Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.
Bazı durumlarda veritabanından dosya alırken bozarak alabiliyor. Belirttiğiniz yoldaki dosyayı çift tıklayarak açmayı denediniz mi? resmi görüntüleyebiliyor musunuz? Ayrıca image nesnesinin desteklediği bir formatta olduğundan emin miyiz?excel sayfasına image içerisine yada hücreye hiçbir resim getiremedim
resim = "C:\foto\personel.jpg"
belirttiğim path e veritabanından indiriyor ancak sayfama eklemiyor
HTML:merhaba
ben macro konusunda biraz yeniyim kusura bakmayın sqlden resmi çekeceğim ResminAdrs = "resmin Adresi" '"baglantirst.Image(33)'""
yazmammı gerekiyor acaba
kusura bakmayın ben soruyu farklı yorumlamışım.
sanki resim sunucuda bağımsız olarak bulunuyor gibi yorumladım
tabloya gömülü olduğunu fark etmedim
ID | DosyaAdi | Dosya |
1 | DosyaAdiniz1.jpg | Dosya blob verisi |
2 | DosyaAdiniz2.jpg | Dosya Blob verisi |
olmadı 3265 hatası veriyorÖrneği çok uzatmadan 3 farklı alan adınız olduğunu varsayıyorum.
ID, DosyaAdi, Dosya
ID = Sayı
DosyaAdi = metin
Dosya = blob (Binary Large Object)
Veritabanınızda 2 dosya var ve dosya adlarınızı da DosyaAdi alanında tutuyorsunuz.
ID DosyaAdi Dosya 1 DosyaAdiniz1.jpg Dosya blob verisi 2 DosyaAdiniz2.jpg Dosya Blob verisi
(Userform Üzerinde Image1 nesnesi olduğunu ve bu nesneye resim çağırmak için kullanılan CommandButton1 nesnesi olduğunu varsayıyorum.)
Aşağıdaki kod ile veritabanınızdan resim verisini çekip image nesnesi üzerinde gösterebilirsiniz.
HTML: Not: Örnek kod olduğu için hata denetimleri ve diğer bir kaç ayrıntı göz ardı edilmiştir.
Kodu kendi kodlarınıza tam olarak nasıl uyarladınız. Uyarladığınız kodun tam olarak neresinde hata veriyor. Örnek dosya isteyip deneme yapmak isterdim ama sql serverdan veri çektiğiniz için bu mümkün görünmüyor.olmadı 3265 hatası veriyor
Genel değişken tanımlamalarıKodu kendi kodlarınıza tam olarak nasıl uyarladınız. Uyarladığınız kodun tam olarak neresinde hata veriyor. Örnek dosya isteyip deneme yapmak isterdim ama sql serverdan veri çektiğiniz için bu mümkün görünmüyor.
sql 'deki tabloyu yerel access dosyasına çevirip buraya access+excel dosyası olarak ekleseniz?
tüm verilere gerek yok access dosyanızda aslına uygun 4-5 kayıt olması yeterl