• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Silme Makrosunda Hata

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

LİNDA

Gold Üye
Aldığı beğeni
90
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhaba yapmaya çalıştığım dosyamı Sayın Rafez ve Sayın askan 'ın çözüm önerileriyle dosyamı güncelledim.Bir öğrenciyi birden fazla kulüp sınıfına ödemeleriyle birlikte kayıt yapabiliyorum yeni bir ödeme için okul numarasını girerek listboxta öğrencinin kayıt yaptırdığı kulüpleri görebiliyorum ve hangi kulüp ödemesi güncellecekse çift tıklama ile ekrana getirerek yeni ödemeleri girerek YENİLE tuşu ile bilgileri güncelleyebiliyorum. Şöyle sorunla karşılaşıyorum.
1-Öğrencinin birden fazla devam ettiği kulüplerden birinden ayrıldığında SİL tuşu ile siliyorum ama silinen kulüp dışında da silme işlemi yapıyor.
2-Bütün öğrencilerin silinmesi durumunda yeni kayıt yaptığımda çift kayıt yapıyor.
3-Dosyamı oluştururken çift kayıt yapmamıştı bu nasıl oldu çözemedim.
Anlatmaya çalıştıklarımı ekran görüntüleri ile göstermeye çalıştım (sıra ile) . Bu sorunları çözebilecek Dosya üzerinde yardımcı olabilecek varsa sevinirim

Çözüm
askan hocam etiketlenme yapılsa bile bana mesaj gelmiyor spama gidiyor.

Konu ile alakalı olarak ise
Textbox15 ekledim sıra no için ve yenileme ve silme olaylarını buna göre ayarladım.
Tabii silme kodu biraz daha kısaltılabilinirdi döngüsüz olarak ama orjinalini bozmadan az değişiklik yaptım.
Userform3 Private Sub UserForm_Initialize() kodlarınıda değiştirdim listbox1 için olanı.
Orda listbox2 yok ama kodlar var anlamadım orayı ve oraya bişey yapmadım.
Neyse dosyayı bir deneyiniz.
Refaz bu şekilde etiketleme yaparsanız kendisine bu mesaj ulaşır. Kendisi çözüm makinesidir umarım el atar tabi ki diğer arkadaşlarda

Konu Sahibi
Refaz bu şekilde etiketleme yaparsanız kendisine bu mesaj ulaşır. Kendisi çözüm makinesidir umarım el atar tabi ki diğer arkadaşlarda
O detayı bilmiyorum. Kullandığım kodların sizlere ait olduğunu ve minnet duyduğumu belirtmek için yazdım sadece .

Dosyanızı inceledim hocam çift kayıt Listbox la ilgili biraz beni aşıyor umarım diğer arkadaşlar yardımcı olurlar

1-Öğrencinin birden fazla devam ettiği kulüplerden birinden ayrıldığında SİL tuşu ile siliyorum ama silinen kulüp dışında da silme işlemi yapıyor.
Merhaba.
Sizin hatanız şu;
Userforma bir textbox dahaeklememişsiniz Sıra No göstermek için.
Kısaca listboxa bir textbox dada ekleyin ve listboxa çift tıklayınca o textboxa sıra no gelsin.
Sobra silme işleminide ona göre ayarlarsınız iki satırı değiştirip.
Ve yenile işlemi yapmıştık orda listbox.listindex kullanmıştık aynısını ondada uygularsanız buna gerek kalmaz listindex ile sıra no bulmaya.

askan hocam etiketlenme yapılsa bile bana mesaj gelmiyor spama gidiyor.

Konu ile alakalı olarak ise
Textbox15 ekledim sıra no için ve yenileme ve silme olaylarını buna göre ayarladım.
Tabii silme kodu biraz daha kısaltılabilinirdi döngüsüz olarak ama orjinalini bozmadan az değişiklik yaptım.
Userform3 Private Sub UserForm_Initialize() kodlarınıda değiştirdim listbox1 için olanı.
Orda listbox2 yok ama kodlar var anlamadım orayı ve oraya bişey yapmadım.
Neyse dosyayı bir deneyiniz.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri