• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kullanıcı Giriş Kayıtlarında Win32 Win 64 hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

LİNDA

Gold Üye
Aldığı beğeni
90
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhaba sizlerin büyük yardımıyla oluşturduğum iki dosyayı birleştirmek istedim. Okuldaki pc de açtığım da bazı hatalar aldım (resim 1) anladığım kadarıyla kodların bazı bölümlerini devre dışı bıraktım . Bu seferde resim2 deki gibi hata oluştu. Ve Bilgilendirme msgbox larda çıkmıyor işletim sitemi 64bit 32 bit den kaynaklandığını düşünüyorum . Kaç gündür çözemedim . Ana sayfada Liste tuşuna bastıktıktan Userform2 deki excel simgesi olan sınıf listesi tuşuna Userform1 ekledim. Açılışta kapanışta hedeflerimi yapıyor ama textbox a Kullanıcı Adı gelmiyor bir türlü . Ve yanlış şifre girişinde de yine Kullanıcı Adı ve Şifre yazıları texboxlara geri gelebilir mi ? Yardımcı olursanız sevinirim.
Kullanıcı adı: linda
şifre:123

Modül 1 içindeki şu kodlar var kırmızı olan bölüm diğer pc de siyah renk görünüyor. Sorun teşkil eder mi çözemedim
#If Win64 Then
Public Declare PtrSafe Function OtoMsgKapat Lib "user32" Alias "MessageBoxTimeoutA" ( _
ByVal hwnd As LongPtr, ByVal mesaj_Metni As String, ByVal lpCaption As String, _
ByVal wType As VbMsgBoxStyle, ByVal wlange As Long, ByVal dwTimeout As Long) As Long
#Else
Private Declare Function OtoMsgKapat Lib "user32" Alias "MessageBoxTimeoutA" ( _
ByVal hwnd As Long, ByVal lpText As String, ByVal lpCaption As String, _
ByVal wType As VbMsgBoxStyle, ByVal wlange As Long, ByVal dwTimeout As Long) As Lon
g
#End If
Public durum As Boolean, hsay As Byte[
Merhaba.
ilk mesajdaki dosyayı denedim ve yukardaki #Else nin altındaki Private yerine Public yapınca sorun olmuyor.
Public yapmamın sebebi başka modülde olduğu için.Benim office 32 bit ve Pc 64 bit bu arada.
Alttakileride aktif yaptım kodda.

HTML:
Rich (BB code):
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

#Else nin altındaki Private yerine Public yapınca sorun olmuyor.

Refaz üstat, dikkatli adamın hali başka oluyor tabii. Hem Global Fonksiyon tanımlayıp hem de Private kullanmak gibi bir hata yapılacağı hiç aklıma gelmezdi. Çok teşekkürler üstat.

Sayın LİNDA ; üstadın uyarısı üzerine güncel dosyanız ektedir. Deneyiniz, çalışırsa kullanırsınız, çalışmazsa 20 numaralı mesajdaki dosya ile davam edersiniz. İyi çalışmalar...

Refaz üstat, dikkatli adamın hali başka oluyor tabii. Hem Global Fonksiyon tanımlayıp hem de Private kullanmak gibi bir hata yapılacağı hiç aklıma gelmezdi. Çok teşekkürler üstat.

Sayın LİNDA ; üstadın uyarısı üzerine güncel dosyanız ektedir. Deneyiniz, çalışırsa kullanırsınız, çalışmazsa 20 numaralı mesajdaki dosya ile davam edersiniz. İyi çalışmalar...
Rica ederim abey :)

Abey çalışmazs vin64 yerine vba7 yazılır denenir.vba7 office64 bit için sanıyorum vin64 de pc.şimdiki bilgisayarlar herlde tüm 64 bittir.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri