• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listview prodesürünün Custom özelliğini çalıştıramıyorum.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

SonOsmanlı

Yeni Üye
Aldığı beğeni
21
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Dostlar yeni bir program yapmaya başladım fakat bunu listviewle yapayım dedim fakat listviewin custom özelliğini bir türlü aktive edemiyorum.
Sürekli aşağıdaki resimdeki hatayı alıyorum..MSCOMCT2.OCX eksiktir diye düşündüm ve yeniden silip yükledim...Ama yine aynı hatayı alıyorum...
Konu hakkında bilgisi olandan yardım istiyorum..Örnek olarak bir program bırakıyorum...Örnek programda da aynısı oldu...Yapamadım...
Şimdiden çok teşekkür ederim..

ofis 64 bit ise listview çalışmaz.ofis 32 bit i yükleyin

Dostlar yeni bir program yapmaya başladım fakat bunu listviewle yapayım dedim fakat listviewin custom özelliğini bir türlü aktive edemiyorum.
Sürekli aşağıdaki resimdeki hatayı alıyorum..MSCOMCT2.OCX eksiktir diye düşündüm ve yeniden silip yükledim...Ama yine aynı hatayı alıyorum...
Konu hakkında bilgisi olandan yardım istiyorum..Örnek olarak bir program bırakıyorum...Örnek programda da aynısı oldu...Yapamadım...
Şimdiden çok teşekkür ederim..
Bende aynı sorunu yaşıyorum. Yaşadığım bu sorunu kodlar ile aşıyorum. Ofis sürümünüzü değiştirmek istemezseniz kodlarla çözmenizi tavsiye ederim. Örnek bir kullanım yazayım aşağıya:
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

örneğinizi inceleyiniz

Çözüm
Bu hatanın nedeni kullanmaya çalıştığınız ilgili COM nesnesinin (Component Object Model) kayıtlı olmamasıdır. Bu durumda, hatanın açıklamasında belirtilen CLSID numarasına (Class Identifier) sahip bir COM nesnesi kayıtlı değil veya eksik mesajı alırsınız.
Çözüm yollarından en genel geçer olanı
  1. "mscomct2.ocx" dosyasını "c:\windows\system32" konumuna değil "c:\windows\sysWOW64" konumuna kopyalayın.
  2. Başlat menüsünden aramaya "cmd" yazın ve sağ tıklayarak "Yönetici Olarak Çalıştır" ı seçin.
  3. Karşınıza gelen pencereye "regsvr32 c:\windows\sysWOW64\mscomct2.ocx" (ayırt edilebilsin diye eklediğim tırnak işaretleri olmadan) komutu yazın ve "enter" a basın.
Başarı ile kayıt edildikten sonra listview nesnesini kullanabilirsiniz. Custom özelliklerini kullanabilmeniz için gereken msstkprp.dll kitaplığının da sisteminizde bulunduğundan emin olmanız gerekir.

İhtiyaç duyanlar için mscom ve msstkprp kitaplıkları ektedir.

Bu hatanın nedeni kullanmaya çalıştığınız ilgili COM nesnesinin (Component Object Model) kayıtlı olmamasıdır. Bu durumda, hatanın açıklamasında belirtilen CLSID numarasına (Class Identifier) sahip bir COM nesnesi kayıtlı değil veya eksik mesajı alırsınız.
Çözüm yollarından en genel geçer olanı
  1. "mscomct2.ocx" dosyasını "c:\windows\system32" konumuna değil "c:\windows\sysWOW64" konumuna kopyalayın.
  2. Başlat menüsünden aramaya "cmd" yazın ve sağ tıklayarak "Yönetici Olarak Çalıştır" ı seçin.
  3. Karşınıza gelen pencereye "regsvr32 c:\windows\sysWOW64\mscomct2.ocx" (ayırt edilebilsin diye eklediğim tırnak işaretleri olmadan) komutu yazın ve "enter" a basın.
Başarı ile kayıt edildikten sonra listview nesnesini kullanabilirsiniz. Custom özelliklerini kullanabilmeniz için gereken msstkprp.dll kitaplığının da sisteminizde bulunduğundan emin olmanız gerekir.

İhtiyaç duyanlar için mscom ve msstkprp kitaplıkları ektedir.
Custom özelliğini çalıştırmak için böyle bir dll dosyasına ihtiyaç olduğunu bilmiyordum. Akşam deneyeceğim. Teşekkürler ilginiz için.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri