• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü sayfalar arası geçiş

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

emre004gs

Yeni Üye
Aldığı beğeni
12
Excel V
Office 2003 TR
Konu Sahibi
arkadaşlar kolay gelsin excel listemde aynı sayfa içerisinde çeşitli bürolar var bu bürolarda isimler var bu isimlerin değişiklik gerçekleştiğinde bürolar arası geçiş yaptırmak istiyorum herhangi bir makro adıyla yardımcı olursanız sevinirim
6 sayfada her bir büroda hazır taslaklı bir büro var bunlar sabit kalıcı bürolar sadece bu bürolarda değişiklik olduğunda otomatik olarak değişim yapmak istiyorum örnek olarak büro5 birden biri büro4 e geçtiğinde sayfalar arası kolaylığın sağlanmasını istiyorum excel içerisine baktığınızda anlaşılır olur ne demek istediğim

Çözüm
1- Kayıt eklemek için ilgili büronun Adı sayadı sütunlarındaki ilk boş hücreye veri yazın.
Yani yeni kayıt, ilgili büronun son personeli olarak yapılacak.
2-Büro içi sıralamasını değiştirmek veya taşımak için adı soyadı hücresine çift tıklayıp
açılan userformdan gerekli bilgileri girip TAŞI yapınız.
3-Kayıt silmek için ilgili kişinin adını direk excel sayfasından silebilir yada
adına çift tıklayıp uzerformdan SİL diyebilirsiniz.

...başlık kısmına veri girdiğimde isim soy isim girdiğimde yerini değiştirince hata veriyor
sorun giderildi.
... yer değişikliğinde kimi hücrelere çift tıkladığımda userform açılıyor kimisinde açılmıyor açıldığı zaman başka büroya aldığımda büro sıra numarasını belirlerken yine hata...
Konu Sahibi
en başta hazırladığım şablona tamam demiştiniz.
takdir edersiniz ki bu basit bir değişiklik değil.
yeni sayfa eklenecek ve tüm kodlar gözden geçirilip revize edilecek.
haklısınız hocam teşekkür ederim tekrardan sadece hani öğrenmek istediğim mesela şablona yeni bir veri kaydederken otomatik yeni kayıt yapmasını sağlayabilirmiyiz yani hocam şu bürolar sayfasındaki kapasite sayısını biz azaltıp çoğaltarak gerçekleştirebilirmiyiz örnek veriyorum 30 olan 25 yapmak gibi

haklısınız hocam teşekkür ederim tekrardan sadece hani öğrenmek istediğim mesela şablona yeni bir veri kaydederken otomatik yeni kayıt yapmasını sağlayabilirmiyiz yani hocam şu bürolar sayfasındaki kapasite sayısını biz azaltıp çoğaltarak gerçekleştirebilirmiyiz örnek veriyorum 30 olan 25 yapmak gibi
Kapasite dediğimiz diğer sayfalardaki bürolara ayrılan satır sayıları.
bunlar sabit değişemez.
Sayfaların yapısı veya bürolar sayfasındaki sabit veriler değişirse kod çalışmaz.

Konu Sahibi
bunlar sabit değişemez.
Sayfaların yapısı veya bürolar sayfasındaki sabit veriler değişirse kod çalışmaz.
anladım hocam bu kodları oraya revize edebilirmiyiz hocam etmemiz mümkün olur mu o şekilde

Ne yapmak istediğini anlamadım Emre?
Yapmak istediğin şeyi açıklayıcı olarak yazarsan yardımcı olabilirim.

Konu Sahibi
Alirıza hocam patron hocamın son attığı gönderdiği Excel dosyasındaki bürolar kısmında bulunan kapasite sayısını kendim belirleyip ona göre bürolardaki sayıyı belirlemek istiyorum örnek olacak olursa " büro1 olan kısım 2 kişilik kapasitesi var mesela 3. Bir kişi eklendiğinde 3. Kişiyi ekleyebileyim 2 kişilik kapasite 3 kişi olma imkanı olabilsin istediğim bu" patron hocam sağolsun asıl istediğim yer değişikliği kısmını yapmış Allah razı olsun bu son patron hocamın attığı bürolar üzerinden sadece istediğim bürolarda sayı arttıkça eklenecek kişi yeni bi kayıt ekliyebileyim 2 kişi olan bir büro 3 kişi olduğunda 3 kişi kayıt yapıp bürolar arasında da değişiklik yapabiliyim istiyorum

Konu Sahibi
Ne yapmak istediğini anlamadım Emre?
Yapmak istediğin şeyi açıklayıcı olarak yazarsan yardımcı olabilirim.
Alirıza hocam patron hocamın son attığı gönderdiği Excel dosyasındaki bürolar kısmında bulunan kapasite sayısını kendim belirleyip ona göre bürolardaki sayıyı belirlemek istiyorum örnek olacak olursa " büro1 olan kısım 2 kişilik kapasitesi var mesela 3. Bir kişi eklendiğinde 3. Kişiyi ekleyebileyim 2 kişilik kapasite 3 kişi olma imkanı olabilsin istediğim bu" patron hocam sağolsun asıl istediğim yer değişikliği kısmını yapmış Allah razı olsun bu son patron hocamın attığı bürolar üzerinden sadece istediğim bürolarda sayı arttıkça eklenecek kişi yeni bi kayıt ekliyebileyim 2 kişi olan bir büro 3 kişi olduğunda 3 kişi kayıt yapıp bürolar arasında da değişiklik yapabiliyim istiyorum

Konu Sahibi
1- Kayıt eklemek için ilgili büronun Adı sayadı sütunlarındaki ilk boş hücreye veri yazın.
Yani yeni kayıt, ilgili büronun son personeli olarak yapılacak.
2-Büro içi sıralamasını değiştirmek veya taşımak için adı soyadı hücresine çift tıklayıp
açılan userformdan gerekli bilgileri girip TAŞI yapınız.
3-Kayıt silmek için ilgili kişinin adını direk excel sayfasından silebilir yada
adına çift tıklayıp uzerformdan SİL diyebilirsiniz.

sorun giderildi.

userform ad soyad bilgisi dolu hücreye çift tıklayınca açılmaktadır.
diğer belirttiğiniz sorun giderildi.
Bu excel üzerinden büro kapasitesini belirleyerek o büroya öyle kayıt yapmak istiyorum alirıza hocam

Konu Sahibi
bunlar sabit değişemez.
Patron hocam hayırlı ramazanlar hayırlı günler acaba kapasite kısmına göre dediğim gibi kodları revize etme şansımız mümkün müdür ?

bunlar sabit değişemez.
Bu sorunuza cevap vermiştim.
Konu en başında şablonu hazırlarken maksimum kapasiteler belli olması gerekiyordu.
siz kapasiteyi değiştirirseniz sayfa yerleşimi nasıl ve neye göre yapılacak.
çok değişken bir durum. bence pek mümkün değil.
konu ilk sorunuza göre bence çözümlendi.
Çözüm olan mesajı işaretleyiniz.
yeni talebiniz varsa yeni konu açınız.

Konu Sahibi
hocam haklısınız evet ben şimdi bürolara isim sayımı yaptım ancak hocam eksik bi kaç bürom kaldı evet size başta onay vermiştim ancak 4 büroda eksiklik oluştu onları artırmam için kapasiteyi artırınca kod erkanında değiştirmem gereken yerler var mıdır yoksa tekrardan mı revize yapmak zorundayız

Bu konuyu çözümlendi diye işaretleyin.
yeni şablonunnuzla yeni konu açın.
konu daha uzamasın.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri