• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Satır ve sütunları ayarlamak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hakki83

Yeni Üye
Aldığı beğeni
234
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhabalar

1. Satır hariç
Ve boş olan diğer tüm satırlar hariç
,
sadece dolu olan yani içlerinde veri olan satırların yüksekliğini autofit yaptırabilmenin bir kodu var mıdır?

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
A2 hücresinden başlayarak son dolu hücreye kadar kontrol ederek işlem yapar.

Çözüm
Konu Sahibi
HTML:
Kod:
A2 hücresinden başlayarak son dolu hücreye kadar kontrol ederek işlem yapar.
Askan hocam çok teşekkür ederim, bilgisayara geçer geçmez deneyeceğim. Bir de aynısının sütun için olanını yazar mısınız?
1. Sütun hariç olacak

Askan hocam çok teşekkür ederim, bilgisayara geçer geçmez deneyeceğim. Bir de aynısının sütun için olanını yazar mısınız?
1. Sütun hariç olacak
HTML:
Kod:
1. sütun hariç demenizi atlamışım bu şekilde kullanın

Merhaba.
İşinize karışmak gibi olmasın ama bunun bir problemi olduğunu biliyorum daha doğrusu tesadüfen farketmiştim.

Yani mesela z1 e veri girdiniz ve sildiniz.Boş olmasına rağmen son olarak koda göre o sütunu gösterir eğer son dolu sütun a olsa bile.Tabii denemedim ama yazayım istedim.Satırdaki veri clear(temizle) ile temizlenirse sorun olmuyor lakin içeriği temizle ile olursa problem.

Merhaba.
İşinize karışmak gibi olmasın ama bunun bir problemi olduğunu biliyorum daha doğrusu tesadüfen farketmiştim.

Yani mesela z1 e veri girdiniz ve sildiniz.Boş olmasına rağmen son olarak koda göre o sütunu gösterir eğer son dolu sütun a olsa bile.Tabii denemedim ama yazayım istedim.Satırdaki veri clear(temizle) ile temizlenirse sorun olmuyor lakin içeriği temizle ile olursa problem.
Zafer bey teşekkür ediyorum bilmediğimiz bir konuyu sayenizde öğrenmiş olduk. Sanırım benim yazdığım kodda da bu husus yanlış çalışmasına sebebiyet vermez çünkü boş satırları atlıyor

Rica ederim abey.
eğer son süunua yazılıp silinirse gereksiz yere en son sütuna kadar döngü çalışır sadece abey.
Olmaz diye bişey yok abey belki yanlış yazılır vs...
Zaten birden fazla son sütun bulma kodlar var.Normal çalışıyorsa sorun yok çalışmazsa değişebilir sadece.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri