• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Userform2 Textbox toplama ve kaza zarar hesabı yaptırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

arslanbey

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
15
Excel V
Office 2019 TR
Konuyu Başlatan
İyi akşamlar;

Verimlilik hesabı tuttuğum Excel dosyasında Textbox toplamı aldırmak ve kar zarar hesabını yapmak istiyorum.

Depo çıkış kutu bazında oluyor ama kutu içeriği sıvı (ML) var = TextBox8

Verilmesi Gereken Cal Sayısı=Textbox4 veri girişini ben yapacağım

Giriş toplam için , Textbox2 ve Textbox8 toplayıp Textbox11 ( ML) olarak aldırmak istiyorum.

Verilen CAL Sayısı için, TextBox6 veri girince TextBox4 eksilmesi istiyorum.

İç depoda kalması gereken miktar= Textbox11 ve TextBox6 çıkartıp Textbox9 ( ML) olarak aldırmak istiyorum.

İmha edilince TextBox5 ‘de TextBox4 ve Textbox8 ‘ veriler silinmesini istiyorum.

Ekli dosyalar

• VerimlilikDosyası.xlsm
    32.9 KB · Gösterim: 5
Çözüm
Class içindeki toplama olayını biraz değiştirdim çıkarma olayı aynı.
Topmada Paramarray kullanarak ikiden fazla textbox toplanıyor önceden en fazla 2 adet textbox toplanıyordu.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Mesela yukardaki kodda Txt11=txt2+txt3+txt33 oluyor.

Alttaki kodda ise kar zarar hesaplama sub ekledim.Zaten kod içinde açıklama yaptım.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Alttaki kodda 4,6, ve 9 daki verilerden herhangi biri değişince kar zarar hesaplanıyor.
Eğer sadece txt4 de değişiklik olunca istiyorsanız , "TextBox6", "TextBox9" bu kısmı silin.
Kod:
Rica ederim.
Sayın abey 8.Mesajdaki eklediğim dosyadaki modül ve kodları kullanmamışsınız 9.Mesajdaki dosyanızda.
Neyse artık o dosyaya göre yapıyorum sonra yine eski kodlarla değiştirmeyin.

Benim kafa çorba oldu.
Önceden yazdıklarınıza göre ayarladım ama örneğin textbox6+textbox7 yazmıştınız dosyanızda textbox7 yok.

Bu dosyaya göre kendiniz ayarlamaya çalışın yada tüm nesneleri kontrol edip tekrar ona göre ne ne ile toplanıp yada çıkarılacak yazarsanız buraya ayarlarız ve zaten ayarlamalarıda yazmıştım belki sizde çözebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• VerimlilikDosyası (2).xlsm
    48.8 KB · Gösterim: 1
Buda Class ile yapıldı userformda gereksiz kodlar yazılmaması için.

1.Olarak ilk resimdekiler eklendi.Resime bakarsanız 1,14, ve 15 adındakı textboxlar class içine alınmadı.
2.Olarak altındaki resimdeki class kodları.
Ben pTxtchange kod içine 3 adet örnek ekledim 2 si toplama ve biri çıkartma.Sizde case olan yere dediğim gibi ne ne ile toplanıp çıkarılacaksa oralara ilave edersiniz.
Yapamazsanızda Ttek tek bir daha yazın toplama ve çıkarma işlemleri nasıl olacak(Tabii olmayan textboxları yazmayın :() ben hallederim.

Zaten bu şekilde kafanızda karışmaz bir sürü change ve keypress kodlarından.
Class içinede harf yazılmaması için kod eklendi ve keypresteki 44 virgül ayarladım yani sadece sazı ve virgül izni var 44 yerinede 46 olanı yaparsanız nokta izni olur.

1.png

2.png

Ekli dosyalar

55.3 KB · Gösterim: 1
Dahada çok uğraşmayım diyorsanız gifteki gibi Tag kısımlara yazabilirsiniz.
Herşeyi gif yapıyor.Anlamanız içinde teferruatlıca gösterdim.

