• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Otamatik Satır Yüksekliği

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

gigiveryon

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhabalar,

Ben hücreleri Metni kaydır seçeneği aktifken ve sütün genişliği sabitken yazıya bağlık satırların yüksekliğinin sabit oranda değişmesini istiyorum. Örnek olarak hücre içinde tek satırlık yazı varken satır yüksekliği 20 iki satır varken 40 üç satır yazı varken hücre içinde satır yüksekliğinin 60 olmasını nasıl sağlayabilirim?

1-hücreleri seçin
2-giriş sekmesin de metni kaydır butonuna basın
3-otomatik satır yüksekliği gerçekleşecektir
4-bir hücre için "metni kaydır " aktif ise otomatik satır yüksekliği değişimlere karşı otomatik yükselir veya alçalır.
5-şayet bir satırda birden fazla hücrede metni kaydır aktif ise, en büyük yükseklikteki metni esas alır.
inceleyin deneyin kolayca anlaşılabilir.

Konu Sahibi
1-hücreleri seçin
2-giriş sekmesin de metni kaydır butonuna basın
3-otomatik satır yüksekliği gerçekleşecektir
4-bir hücre için "metni kaydır " aktif ise otomatik satır yüksekliği değişimlere karşı otomatik yükselir veya alçalır.
5-şayet bir satırda birden fazla hücrede metni kaydır aktif ise, en büyük yükseklikteki metni esas alır.
inceleyin deneyin kolayca anlaşılabilir.
Öncelikle geri dönüşünüz için teşekkür ediyorum. Benim demek istediğim satır yüksekliğini benim özel ayarlamak gibi seçeneğim var mı?Otomatik yapıtğında hep 5'in katları artıyor. Ben örnek olarak satır yüksekliği 20-40-60-80 gibi artmasını istiyorum bunu sağlayabileceğimiz bir komut veya makro var mı?

satır yüksekliğini aşağıdaki komutla yapabilirsiniz. 1.satırı 40 yap
Sayfa2.Rows(1).RowHeight = 40

Konu Sahibi
satır yüksekliğini aşağıdaki komutla yapabilirsiniz. 1.satırı 40 yap
Sayfa2.Rows(1).RowHeight = 40
Teşekkür cevabınız için ancak ben özel bir yükseklik ve katlarını istiyorum onu ayarlayamayı yapamadım imkan var mıdır ? Örnek olarak standart olan ve istenilen şeklinde ayırdım.İstinilen için 20 ve katlarını baz alarak yaptım

sormak istediğiniz manuel istenildiği şekilde satır yüksekliği ayarı ise; herhangi bir satırı veya bir satırlar topluluğunu işaretleyip, sağ tuş yapınca "satır yüksekliğini" seçeneğinden istenilen sayısal veri girerek manuel ayarlayabilirsiniz.

Konu Sahibi
sormak istediğiniz manuel istenildiği şekilde satır yüksekliği ayarı ise; herhangi bir satırı veya bir satırlar topluluğunu işaretleyip, sağ tuş yapınca "satır yüksekliğini" seçeneğinden istenilen sayısal veri girerek manuel ayarlayabilirsiniz.
Yok hocam manuel olarak yaptım zaten bu yaptığım şeyin excelin otomatik olarak yapmasını istiyorum(hücre içindeki satır arttıkça satır benim girdiğim değerin katları şeklinde yüksekliğini artması)

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri