• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Userform2 Textbox toplama ve kaza zarar hesabı yaptırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

arslanbey

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
15
Excel V
Office 2019 TR
Konuyu Başlatan
İyi akşamlar;

Verimlilik hesabı tuttuğum Excel dosyasında Textbox toplamı aldırmak ve kar zarar hesabını yapmak istiyorum.

Depo çıkış kutu bazında oluyor ama kutu içeriği sıvı (ML) var = TextBox8

Verilmesi Gereken Cal Sayısı=Textbox4 veri girişini ben yapacağım

Giriş toplam için , Textbox2 ve Textbox8 toplayıp Textbox11 ( ML) olarak aldırmak istiyorum.

Verilen CAL Sayısı için, TextBox6 veri girince TextBox4 eksilmesi istiyorum.

İç depoda kalması gereken miktar= Textbox11 ve TextBox6 çıkartıp Textbox9 ( ML) olarak aldırmak istiyorum.

İmha edilince TextBox5 ‘de TextBox4 ve Textbox8 ‘ veriler silinmesini istiyorum.

Ekli dosyalar

• VerimlilikDosyası.xlsm
    32.9 KB · Gösterim: 5
Çözüm
Class içindeki toplama olayını biraz değiştirdim çıkarma olayı aynı.
Topmada Paramarray kullanarak ikiden fazla textbox toplanıyor önceden en fazla 2 adet textbox toplanıyordu.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Mesela yukardaki kodda Txt11=txt2+txt3+txt33 oluyor.

Alttaki kodda ise kar zarar hesaplama sub ekledim.Zaten kod içinde açıklama yaptım.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Alttaki kodda 4,6, ve 9 daki verilerden herhangi biri değişince kar zarar hesaplanıyor.
Eğer sadece txt4 de değişiklik olunca istiyorsanız , "TextBox6", "TextBox9" bu kısmı silin.
Kod:
Yada boş kontrol edilecek nesnelerin özelliklerinden Tag ına kontrolBosmu bunu yazarsanız sadece bu Tag olanların kontrolü yapılır.

C#:
Hocam kızacaksınız biliyorum ama yapamadım valla dosyayı ekliyorum. Hocam adet olan Textbox veri varsa onu ml Textbox dolu ise o Textboxları kayıt yapabilirmiyiz.

Ekli dosyalar

• VerimlilikDosyası 3.xlsm
    70.9 KB · Gösterim: 2
Sorun değil önce şunu yazayım kullanırsanız diye.
Textbox10 da renk değiğince yanına eksik yada fazla yazdırdım böyle kullanırsanız diye.
1.png

2.png

Hocam kızacaksınız biliyorum ama yapamadım valla dosyayı ekliyorum. Hocam adet olan Textbox veri varsa onu ml Textbox dolu ise o Textboxları kayıt yapabilirmiyiz.
Hocam kontrol ettim bir sürü ayarlamalar gerekecek.
Bence yeni l-konu açın zaten tüm dağıldı konu.
Ordan yardımcı olunur.

Kaydedirkende hangileri olacaksa tam belirtin bence.
Kolay gelsin.

Tamam hocam ilginiz yardımlarınız için çok ama çok teşekkür ederim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri