• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Userform takvim makrosu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

xmenx

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
45
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba ekteki örnekte userform takvim simgesine tıklayınca seçilen tarihi textboxa yazıyor . Benim istediğim 1. textboxdan hangi yıl ve aydaki tarihi seçersem textbox2 otomatik o yıla ve ayda açılsın. Diğer istediğim eğer olursa ay combobox olarak açılarak seçmek istiyorum

Ekli dosyalar

• örnektakvim.xlsm
    81 KB · Gösterim: 14
Sayın hocam vaktim kalmadı mesajınızaıda yeni gördüm ve biraz dinamik hale getirdim.

Deneyin olmazsa akşam bakarım.

1.png

2.png

3.png

Ekli dosyalar

• örnektakvim (6).xlsm
    77 KB · Gösterim: 3
Teşekkür ederim hocam sorun devam ediyor hala yıl değişmiş gibi gözüküyor fakat seçince tarihi yıl 2024 olarak gözüküoyr

Tam olarak ne istiyorsun hocam bende şaşırdım :)
Userfırm1 de soldaki textboxta ne yazıyorsa sağdaki textboxun ordaki tarihe tıklayınca soldaki tarih ise takvim açılınca ay ve yıl ona göre geliyor.Böyle istemiyor musunu?
Yada en iyisi bir gif yada video yada redim olarak tam anlatın yaomak istediğinizi.

Hocam ekledim gifi hatta sizde müsait iseniz bakabilirsiniz 1. tarih seçerken 15.05.2022 seçin sonra 2. tarih aynı yılda ve ayda açılıyor onu ayarladınız zaten ama gün olarak 15 seçin sonra tektbox tarihteki yıla dikkat ediniz. 2024 olarak yazıcak textboxa

Bakınız alttaka gide 01.05.2028 olarak yazdı diğer tarih seçtiğimde yıl hala 2024 gözüküyor

Animation.gif

Class kodunda alttaki gibi değiştirdim.

C#:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ekli dosyalar

• örnektakvim 1.xlsm
    79 KB · Gösterim: 7
Çözüm
Çok teşekkür ederim hocam sorun çözülmüştür

Rica ederim,kolay gelsin.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri