• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Textboxta yazılan verileri toplama, vurma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

nunu446

Yeni Üye
Aldığı beğeni
23
Excel V
Office 2019 EN
Konu Sahibi
Merhaba, yüklediğim resimdeki gibi bir userform hazırladım, fakat yardımınız lazım. Şimdi txt5-te (txt1/100*txt2/100*150+txt3*txt4*1.05+20+20)*1.20 bu formülden çıkan sonucu görmek istiyorum, ama txt1, txt2, txt3 ve txt4-teki verileri sildiğim zaman sonuç sıfırlansın ve ya rakam değiştirdiğimde sonuç rakama göre artsın ve ya azalsın.
Bide txt3-e:
10 yazdığmda yukarıda belirtdiğim formüldeki txt3-e 0.61;
12 yazdığmda yukarıda belirtdiğim formüldeki txt3-e 0.88;
14 yazdığmda yukarıda belirtdiğim formüldeki txt3-e 1.2 yazıp, formülü hesablasın, 14 yazdığımda 14 yazıp, hesaplamasın. Şimdiden teşekkür ederim

Çözüm
Merhaba.

Caylak üstadın kodunuda aynı mantıkla diğer formalara uygulayabirisiniz.
Karışık geldiye bunuda deneyin.
Sadece sayı ve virgül girme koduda ekledim.Ayrıca açıklamalarda ekledim aynı mantıkla diğer formalara uygularsınız artık.
Not:Dosyada userformu tam ekran açma koduda var api ile excelin kendisinin yükseklik ve genişliğine bakmadan.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
14 yazdığmda yukarıda belirtdiğim formüldeki txt3-e 1.2 yazıp, formülü hesablasın,
14 yazdığımda 14 yazıp, hesaplamasın.

Bu ne yaman çelişki böyle :)

Deneyiniz

Deneyin

Konu Sahibi
Gönderdiyiniz dosyada ben 5 tane userform hazırladım fakat şu makro yalnızca userform 2-te çalışıyor. Şunu her userform için ayrı makro yapa bilirmiyiz, çünki diğer userformlarda hesaplama aynı değil. Bide son rakamı yuvarlak yapması lazım.

Merhaba.

Sadece sayı ve virgül girme koduda ekledim.Ayrıca açıklamalarda ekledim aynı mantıkla diğer formalara uygularsınız artık.
Not:Dosyada userformu tam ekran açma koduda var api ile excelin kendisinin yükseklik ve genişliğine bakmadan.

HTML:
C#:

Çözüm
Konu Sahibi
Merhaba.

HTML:
C#:
Dosyanızda hata var.

Dosyada hata yok denedim şimdi kendiniz eklediyseniz anladığım kadaıyla 2 adet textbox2change var 1,2,3 ve 4 i.in olacak change.

Neyse az zamanım vardı textboxların changeleride class koda ekledim inceleyin.Class ile işiniz olmyacak diğer formlarda eklerseniz sadece alttaki gibi yapın ve değiştirin bazı yerleri.
Denememde çalışıyordu dosya.

HTML:
C#:

Konu Sahibi
Neyse az zamanım vardı textboxların changeleride class koda ekledim inceleyin.Class ile işiniz olmyacak diğer formlarda eklerseniz sadece alttaki gibi yapın ve değiştirin bazı yerleri.
Denememde çalışıyordu dosya.

HTML:
C#:
Ben yukarıdaki dosyanızı kendi dosyama entegra etdim, çalıştı, yine de saağolun.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri