• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Tarih seç satır kaydır.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

metegok

Yeni Üye
Aldığı beğeni
15
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhaba Üstatlarım,

Öncelikle, başka sayfada ve bu sayfada destek aldığım, kod yazarak destek olan hocalarım var. Bir kez daha teşekkür ediyorum.

Ekte bulunan dosyada saat uyum sayfasından dataraw dosyasından veri çekiyorum.

Yapmak istediğim GÜN sayfasını devre dışı bırakarak dinamik olarak tarih aralığı girmek, başlangıç, bitiş 29.01.2021-02.02.2022--05.11.2021.06.11.2021 vs. gibi kısa ve uzun tarih aralıkları gire bilmek.

datarav dosyasında 2 yıllık veri tutuluyor. geriye dönük günlere bakılmak için istenilen tarih aralığının girildiğinde girilen tarih aralıklarının çekile bilmesini istiyorum.

Dosya da görüldüğü gibi, sadece 7 günlük veri çekebiliyorum ( Yada manuel olarak gün sayfasından tarih sayısını çoğaltmak gerekiyor.) bunun değişken olacak şekilde yapılabilir mi ? yani takvimden gireceğim gün sayısına göre veri güncellemesi, 10. günlük 5 günlük veya bir aylıkta tarih girildiğinde girilen tarihlere göre güncellenmesi.

mümkünse giriş yapılan tarih aralıkları güncellendiğinde "zamanında, geç, toplam ve oran başlıkları girilen tarihin sonuna dinamik olarak kaydırılması.

Kodda beslenen klasör özel olduğu için noktalama yapılmıştır.

Saygılarımla

Sayın metegok istediğinizi yaptım ancak tamamı benim kodlar ile inceleyin Güncellemeyi yapmadım neresinin güncelleneceği açık değil

Konu Sahibi
Adnan hocam hayırlı günler, öncelikle desteğiniz için teşekkür ederim.

Bir kaç eksik var gözüme çarpan;

Biraz yaş çalışıyor, hızlandırıla bilir mi

Hedef teslim saatlerini komple 11:00 olarak alıyor. Hedef teslim saatleri il/ilçe ye göre değişmektedir. Eğer beslene bilirse o kısmı da dataraw dosyasına ekleye bilirim. uğraştıracak gibi ise mevcutta o kısmı manuel olarak yapıştırıyoruz, yine sabit öyle yaparız. Eşleştirmeyi hedef teslim saatinin olduğu başlıktan ( şimdilik F de sonraki günlerde arkasına başka başlık eklenme ihtiyacı çıkabilir) sonra yaparak renklendirmesi gerekiyor.

Form aç tarih kısmına seçeneğin içine önceki eklediğim dosyada bulunan takvimi ekleyebilir miyiz tarih kısımlarına tıklandığı zaman takvim açılsın oradan seçelim. çok iyi olur bizim için.

Son olarakta boş olan hücrelere acık mavi, gri açık tonlarda renklendirme yapabilir miyiz ( sizin seçtiğiniz faklı belirgin bir renkte olabilir)

Saygılarımla.

Dataraw dosyasında hedef saat yoktu. ekleyin düzeltelim. yavaş demişsiniz kaç kayıt ile denediniz.ne kadar sürdü. zira bende çok hızlı. Hız kazanması için tamamı dizi ve collection ile yapıldı. eğer başlık ekleme ihtiyacı olursa kodda değişiklik gerekir. Buda sürekli tekrar yazılım demek. Formda takvim var daha güzeli.hımmgarip kullanıcısını dosyalarında mevcut. oradan almayı deneyin yapamazsanız yardımcı oluruz

Konu Sahibi
Adnan hocam,

Dataraw' a ekledim bide kargo ekledim kısa vadede ihtiyaç olabilir diye, bir aylık çekmek istediğimde 10.000 + kayıt oluyor 10 dk falan sürüyor. Makro konusunda daha başlangıç seviyesine bile gelemedim maalesef ;( takvim eklemede de desteğinize ihtiyacım var. o takvim de resmi tatiller falan gözüktüğü içindi sizin seçtiğinizde olur. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

şimdiden teşekkür ederim.

Dosya eki eklenmemiş

süreyi artıran renklendirme kısmı bilginiz olsun

Konu Sahibi
Hocam, dosyayı bulamadım ben, nereden almam gerekiyor. yönlendire bilir misiniz

Dataraw' a ekledim bide kargo ekledim kısa vadede ihtiyaç olabilir diye, bir aylık çekmek istediğimde 10.000 + kayıt oluyor...demişsiniz dosyayı eklememişsiniz

raw dosyasındaki hangi sütun Saat Bazlı Uyum sayfasındaki hangi sütuna denk geliyor
aşağıdaki sütunların Rawdaki karşılığı ne?
ROTAŞehirAlacak DepoKODKİSİHedef Teslim Saati

Konu Sahibi
halily hocam,

O kısımlar raw dosyasında yok. o başlıkları biz Saat Bazlı Uyum dosyasına manuel olarak ekledik. Eklenen bilgilere göre, kod, takvimden seçilen tarih aralığına bakarak ( gün sayfası) seçilen tarihlerle eşleşen raw dosyasından Alacak Depo-KODKİSİ bilgileri eşleşenlerin, teslim tarihini başlık kısmına, saat kısmına alt hücrelere çekmektedir.

Sonrasında Saat Bazlı Uyum sayfasında Hedef Teslim Saat ile karşılığına denk gelen saat karşılaştırılarak büyükse kırmızı, eşit/küçükse yeşil diye renklendirme kodu çalışıyor.

dosyanızı ekliyorum 4.1.2021 ile 28.4.2022 arası anında cevap veriyor.

aşağıdaki kodu dener misiniz?
'önce referanslardan Microsoft ActiveX Data Object x.x library eklenmeliHTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Sayın halily ellerinize sağlık bende çapraz sorguyu başta denedim ancak uzun aralıklarda problem çıkardığını görmüştüm umarım işine yarar

Çok teşekkürler Adnan hocam.
Aklımda sanki en fazla 1 aylık veri alınacakmış gibi bir şey kalmıştı o nedenle sorun çıkacağını düşünmemiştim.
Not: Yanılmıyorsam 307 güne kadar hata vermiyordu ama sorgu oluştururken zaten en fazla 255 sütuna kadar olan kısmı alıyor.

Halily hocam benim gönderdiğim dosyayı son gelen dataraw ile deneyebilir misiniz. 10 dakika sürdü demişti.Bende anında cevap verdi.Sizde nasıl çalışacak acaba

Konu Sahibi
Hayırlı akşamlar,

ilginize ve desteğiniz için teşekkür ederim.

Adnan hocam dosyayı kendi dataraw dosyasının bulunduğu klasöre ekledim tarih girdim ekteki hatayı verdi. görsel ekte.

halily hocam Microsoft ActiveX Data Object x.x library eklenmeli demişsiniz, nasıl ekleyeceğimi tarif edebilir misiniz

bide tarih seçme kısımlarına takvim eklenmesini rica etmiştim mümkünse

saygılarımla.

Son gönderdiğiniz dataraw dosyasını kullanın. İşlemde hata bulamadım

Adnan hocam sizin kodlarla 2 defa tüm tarihleri alarak denedim 830 satırlık veriyi 3 saniyede aldı

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri