- Aldığı beğeni
- 32
- Excel V
- Office 2003 TR
Konu Sahibi
Selamlar herkese, Excelcozum.com sakinleri ve üstatları! 😊
İş yerinde yönetimden öyle bir grafik talebi geldi ki, iki gündür kurcala kurcala bir noktada tıkanıp kalıyorum. Klasik yöntemlerle (yan yana sütunlar, basit çizgiler) bir şeyler yaptım ama çok hantal oldu ve görselliği hiç profesyonel durmuyor. Raporu tamamen dinamik bir dashboard mantığına oturtmak istiyorum.
Ekte paylaştığım ham veri dosyasındaki senaryoyu en profesyonel şekilde tek bir grafiğe nasıl dökeriz? Kafamdaki şartlar tam olarak şunlar:
İleri düzey formüllerle (FİLTRE, KAYDIR, İNDİS vs.) veya grafik hileleriyle bu işi en temiz nasıl çözeriz? "Ben şöyle bir yardımcı tablo kurup grafiği bağlardım" diyen üstatlardan formül, mantık veya doğrudan dosya bazlı destek bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler! 🙏
İş yerinde yönetimden öyle bir grafik talebi geldi ki, iki gündür kurcala kurcala bir noktada tıkanıp kalıyorum. Klasik yöntemlerle (yan yana sütunlar, basit çizgiler) bir şeyler yaptım ama çok hantal oldu ve görselliği hiç profesyonel durmuyor. Raporu tamamen dinamik bir dashboard mantığına oturtmak istiyorum.
Ekte paylaştığım ham veri dosyasındaki senaryoyu en profesyonel şekilde tek bir grafiğe nasıl dökeriz? Kafamdaki şartlar tam olarak şunlar:
- Renkler Otomatik Değişsin (En Çok Tıkandığım Yer): Aylık gerçekleşen ciro, hedefin üstündeyse grafikteki sütun otomatik Yeşil olsun. Hedefin altında kaldıysa otomatik Kırmızıya dönsün. Grafik serilerine dokunmadan, formülle bunu dinamik yapmanın bir yolu var mıdır?
- Şık Bir Hedef Çizgisi: Hedef verileri sütun olmasın; gerçekleşen sütunlarının üzerinde yatay, ince ve şık birer "Hedef Çizgisi" gibi dursun.
- Bölge Filtresi: Grafiğin üstünde bir açılır liste (Marmara, Ege, Tüm Bölgeler vs.) olsun. Bölgeyi seçince grafik, formüller ve o bahsettiğim renk kodları tık diye kendini güncellesin.
İleri düzey formüllerle (FİLTRE, KAYDIR, İNDİS vs.) veya grafik hileleriyle bu işi en temiz nasıl çözeriz? "Ben şöyle bir yardımcı tablo kurup grafiği bağlardım" diyen üstatlardan formül, mantık veya doğrudan dosya bazlı destek bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler! 🙏
Ekli dosyalar
Bu konu çözüme ulaşmıştır yüklü dosyaları indirmek için Bronz üye olunuz.
Bu dosyayı indirmek için yetkiniz bulunmamaktadır.