• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü tarih biçim hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Miraga

Destek Ekibi
Aldığı beğeni
931
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
merhabalar
Bir çalışma yapmaya çalışıyorum makro bilgim olmadığı için kodları farklı yerlerden toplayarak birşeyler çıkarmaya çalışıyorum o yüzden biraz sizleri meşgül edebilirim şimdiden kusura bakmayın.

1) çalışma dosyasını kopyaladığım zaman veya ismini değiştiğim zman 1 kereye mahsus aşağıdaki hatayı alıyorum sonrasında kendiliğinden düzeliyor
1655496644926.png

2) excele a sütünuna 20.07.2019 biçiminde tarih girişi yapıyorum ancak listeye ekrandaki igibi geliyor ( 7/20/2019 şeklinde geliyor ve aşağıdaki hatayı veriyor
1655497232091.png

1655497161050.png
kod ta
TextBox2 = 0 'Yeniii
TextBox5 = 0 'Yeniii
TextBox6 = 0 'Yeniii
If ComboBox1.Text = "" And ComboBox2.Text = "" And ComboBox3.Text = "" And ComboBox4.Text = "" And ComboBox5.Text = "" And ComboBox6.Text = "" And ComboBox7.Text = "" And ComboBox8.Text = "" And ComboBox9.Text = "" And ComboBox10.Text = "" Then Exit Sub
For x = ListBox1.ListCount - 1 To 0 Step -1
g = CDate(ListBox1.List(x, 0))
r = CDbl(CDate(ComboBox11.Text))
If CDbl(g) >= CDbl(CDate(ComboBox11.Text)) And CDbl(g) <= CDbl(CDate(ComboBox1.Text)) Then

Else
ListBox1.RemoveItem x

End If
Next x
For i = ListBox1.ListCount - 1 To 0 Step -1
If Not ListBox1.List(i, 1) Like ComboBox2.Text & "" Or Not ListBox1.List(i, 2) Like ComboBox3.Text & "" Or Not ListBox1.List(i, 3) Like ComboBox4.Text & "" Or Not ListBox1.List(i, 4) Like ComboBox5.Text & "" Or Not ListBox1.List(i, 5) Like ComboBox6.Text & "" Or Not ListBox1.List(i, 6) Like ComboBox7.Text & "" Or Not ListBox1.List(i, 7) Like ComboBox8.Text & "" Or Not ListBox1.List(i, 8) Like ComboBox9.Text & "" Then
ListBox1.RemoveItem i
Else
If ListBox1.List(i, 6) <> "" Then a = CDbl(ListBox1.List(i, 6))
If ListBox1.List(i, 6) <> "" Then b = CDbl(ListBox1.List(i, 7))
If ListBox1.List(i, 6) <> "" Then c = CDbl(ListBox1.List(i, 8))
TextBox2 = Format(CDbl(TextBox2) + a, "#,##0.00") 'Yeniii
TextBox5 = Format(CDbl(TextBox5) + b, "#,##0.00") 'Yeniii
TextBox6 = Format(CDbl(TextBox6) + c, "#,##0.00") 'Yeniii

End If
Next i

Merhaba.
İlk mesaj için kodların en üstünde option e ilebaşlayan kod varmı.Tamamını unuttum nasıl yazıldığını.
Varsa dim ASON as long olarak tanımlamalısınız.
Cdbl ise kod çalışırken metinsel alana yada boş hücreye denk geliyorsa döngüde öyle hata verebilir başka hata yoksa.

ASON=Sheets("sendeki sayfa adı").Range("A10000").End(3).Row bu şekilde dene.Tarih içinde dosya örneği gönderirsen iyi olur.

ASON=Sheets("sendeki sayfa adı").Range("A10000").End(3).Row bu şekilde dene.Tarih içinde dosya örneği gönderirsen iyi olur.
Evet böyle kullanılsa doğru olur ama hata bundan değil bence [] içinde yazılınca range yazmaya gerek yok.Yazdığımın başınada sayfa adı yazılabilrdi sizinki gibi.

Konu Sahibi
örnek dosyayı hemen atıyorum
daha üzerinde yapmayı düşündüğüm değişikliklervar o düzenlemeleri yaptıktan sonra komplesini atmayı planlamıştım çünkü kurallar gereği
1) (soru sorma hakkında ) da belirtilmiş " .......................................Onu hallediyoruz, bu seferde "A" daki toplamlardan "B" deki toplamlar çıkacaktı vesaire." o yüzden parça parça ilerlemek istemiştim.
2) ayrıca komple bir projeyi baştan yapılmasıda uygun değilmiş
3 ) ve en önemlisi hazıra konmaktan ziyade kendim birşeyler yaparsam öğrenebilmek için daha faydalı olabileceğinidüşünmüştüm

