Levent_Y
Yeni Üye
- Aldığı beğeni
- 3
- Excel V
- Office 2024 TR
Konu Sahibi
Selamlar arkadaşlar, yine formüllerin sınırını zorlayan bir senaryoda tıkandım. Bir bütçe tablom var. Tablonun bir sütununda yan yana virgülle ayrılmış departman isimleri (Örn: "Ar-Ge, BT, Operasyon"), diğer sütunda ise yine virgülle ayrılmış bu departmanların bütçe ağırlık oranları (Örn: "0.5, 0.3, 0.2") metin olarak duruyor.
Yapmak istediğim şey; VBA/Makro kullanmadan, sadece M365 dinamik dizi fonksiyonlarıyla (METİNBÖL, LET, DÜŞEYYIĞ vb.) bu metinleri satırlara parçalayıp, toplam bütçe ile çarparak alt alta dinamik bir matris listesi üretmek. Yani tek satırlık veri, formülün altında otomatik olarak 3 satıra dağılmalı ve karşılık gelen oranlarla bütçe hesaplanmalı. Satır sayısı sabit olmadığı için formülü dinamik aşağı kayacak şekilde nasıl kurgulayabilirim? İç içe döngü mantığını formülle kurabilen var mı? Örnek dosyamı ekledim.
Yapmak istediğim şey; VBA/Makro kullanmadan, sadece M365 dinamik dizi fonksiyonlarıyla (METİNBÖL, LET, DÜŞEYYIĞ vb.) bu metinleri satırlara parçalayıp, toplam bütçe ile çarparak alt alta dinamik bir matris listesi üretmek. Yani tek satırlık veri, formülün altında otomatik olarak 3 satıra dağılmalı ve karşılık gelen oranlarla bütçe hesaplanmalı. Satır sayısı sabit olmadığı için formülü dinamik aşağı kayacak şekilde nasıl kurgulayabilirim? İç içe döngü mantığını formülle kurabilen var mı? Örnek dosyamı ekledim.
Ekli dosyalar
Bu konu çözüme ulaşmıştır yüklü dosyaları indirmek için Bronz üye olunuz.
Bu dosyayı indirmek için yetkiniz bulunmamaktadır.