Kod:
Yukardaki Toplam için.11 e 2 ve 3 ün toplamı yazılır.

Alttaki de Çıkarma için.9 a 11den 4 textboxları çıkarma için.

Bunlar bir örnek.Çıkarma için ! toplama için | bu işaretleri kulllandım.
Kod:

2.gif

Ekli dosyalar

56.7 KB · Gösterim: 1
Gerçekten ne kadar dua etsem azdır. Allah razı olsun beni büyük bir yükten kurtardın adet ve ml tarafından oldu kar zarar hesabını nasıl yapacağız inan bir bilgim yok.
Örneğin ; TextBox4'de ben bu malzeme 5 kez kullanılacak yazdım ama personel 3 kez kullandı geri kalan 2 kullanımlık nerde gibi olacak.

Ekli dosyalar

• VerimlilikDosyası (2) (2).xlsm
    50.3 KB · Gösterim: 2
Amin sizdende.
Doktora gitmem gerek gelince bakarım.

tamama hocam Geçmiş olsun Allah acil şifalar versin.
Sağolun.

Textbox4 e veri girince tam olarak ne olacak ben konuyu kaçırdım.0.25 olayı vs... vardı.
Yani textbox4 e giriş oluncamı hesap olacak evetse çıkacakmı artacakmı yada başka bir textbox ilemi karşılaştırılacak.

Hocam textbox4 yazdığım veri ile textbox6 , textbox9 hesaplayıp textbox10 yazmasını istiyorum.

Örneğin ; TextBox4'de ben bu malzeme 5 kez kullanılacak yazdım ama personel 3 kez kullandı "İç depoda kalması ve bir sonraki aya DEVİR'de ise 1 kaldı "geri kalan 1 kullanımlık nerde gibi olacak.

TextBox4 = 5
textbox6 = 3
textbox9 = 1
textbox10 = ? ( textbox10 renklendirebilirmiyiz ( +-)

İnşallah anlatabilmişimdir.

txt10=4+6+9 ların toplamını olacak?

Class içindeki toplama olayını biraz değiştirdim çıkarma olayı aynı.
Topmada Paramarray kullanarak ikiden fazla textbox toplanıyor önceden en fazla 2 adet textbox toplanıyordu.

Kod:
Mesela yukardaki kodda Txt11=txt2+txt3+txt33 oluyor.

Alttaki kodda ise kar zarar hesaplama sub ekledim.Zaten kod içinde açıklama yaptım.

Kod:

Alttaki kodda 4,6, ve 9 daki verilerden herhangi biri değişince kar zarar hesaplanıyor.
Eğer sadece txt4 de değişiklik olunca istiyorsanız , "TextBox6", "TextBox9" bu kısmı silin.
Kod:

1.gif

Ekli dosyalar

• VerimlilikDosyası (2) (2).xlsm
    61.7 KB · Gösterim: 1
Çözüm
ToplamlarTextbox_Kar_zarar "TextBox10", "TextBox9", "TextBox4", "TextBox6" 'Textbox10=Textbox10-(Textbox4+Textbox6)
4 ve 6 dan başka toplanacak textboxlar ekleyeceksenizde "TextBox6" bundan sonra virgül koyup örnek "TextBox100" gibi eklersiniz.

Hocam çok teşekkür ederim kaydet dediğimde bu şekilde hata veriyor.hat3.pnghat4.png

Ekli dosyalar

• VerimlilikDosyası 3.xlsm
    63.5 KB · Gösterim: 1
Neyse o kodada bakayım.
Normalde konu ile alakası yok.

Alttaki gibi yaparsanızda If ctl.Name <> "TextBox1" And ctl.Name <> "ComboBox1" Then bundan dolayı textbox1 ve combobox1 es geçer.Sadece textbox kontrol edilmesin deresenizde And ctl.Name <> "ComboBox1" bu kısmı silin.

C#:

Yada boş kontrol edilecek nesnelerin özelliklerinden Tag ına kontrolBosmu bunu yazarsanız sadece bu Tag olanların kontrolü yapılır.

C#:

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri