada ne bitmiş mantığını bulmaya, formülleri kontrol etmeye, hata ayıklamaya yönelik inceleme yapacak zamanım istesem de yok. Kolay gelsin.

Arkadaşlar Merhaba

Makro ile yazılım yapan ve benim talebime cevap verecek hocalarımızın olduğunu biliyorum.

Ekli dosyanın ilgili sayfasında da açıklamaya çalıştığım gibi Ay sayısına göre ilgili hücrelere tutar aktarılmasını istiyorum.

Ekli dosyalar

• VERİ AKTARMA.xlsm
    875.5 KB · Gösterim: 2
Arkadaşlar Merhaba

Konu ile ilgili gerekli yardımı aldım Konu çözülmüştür.

Güncel Dosya ekte sunulmuştur. İlgilenen Tüm Arkadaşlara Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• PERSONEL GÜNLÜK RAPOR..xlsm
    1.4 MB · Gösterim: 2
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri