Sayın userx Merhaba
Birinci sıradaki kadro her ne kadar 15 gün çalışıyor ise de 2 bayram çalıştığı için 1.333.33 RT. tutarı net kazanç elde etmelidir. RT. Hesaplaması Asıl Kadro ücreti üzerinden olacağından Buna göre Tabloda Turuncu renkte olduğu gibi olmalıdır.
Üçüncü sıradaki kadroda çalışanın RT. Tutarı, İkinci sıradaki Kadroda görülen RT. Tutarı Kadar 1,333,33 olmalı, 1 ve 1'in üstünde çalışan her kadro için bir kişiymiş gibi hesaplama yapılıp, çalışan Kişi ile çarpılarak Toplam Net Maliyeti bulacağımız düşüncesiyle hareket edersek Üçüncü sıradaki kadronun tutarları ile İkinci sıradaki kadronun tutarları aynı olmalı
Buda biraz puzzle yerleştirme gibi oluyor. Kadroların Sayıları ve Tutarları üzerinden Bordro hesaplama mantığına pek uymuyor gibi görülüyor.
Bu sebeple Ekte görülen ve Formülle yapılmış olan Bütçe (Örnek) tablosunda olduğu gibi her sütundaki formülün Makro yazılımına dönüştürülmesi ve aynı formülün diğer aylara uygulaması daha kalıcı ve mantıklı olmaz mıydı? Özellikle kalıcı olmasındaki kastım hata çıkması halinde Kesin olan yazılımlarda bozulmayı veya baştan itibaren yazılımı düzeltmeyi ortadan kaldırırdı diye düşünüyorum. Benim kendi düşüncem uygulaması nasıl olur onu siz bilirsiniz.
Böyle yapalım demiyorum ancak; Sizin Hesaplama formatına göre bu iş sizi yoruyor ve iş uzuyor gibi Formüllü Örnek tabloda ise her kadronun sayıları Tutarları sonucu her şey yerine oturuyor.