makroeko
Yeni Üye
- Aldığı beğeni
- 48
- Excel V
- Office 365 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar sizden şu konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.
Raporlama kısmında genel müdüre güzel sunumlar yapabileceğim pivot tablolar, grafikler ve dilimleyiciler istiyorum.
Bu veri giriş sayfası daha çok şekillenecek. O nedenle profesyonel sunum yapmak için mantığı anlamak istiyorum.
Genel formatımız şöyle;
J sütunundaki değer 0-10 arasıyeşil, 10-20 arası sarı, 20 üzeri kırmızı olsun.
Veri çubuklarını kullanarak yaptım. Ama hepsi sarı oluyor.
Kırmızı olunca da yazı altta görünmez. J sütununa 10 ve üzeri girdiğimde tüm satırdaki yazıyı kırmızı yapsın istiyorum.
Bir kalıpta birden fazla sorun olabiliyor.O nedenle diğer sorunlar için üç ayrı sütun oluşturdum.
Asıl sormak istediğim ise şu,
En önemli sütunlar H-J-N-O-P sütunları.
Raporlama sayfasında örnekte yaptığım gibi Dilimleyiciden seçip pivot tablo ve grafikler yapmak istiyorum.Mesela,
Hangi tarihlerde, hangi kalıpta ya da hangi ürünlerde ,kaç tane değer 0-10, 10-20 veya 20-30 arası gelmiştir gibi.
Yani histogram grafiği çizmek istiyorum. Ya da belki duymuşsunuzdur kalitede X-R grafiği çizmek istiyorum.
Yardımlarınız için teşekkürler.
Kolay gelsin
Raporlama kısmında genel müdüre güzel sunumlar yapabileceğim pivot tablolar, grafikler ve dilimleyiciler istiyorum.
Bu veri giriş sayfası daha çok şekillenecek. O nedenle profesyonel sunum yapmak için mantığı anlamak istiyorum.
Genel formatımız şöyle;
J sütunundaki değer 0-10 arasıyeşil, 10-20 arası sarı, 20 üzeri kırmızı olsun.
Veri çubuklarını kullanarak yaptım. Ama hepsi sarı oluyor.
Kırmızı olunca da yazı altta görünmez. J sütununa 10 ve üzeri girdiğimde tüm satırdaki yazıyı kırmızı yapsın istiyorum.
Bir kalıpta birden fazla sorun olabiliyor.O nedenle diğer sorunlar için üç ayrı sütun oluşturdum.
Asıl sormak istediğim ise şu,
En önemli sütunlar H-J-N-O-P sütunları.
Raporlama sayfasında örnekte yaptığım gibi Dilimleyiciden seçip pivot tablo ve grafikler yapmak istiyorum.Mesela,
Hangi tarihlerde, hangi kalıpta ya da hangi ürünlerde ,kaç tane değer 0-10, 10-20 veya 20-30 arası gelmiştir gibi.
Yani histogram grafiği çizmek istiyorum. Ya da belki duymuşsunuzdur kalitede X-R grafiği çizmek istiyorum.
Yardımlarınız için teşekkürler.
Kolay gelsin
Ekli dosyalar
Bu konu çözüme ulaşmıştır yüklü dosyaları indirmek için Bronz üye olunuz.
Bu dosyayı indirmek için yetkiniz bulunmamaktadır.