• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Rezerve olayı için buton renklendirme hk.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

himmgarip

Excel Dostu
Aldığı beğeni
883
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba,

Aşağıdaki kod ile aeGNoR hocamın desteğiyle formdaki butonlara renk verdik. Masa boşsa buton rengi yeşil doluysa kırmızı oluyor. Buradaki olaya butona çift tıklayınca rezerve olayı eklemek istiyorum. Butona çift tıklayınca butonu mavi yapıyorum ama aşağıdaki kod çalıştığı zaman bütün butonlar masanın durumuna göre ya yeşil ya kırmızıya dönüyor. Bu konu hakkında desteğinizi rica ediyorum. Saygılar.

1642451757498.png
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
rezervasyon olayı için bence masa sayfasına saat yada rezerve olduğunu gösteren bir alan daha eklenmeli
buton renklerini kontrol eden kod ilgili alan R ise yada rezervasyon saati henüz gelmemişse mavi yapabilir

Konu Sahibi
rezervasyon olayı için bence masa sayfasına saat yada rezerve olduğunu gösteren bir alan daha eklenmeli
buton renklerini kontrol eden kod ilgili alan R ise yada rezervasyon saati henüz gelmemişse mavi yapabilir

Müsait olduğunuzda dosya üzerinde örneklendirebilir misiniz?

Rezerve edilen masanın numarası masalar sayfasına eklenmiyor değil mi?
Sadece çift tıklandığında rengi mavi oluyor ama başka bir yerde rezerve olduğuna dair bir veri yok değil mi?
Bu durumda bütün butonların renkleri değiştirlirken masalar sayfasında yer almayan ama rengi mavi olanların rengini değiştirmeme kodu eklenebilir

Konu Sahibi
Rezerve edilen masanın numarası masalar sayfasına eklenmiyor değil mi?
Sadece çift tıklandığında rengi mavi oluyor ama başka bir yerde rezerve olduğuna dair bir veri yok değil mi?
Bu durumda bütün butonların renkleri değiştirlirken masalar sayfasında yer almayan ama rengi mavi olanların rengini değiştirmeme kodu eklenebilir

Aynen dediğiniz gibi. Sadece çift tık olayında mavi oluyor. Hiçbir yerden veri almıyor.

Masa boşsa mavi renk yapılabilsin. Dolu masa rezerve olmasın istiyorum.

Şu an incelemem mümkün değil mavi renk için yazılan kodu paylaşır mısınız?

Konu Sahibi
Denemedim sadece teorik
HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
Denemedim sadece teorik
HTML:
Kod:

Bu kod iş görüyor.

Class daki kodu da;

HTML:
Kod:

revize ettim. Şimdilik b,r sıkıntı yok bakalım. Ellerinize sağlık. Konu biraz açık kalsın lütfen. Denemeler yapacağım.

çift tıklama kodu için aşağıdaki kod da denenebilirHTML:
Kod:

Konu Sahibi
Onay ile revize olayını çözdük sayenizde.

Son sorum. MasaRenk kodunu her forma neden eklemek zorundayım. Sadece masarenk olarak çağıramıyorum. Ya da Anasayfa.masarenk olarakta çağıramıyorum. Ornek olarak masatasi userformunda var. Ya da Odeme userformunda.

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Onay ile revize olayını çözdük sayenizde.

Son sorum. MasaRenk kodunu her forma neden eklemek zorundayım. Sadece masarenk olarak çağıramıyorum. Ya da Anasayfa.masarenk olarakta çağıramıyorum. Ornek olarak masatasi userformunda var. Ya da Odeme userformunda.

Yukarıdaki problemi çözdüm.

Masa taşıma olayına kontrol eklemem gerekiyor. Masa rezerve ise masa taşınamasın.

Ek olarak rezerve olayı program devamlı açık kaldığı sürece kalıcı olacak. Bunun için Hücre kontrolü de gerekli sanırım.

halily hocamın dediği duruma döndük. Tecrübe önemli. :)

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri