• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Tamamen Dinamik ve Koşullu "Hedef vs Gerçekleşen" Grafiği Nasıl Yapılır

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Master

Yeni Üye
Aktivite

0%

Aldığı beğeni
32
Excel V
Office 2003 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 151
Selamlar herkese, Excelcozum.com sakinleri ve üstatları! 😊
İş yerinde yönetimden öyle bir grafik talebi geldi ki, iki gündür kurcala kurcala bir noktada tıkanıp kalıyorum. Klasik yöntemlerle (yan yana sütunlar, basit çizgiler) bir şeyler yaptım ama çok hantal oldu ve görselliği hiç profesyonel durmuyor. Raporu tamamen dinamik bir dashboard mantığına oturtmak istiyorum.
Ekte paylaştığım ham veri dosyasındaki senaryoyu en profesyonel şekilde tek bir grafiğe nasıl dökeriz? Kafamdaki şartlar tam olarak şunlar:
  1. Renkler Otomatik Değişsin (En Çok Tıkandığım Yer): Aylık gerçekleşen ciro, hedefin üstündeyse grafikteki sütun otomatik Yeşil olsun. Hedefin altında kaldıysa otomatik Kırmızıya dönsün. Grafik serilerine dokunmadan, formülle bunu dinamik yapmanın bir yolu var mıdır?
  2. Şık Bir Hedef Çizgisi: Hedef verileri sütun olmasın; gerçekleşen sütunlarının üzerinde yatay, ince ve şık birer "Hedef Çizgisi" gibi dursun.
  3. Bölge Filtresi: Grafiğin üstünde bir açılır liste (Marmara, Ege, Tüm Bölgeler vs.) olsun. Bölgeyi seçince grafik, formüller ve o bahsettiğim renk kodları tık diye kendini güncellesin.
Ben ana veri tablosunu ve bölge listelerini içeren ham dosyayı konunun ekine bırakıyorum.
İleri düzey formüllerle (FİLTRE, KAYDIR, İNDİS vs.) veya grafik hileleriyle bu işi en temiz nasıl çözeriz? "Ben şöyle bir yardımcı tablo kurup grafiği bağlardım" diyen üstatlardan formül, mantık veya doğrudan dosya bazlı destek bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler! 🙏

Deneyiniz.

Çözüm
Konu Sahibi
Çok teşekkür ederim hocam elinize sağlık
52779 hocamın da dosyası varsa görmek isterdim

Saygılarımla

Anladığımdan hareketle,
1787968944463.png

Notlar :
1 - Veri tablosu, bana göre eksik bilgi içeriyor...
** Her Bölge , her ayı içermeli sanki..
** Sadece 4 bölge mi var?
vs....
2 - Grafik seçiminde, tüm bölge ve tüm aylar derseniz 4 * 12 = 48 sütun yapar... Sütun sayısı ne kadar artarsa da grafiğin okunabilirliği o ölçüde azalır....
3 - Excel versiyonu olarak 2003 TR yazıyor... Ama soru açıklamasında FİLTRE işlevi kullanılabileceği yazıyor. Bu da en az Excel 2021 versiyonu kullanıyorsunuz demektir. Çözüm de 2021 uygun olarak yaıldı. Versiyon 2024 veya 365 ise daha basit çözümler de olabilir...Profilinizdeki Excel versiyonunu güncelleyin lütfen....

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri