• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Userform üzerinden Acces veri sorgulama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

tukayf

Yeni Üye
Aldığı beğeni
143
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhabalar. Kendime uyarladığım bu çalışmada sicilden arama kısmı çalışıyor ancak yapmak istediğim isimden ve plakadan da sorgulama yapmak. Aynı kodları kullanmama rağmen çözüme ulaşamadım yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.

Merhaba,
Bu satır sorgudur,Buradan hangi alandan hangi kriteri verirseniz o kritere göre veri alırsınız.
Sayısal verileri kesme işareti kullanmadan,metin verilerini de kesme işareti kullanarak sorgulamalısınız.

strSQL = "Select * from [Personel] where [sicil]=" & sicil

strSQL = "Select * from [Personel] where [plaka]= '" & plaka & "'"

Konu Sahibi
Yanıt için teşekkürler. Bu bilgiyi biliyordum ama uygulamayı unuttum. Deneyip dönüş yapıyorum.

Konu Sahibi
Çok teşekkürler Sn. Ali ÖZ.
Yine listboxa sorgudan veri alamıyorum buna da çözüm üretebilir misiniz. Ya da yeni konu mu açayım.

Konu Sahibi
Hocam bu sorgularda sanırım bi yerlerde hata yapıyorum. Çünkü doğru veri döndürmüyor. Sebebi ne olabilir acaba.

Sicil bul düğmesi kalsın diğer düğmeleri silebilirsiniz. İsim Plaka veya Sicil alanlarının herhangi biri veya tamamını yada iki tanesini doldurarak arama yapabilirsiniz
HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Değerli hocalarım ekli dosyadaki sorguyu userform2 de bulunan listbox a nasıl alabilirim yardımlarınızı rica ediyorum. İlk formdaki örneği uyarlamama rağmen başarılı olamadım.

userform2 nerede?

Konu Sahibi
Değerli hocalarım ekli dosyadaki sorguyu userform2 de bulunan listbox a nasıl alabilirim yardımlarınızı rica ediyorum. İlk formdaki örneği uyarlamama rağmen başarılı olamadım.
Hocam bu konuya ekledim(üstteki mesajda) ama içi boş bi listbox dışında birşey yok. Sadece sorgudan listbox a veri almayı öğrenmeye çalışıyorum. Yardımlarınız için Allah razı olsun.

Konu Sahibi
Sn. hocalarım opsiyonel olarak listboxa veri aldırabilir miyiz. Vtde bulunan alanlardan örneğin sicil ad soyad sabit olmak kaydıyla tüm personelin doğum yeri, doğum tarihi, kan grubu gibi verilerini döktürebilir miyiz?

Son satırdaki kodun guncelle = IIf(IsNull(RS("guncelle")), "", RS("guncelle")) altına
ListBox1.Clear ListBox1.List = RS.GetRows

dosyanızda userform2 yok daha öncede belirtmiştim

Konu Sahibi
8. mesajda eklemiştim hocam. Ama sadece bir form ve listbox var herşey bomboş. userform1 deki listbox a göre uyarlamaya çalıştım ancak sorgu verilerini getiremedim.

örneğiniz ekte

Çözüm
Konu Sahibi
Hocam çok teşekkür ederim aynı zamanda çok özür diliyorum ama burda 2. listboxa gelen bir sorgu yok. Nerede hata yapıyorum.

ilk formda recordset sorgu ile oluştu. Bunu bir array a dizi ismi ile aldık ve bunu public yaptık. userform 2 açıldığında public ile gelen diziyi aldık ve işledik hepsi bu

Konu Sahibi
Hocam userform2 de bulunan listbox2 ye hiçbir şey gelmiyor. Öğleden sonra daha detaylı inceleyip dönüş yapayım.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri