• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü sayfalar arası geçiş

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

emre004gs

Yeni Üye
Aldığı beğeni
12
Excel V
Office 2003 TR
Konu Sahibi
arkadaşlar kolay gelsin excel listemde aynı sayfa içerisinde çeşitli bürolar var bu bürolarda isimler var bu isimlerin değişiklik gerçekleştiğinde bürolar arası geçiş yaptırmak istiyorum herhangi bir makro adıyla yardımcı olursanız sevinirim
6 sayfada her bir büroda hazır taslaklı bir büro var bunlar sabit kalıcı bürolar sadece bu bürolarda değişiklik olduğunda otomatik olarak değişim yapmak istiyorum örnek olarak büro5 birden biri büro4 e geçtiğinde sayfalar arası kolaylığın sağlanmasını istiyorum excel içerisine baktığınızda anlaşılır olur ne demek istediğim

Çözüm
1- Kayıt eklemek için ilgili büronun Adı sayadı sütunlarındaki ilk boş hücreye veri yazın.
Yani yeni kayıt, ilgili büronun son personeli olarak yapılacak.
2-Büro içi sıralamasını değiştirmek veya taşımak için adı soyadı hücresine çift tıklayıp
açılan userformdan gerekli bilgileri girip TAŞI yapınız.
3-Kayıt silmek için ilgili kişinin adını direk excel sayfasından silebilir yada
adına çift tıklayıp uzerformdan SİL diyebilirsiniz.

...başlık kısmına veri girdiğimde isim soy isim girdiğimde yerini değiştirince hata veriyor
sorun giderildi.
... yer değişikliğinde kimi hücrelere çift tıkladığımda userform açılıyor kimisinde açılmıyor açıldığı zaman başka büroya aldığımda büro sıra numarasını belirlerken yine hata...
bu soruya cevap yazmıştım diye hatırlıyorum.

Sayfalarınızın bir standardı yok.
birinde tek blok halinde iken başkasında 2 blok halinde
birinde tek sayfadan, diğerinde 2 sayfadan oluşuyor?
neyin neye göre düzenleneceği belirsiz.

Konu Sahibi
Evet hocam bende bu yüzden yardım istedim yani bu sabit bir şablon içlerinde isimler var normalde bu şablon üzerinden değişiklik yapılması mümkünmüdür yani değişmeyen bir şablon bu şablon

Bazı şeyleri netleştirmek lazım.
1- verdiğiniz şablanda her büro için en fazla olabilecek personel kadar satır ayrılmış durumda mı?
2-Sayfa 2 Büro1'in devamı mıdır?
3-Sayfa 3'te Büro2'nin genel sıra nosu neden boş iken Büro3 90'dan başlıyor?
4- Büro5 ile Büro6 arasında 2 satır boşluk varken, diğerlerinde neden tek satır boşluk var?
5-Diğer sayfalar neden tek blok iken sayfa4 ve sayfa5 neden 2 blok?
6-Büro19 ile Büro 20 arasında ve Büro32 ve Büro33 arasındaki isimsiz toblo nedir niye var?
7-Büro32'nin ilk satırında yazan İSİM neden orada?
Ayrıca bir önceki mesajımda da belirttiğim üzere şablonlarınızı standart hale getirin önce.

Konu Sahibi
1- Evet hocam ayrılmış durumda ancak istisnai durumlarda artış olabiliyor
2- sayfa 2 büro 1 in devamıdır.
3- Hocam aslında orada da dolu sadece ben exceli yüklerken bi kaç yeri doldurmak için doldurdum yoksa orasıda dolu
4- yani herhangi bir kural yok hocam rastgele bir boşluk oluşmuş sadece, büro 6 dan itibaren o bürolarda tek kişi olduğu için öyle bir aralıklı boşluk var
5- çünkü bu sayfalarda isim ve büro az olduğu için ve her büro için sayfa oluşturmamak için toplu bir arada olmasını istediğimiz için bu şekil oluşturduk
6- Hocam Büro 19 ve Büro 20 arasındaki de ayrı bir büro kusura bakmayın ben yazmayı unutmuşum, büro 32 ve büro33 arasındaki isimsiz tablo değil aslında büro32'nin devamı sadece büro 32 içinde ayrım yaşadığı için 2 kişilik bir ayrım yapıldı
7- "İSİM" yazan yerler o büroların sorumlularına ait olduğu için isim yazıyor

NOT: son not olarak hocam sayfa 6 ise sayfa1 ile sayfa2 nin toplam bir arada olduğu halidir

NOT2: Standart hale getirmeye çalıştım ancak hocam öneriniz olursa ona görede uyarlayabilirim

Bürolardaki personel sayısısına göre bir yerleşim yaptım.
Bu şablan asla değiştirilmemelidir.
Yani herhangi bir büroda ayarlanan kapsitenin dışına çıkılmamalı.
Tablolara satır/sütun ekleme/silme yapılmamalı.
Bu şablon tamam ise kodlama işine geçilebilir.

Konu Sahibi
Hocam gayet iyi olmuş bu şablon üzerinden ilerleyebilirim ancak şunu diyicektim herhangi bir satır eklendiğinde değiştirmem gereken yeri belirtebilirmisiniz banada en azından kodlama ekranında onu ayarlarım ama bu şablon gayet iyi olmuş teşekkürlerimi sunuyorum

satır ekleme yapmayacaksınız.
verinizi,ilgili bürodaki ilk boş satıra yazacaksınız sadece.
personelin büro değişikliğini kod ile yapacağız.

Konu Sahibi
tamamdır hocam uygundur benim için sadece kafamdaki soru işareti olarak ilk satıra yeni veri girince yeni kayıt yapmış oluyoruz değil mi
bu şablon uygundur tekrardan hocam teşekkürler

Kişi eklemek için adı soyadı sütunlarına veri girin ve enter yapın.
Kişi silmek için adı soyadı sütunlarından veri silin.
Kişi taşımak / silmek için için adı soyadı sütunlarına çift tıklayın.

Konu Sahibi
Hocam çok teşekkür ederim elleriniz dert görmesin çok güzel olmuş sadece sizden ricam yeni bir kayıt eklendiğinde olmaması demiştik araya yeni bir kayıt eklediğimizde ekleme imkanımız oluyor mu hani yeni kayıt ekleme durumunda ne yapmamız gerekiyor

Konu Sahibi
hocam ayriyeten başlık kısmına veri girdiğimde isim soy isim girdiğimde yerini değiştirince hata veriyor

Konu Sahibi
Hocam hücrelere yeni veri girişi yapma imkanım olur mu çünkü bazı bürolar eksik kalıyor yani onu yapma imkanım olursa çok iyi olur teşekkürler

Konu Sahibi
Kusura bakmayın birden fazla mesaj yazdım inceleyerek yazıyorum ayrı ayrı oldu tekrardan kusura bakmayın + 4 5 büroya daha ihtiyacım var sizden istirhamım hocam veri ekleme girişi yapmış olursam sorunum kalmıyor teşekkürler tekrardan

Konu Sahibi
Hocam son olarakta yer değişikliğinde kimi hücrelere çift tıkladığımda userform açılıyor kimisinde açılmıyor açıldığı zaman başka büroya aldığımda büro sıra numarasını belirlerken yine hata veriyor

1- Kayıt eklemek için ilgili büronun Adı sayadı sütunlarındaki ilk boş hücreye veri yazın.
Yani yeni kayıt, ilgili büronun son personeli olarak yapılacak.
2-Büro içi sıralamasını değiştirmek veya taşımak için adı soyadı hücresine çift tıklayıp
açılan userformdan gerekli bilgileri girip TAŞI yapınız.
3-Kayıt silmek için ilgili kişinin adını direk excel sayfasından silebilir yada
adına çift tıklayıp uzerformdan SİL diyebilirsiniz.

...başlık kısmına veri girdiğimde isim soy isim girdiğimde yerini değiştirince hata veriyor
sorun giderildi.
... yer değişikliğinde kimi hücrelere çift tıkladığımda userform açılıyor kimisinde açılmıyor açıldığı zaman başka büroya aldığımda büro sıra numarasını belirlerken yine hata veriyor
userform ad soyad bilgisi dolu hücreye çift tıklayınca açılmaktadır.
diğer belirttiğiniz sorun giderildi.

Çözüm
... 4-5 büroya daha ihtiyacım var...
en başta hazırladığım şablona tamam demiştiniz.
takdir edersiniz ki bu basit bir değişiklik değil.
yeni sayfa eklenecek ve tüm kodlar gözden geçirilip revize edilecek.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri