• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Tarih seç satır kaydır.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

metegok

Yeni Üye
Aldığı beğeni
15
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhaba Üstatlarım,

Öncelikle, başka sayfada ve bu sayfada destek aldığım, kod yazarak destek olan hocalarım var. Bir kez daha teşekkür ediyorum.

Ekte bulunan dosyada saat uyum sayfasından dataraw dosyasından veri çekiyorum.

Yapmak istediğim GÜN sayfasını devre dışı bırakarak dinamik olarak tarih aralığı girmek, başlangıç, bitiş 29.01.2021-02.02.2022--05.11.2021.06.11.2021 vs. gibi kısa ve uzun tarih aralıkları gire bilmek.

datarav dosyasında 2 yıllık veri tutuluyor. geriye dönük günlere bakılmak için istenilen tarih aralığının girildiğinde girilen tarih aralıklarının çekile bilmesini istiyorum.

Dosya da görüldüğü gibi, sadece 7 günlük veri çekebiliyorum ( Yada manuel olarak gün sayfasından tarih sayısını çoğaltmak gerekiyor.) bunun değişken olacak şekilde yapılabilir mi ? yani takvimden gireceğim gün sayısına göre veri güncellemesi, 10. günlük 5 günlük veya bir aylıkta tarih girildiğinde girilen tarihlere göre güncellenmesi.

mümkünse giriş yapılan tarih aralıkları güncellendiğinde "zamanında, geç, toplam ve oran başlıkları girilen tarihin sonuna dinamik olarak kaydırılması.

Kodda beslenen klasör özel olduğu için noktalama yapılmıştır.

Saygılarımla

referans eklemek için
Not: Adnan hocamın kodlarını worddeki tarih aralığı için denediğimde hata vermedi
Adsız1.jpegAdsız2.jpeg

Konu Sahibi
Üstatlarım ellerinize sağlık, ikinize de ayrı ayrı teşekkür ederim.

Adnan hocam, şimdi inceleme fırsatım oldu. şimdi hemen geldi hem de beklediğimden çok çok daha hızlı ben bi yerde yanlış yaptım sanırım.

bir kaç noktada benim anlatımımdan dolayı eksik var örnekte atladım, kodkişi ile rota bilgi farklı olabiliyor örnk: Rota Erzurum alacak kişi (kodkişi) ardahan olabiliyor.

kargo firması kısmını eklemiştim gelmedi bende yine, birde takvim eklenmesi son olarakta boş hücrelere açık tonlarda mavi renklendirme, müsait olduğunuzda yardımcı olabilir misiniz

diğer bir sorum ise dataraw dosyasında bulunan kod1 ve tarih2 sütunlerinde bilgi alıyor musunuz ? almıyorsanız bu sütunları silebiliriz. örnek ekledim kontrol etmeniz için.

şehir alanı kullanılmayacak rota kullanılacak doğrumu

Konu Sahibi
Yok hocam ikisi de olacak. Şöyle anlatmaya çalışayım Ardahan’a direkt sevk yok Erzurum üzerinden gidiyor. Şehir= Bağlı olduğu rota raw dosyasındaki başlıklar olacak şekilde

takvim koydum text kutusuna tıklayınca açılır. yeni dosyaya göre ayarladım. diğer kısımları renklendirme işi programı daha fazla ağırlaştıracağı için yapmadım bu son düzeltmeydi

Konu Sahibi
Hocam teşekkür ederim elinize emeğinize sağlık. dosya tam isteğim gibi oluş. tek bir hata var hedef teslim saatinde yanlış bilgiler geliyor. onu düzelteme şansınız var mı ?

dosya ekte

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri