• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü tarih biçim hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Miraga

Destek Ekibi
Aldığı beğeni
931
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
merhabalar
Bir çalışma yapmaya çalışıyorum makro bilgim olmadığı için kodları farklı yerlerden toplayarak birşeyler çıkarmaya çalışıyorum o yüzden biraz sizleri meşgül edebilirim şimdiden kusura bakmayın.

1) çalışma dosyasını kopyaladığım zaman veya ismini değiştiğim zman 1 kereye mahsus aşağıdaki hatayı alıyorum sonrasında kendiliğinden düzeliyor
1655496644926.png

2) excele a sütünuna 20.07.2019 biçiminde tarih girişi yapıyorum ancak listeye ekrandaki igibi geliyor ( 7/20/2019 şeklinde geliyor ve aşağıdaki hatayı veriyor
1655497232091.png

1655497161050.png
kod ta
TextBox2 = 0 'Yeniii
TextBox5 = 0 'Yeniii
TextBox6 = 0 'Yeniii
If ComboBox1.Text = "" And ComboBox2.Text = "" And ComboBox3.Text = "" And ComboBox4.Text = "" And ComboBox5.Text = "" And ComboBox6.Text = "" And ComboBox7.Text = "" And ComboBox8.Text = "" And ComboBox9.Text = "" And ComboBox10.Text = "" Then Exit Sub
For x = ListBox1.ListCount - 1 To 0 Step -1
g = CDate(ListBox1.List(x, 0))
r = CDbl(CDate(ComboBox11.Text))
If CDbl(g) >= CDbl(CDate(ComboBox11.Text)) And CDbl(g) <= CDbl(CDate(ComboBox1.Text)) Then

Else
ListBox1.RemoveItem x

End If
Next x
For i = ListBox1.ListCount - 1 To 0 Step -1
If Not ListBox1.List(i, 1) Like ComboBox2.Text & "" Or Not ListBox1.List(i, 2) Like ComboBox3.Text & "" Or Not ListBox1.List(i, 3) Like ComboBox4.Text & "" Or Not ListBox1.List(i, 4) Like ComboBox5.Text & "" Or Not ListBox1.List(i, 5) Like ComboBox6.Text & "" Or Not ListBox1.List(i, 6) Like ComboBox7.Text & "" Or Not ListBox1.List(i, 7) Like ComboBox8.Text & "" Or Not ListBox1.List(i, 8) Like ComboBox9.Text & "" Then
ListBox1.RemoveItem i
Else
If ListBox1.List(i, 6) <> "" Then a = CDbl(ListBox1.List(i, 6))
If ListBox1.List(i, 6) <> "" Then b = CDbl(ListBox1.List(i, 7))
If ListBox1.List(i, 6) <> "" Then c = CDbl(ListBox1.List(i, 8))
TextBox2 = Format(CDbl(TextBox2) + a, "#,##0.00") 'Yeniii
TextBox5 = Format(CDbl(TextBox5) + b, "#,##0.00") 'Yeniii
TextBox6 = Format(CDbl(TextBox6) + c, "#,##0.00") 'Yeniii

End If
Next i

Konu Sahibi
Konu Sahibi
filtreleme yapınca hata vermeye başladı

konu dağılmaması için farklı başlıkta acayım

ilk defa böyle bir hata ile karşılaşıyorum.
Birde bu dosyayı deneyin excel makro içerebeilen olarak değiştirdim uzantısını.

Çözüm
sanırım bu son dosya ile sorun çözüldü gibi
teşekkür ederim ellerinize sağlık
rica ederiz sorun galiba 2003 versiyonunda kaydettiğiniz içindi.
Diğer makrolu excelleri resimdeki boyadıklarımdan herhani birisi olarak kaydedebilirsiniz.
Resimdeki ikili yazan için hızlı ve dosya boyutunu küçültüyor diyorlar.eksi kısmı ise excel dosyayı bozulunca heralde o formattayken zor kurtalıyormuş ben bunu kullanıyorum ve bir sorun olmadı yıllardır.
Standart 2003 den sonrası için ise makro içerebilen olanı kullanıyorlar çoğunluk ve seçim sizin abey.
Bu arada önceden yazdığım excelin görev yerinde açık olması sebebi excelin gizlenmesinden dolayı.Bunlar için ayrı konu açmalısınız.

Kolay gelsin.

Screenshot 2022-06-18 180953.png

Geri