örnek dosyayı aşağıya ekliyorum
üzerinde yapmayı planladıklarımı sıralamaya çalışayım (ekran görüntüsünde tarif için numaralandırdım) önüme ne çıkacağını tam kestiremediğimden " .......................................Onu hallediyoruz, bu seferde "A" daki toplamlardan "B" deki toplamlar çıkacaktı vesaire." o duruma düşebilirim şimdiden kusura bakmayın
1) normalde veri girişi (girdi düzenlemeden yapılıyor oradan girdiğim zaman yukarıda bahsettiğim tarih problemi olmuyor ama excele manuel giriş yapınca biçim hatası veriyor ----(girdi düzenleme bölümünü komple iptal etmeyi düşünüyorum veri girişini manuel excel den yapacam
2) tarih biçimi ay/gün/ yıl olarak gözüküyor 7/23/2019 şeklinde fakat 23.07.2019 gözükmesi gerek
3)filtreleme yaptığım zaman sadece filtrelenen alanın tl - $-€ alt toplamını alacak ( bu daha önce çalışıyordu ancak bazı yerleri değiştirince bozdum sanırım)
4) burada daha tam tasarlamadım ama düşüncem en sağ tarafda gözüken çek durumu kısmına ödendi ödenmedi veya vadesini bekliyor şeklinde yazı yazmak ve ödenmeyi bekleyenlerin toplamını alması gerek
5) komple iptal edilecek
6) rakamlar 760000 şeklinde gözüküyor 760.000,00 şekline girecek

imkanlar dahilinde yardımcı olabilirsniz seviniirm
şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar

1655523985512.png

Öğrenmeniz için resim ekleyiyorum.
işaretlediğim yere kadar değiştirin biçimler için listboxun.

88.png

Konu Sahibi
ellerinize sağlık sağlık
dışarıda olduğumdan dolayı örnekleri ve düzenlemeleri henüz ayrıntılı inceleme fırsatım olmadı iilk fırsatta dönüş yacam
iyi çaluışmalar

Konu Sahibi
Birçok isteğini hallettim incele dönüş yap. Çek isteğini yapmadım ona da bakarız.
tekrardan elinize sağlık ilk incelemede dikkatimi çeken 3 şey oldu
1 ) 2 tarih arasındaki seçim yaptıktan sonra artık buton ile işlem yapıyor 2 tarih arasını doğru seçiyor
2 ) 2 tarih arasını seçiyor önceki versiyonda aralık seçildikten sonra diğer filtrelemeleri yapabiliyordum bu şekli ile diğer filtrelemeler yapılamıyor
3 ) biraz ağırlaşmış gibi geldi

Öğrenmeniz için resim ekleyiyorum.
işaretlediğim yere kadar değiştirin biçimler için listboxun.

Ekli dosyayı görüntüle 9140
hocam burdaki düzeltmeyi yaptım ancak düzelmedi gibi
1655559217129.png
Birde alttaki gibi Sayfa1 olarak eklemeyi unutmuşsuzunuz diğerlerine eklemişsiniz.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
bunu yapıncada aşağıdaki gibioldu

1655559174051.png

1 ) 2 tarih arasındaki seçim yaptıktan sonra artık buton ile işlem yapıyor 2 tarih arasını doğru seçiyor
2 ) 2 tarih arasını seçiyor önceki versiyonda aralık seçildikten sonra diğer filtrelemeleri yapabiliyordum bu şekli ile diğer filtrelemeler yapılamıyor

Ekli dosyayı görüntüle 9150

Ekli dosyayı görüntüle 9149
Kontrol yazan yerlerdeki hata kırmızı olan yerlerşn sonunda parantez) kapatılmamış.SAYI yazan yer için ise if isnumeric yazan satırı T=T+ yazan yerine üzerine alın.
Müsait olunca dosyayı eklerim.Mobilden bu kadar anlsyabildim.

T=0 satırının altına i= 2 ekleyin birde.Bende hata vermemişti.

Birde öncedende yazdığım gibi cells yada [a65536] gibi kodların başına sayfa1. Ekleyin.Form Sayfa ismini unuttum ARAÇ olması gerek userfom bu saydadan açıldığı için hata olmaz ama başka sayfadan açılırsa problem olur.
Gerekli düzeltmeleri yapıp dosyayı eklerim.

Birde şunu yazayım sizin office heralde 2003 versiyon.
Başka versiyonlarda felan kullanacak olursanız yada 2003 de [a65536] yerine alttaki gibi kullanın.

Sayfa1.Range("A" & rows.count).end(3).row

Konu Sahibi
office 2007 kullanıyorum

tarif formatı / para birimlerinin formatı görüntü olarak düzeldi ancak tarih formatını değiltirince 2 tarih arası filtreleme yapınca hata vermeye başladı bu sefer
1655563104355.png

Kendi adıma dosyı biraz düzenledim useform2 dahil sayfa isimleri ekledim ve dediğim rows.count yöntemini kullandım.
Gifteki gibi hatasız çalışıyor.
ilk başta ASON yerinde hata olursa kapatıp tekrar açın.
Ayrıca exceli userform1 den direkt kapatırsanız excel görev yöneticisinde açık kalıyor.Buna sonra bakılır.
userform2 de çok ayarlanacak yerler var bence.

hh.gif

Eğer ilk mesajınızdaki hatalar düzeldiyse ayrı kınu açıp orda diğer sorularınızı sorarsanız konu dağılmamış olur fazla.

Geri