• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kullanıcı Giriş Kayıtlarında Win32 Win 64 hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

LİNDA

Gold Üye
Aldığı beğeni
90
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhaba sizlerin büyük yardımıyla oluşturduğum iki dosyayı birleştirmek istedim. Okuldaki pc de açtığım da bazı hatalar aldım (resim 1) anladığım kadarıyla kodların bazı bölümlerini devre dışı bıraktım . Bu seferde resim2 deki gibi hata oluştu. Ve Bilgilendirme msgbox larda çıkmıyor işletim sitemi 64bit 32 bit den kaynaklandığını düşünüyorum . Kaç gündür çözemedim . Ana sayfada Liste tuşuna bastıktıktan Userform2 deki excel simgesi olan sınıf listesi tuşuna Userform1 ekledim. Açılışta kapanışta hedeflerimi yapıyor ama textbox a Kullanıcı Adı gelmiyor bir türlü . Ve yanlış şifre girişinde de yine Kullanıcı Adı ve Şifre yazıları texboxlara geri gelebilir mi ? Yardımcı olursanız sevinirim.
Kullanıcı adı: linda
şifre:123

Konu Sahibi
Modül 1 içindeki şu kodlar var kırmızı olan bölüm diğer pc de siyah renk görünüyor. Sorun teşkil eder mi çözemedim
#If Win64 Then
Public Declare PtrSafe Function OtoMsgKapat Lib "user32" Alias "MessageBoxTimeoutA" ( _
ByVal hwnd As LongPtr, ByVal mesaj_Metni As String, ByVal lpCaption As String, _
ByVal wType As VbMsgBoxStyle, ByVal wlange As Long, ByVal dwTimeout As Long) As Long
#Else
Private Declare Function OtoMsgKapat Lib "user32" Alias "MessageBoxTimeoutA" ( _
ByVal hwnd As Long, ByVal lpText As String, ByVal lpCaption As String, _
ByVal wType As VbMsgBoxStyle, ByVal wlange As Long, ByVal dwTimeout As Long) As Lon
g
#End If
Public durum As Boolean, hsay As Byte[

Sayın LİNDA ;
O kodları bendeniz eklemiştim. (Tabii ki başka yerden aldık. :)) Hatırlarsanız sorunuzda kullanıcıya bir mesaj gösterilsin ve atıyorum 2 sn sonra OTOMATİK KAPANSIN demiştiniz. Normalde Excel VBA ile kullandığımız msgbox otomatik kapanmaz. Kullanıcı kapatana kadar ekranda açık kalır. Otomatik kapanan msgbox özelliğini Modül1 içindeki bu kodlar sayesinde elde ediyoruz. Yani bu kodları silmeyiniz ya da devre dışı bırakmayınız. Unutmayın ki dosyanızda bulunan her bir satır kod bir iş yapmaktadır. Sildiğiniz yada devre dışı bıraktığınız her satır kendinden sonrası için bir altyapı oluşturmaktadır.

Elde ettiğimiz özellik ise şudur:
OtoMsgKapat 0, "Mesaj metni", "Başlık", vbInformation, 0, 1000
1 saniye sonra otomatik kapanan msgbox. (1000 sayısı milisaniye cinsinden 1 saniye demektir.)
Kodlarınızda gerekli açıklamayı yazmıştım. Bakınız:

"If Win64 Then" ifadesi kullandığınız Office 64 bit mi diye kontrol etmek içindir. Yani bu kodlar, kullandığınız Office mimarisine göre otomatik olarak ilgili satırlar çalışacak şekilde düzenlenmiştir.

Satırların siyah görünmesinin problem olacağını sanmıyorum. O PC'deki versiyon kodları siyah gösterecek şekilde ayarlanmış olabilir. Siz de kendi PC'nizde VBA penceresinde bu ayarları yapabilirsiniz. Öncelikle bütün kodlarınız aktif halde dosyanızı deneyiniz. Hata olursa o zaman yeni bir konu ile sorunuzu sormanız daha doğru olur diye düşünüyorum.
Kalın sağlıcakla...

Son düzenleme:
Bu da dosyanızın giriş/parola düzenlenmiş hali, buyurun.

Konu Sahibi
Sayın LİNDA ;
O kodları bendeniz eklemiştim. (Tabii ki başka yerden aldık. :)) Hatırlarsanız sorunuzda kullanıcıya bir mesaj gösterilsin ve atıyorum 2 sn sonra OTOMATİK KAPANSIN demiştiniz. Normalde Excel VBA ile kullandığımız msgbox otomatik kapanmaz. Kullanıcı kapatana kadar ekranda açık kalır. Otomatik kapanan msgbox özelliğini Modül1 içindeki bu kodlar sayesinde elde ediyoruz. Yani bu kodları silmeyiniz ya da devre dışı bırakmayınız. Unutmayın ki dosyanızda bulunan her bir satır kod bir iş yapmaktadır. Sildiğiniz yada devre dışı bıraktığınız her satır kendinden sonrası için bir altyapı oluşturmaktadır.

Elde ettiğimiz özellik ise şudur:
OtoMsgKapat 0, "Mesaj metni", "Başlık", vbInformation, 0, 1000
1 saniye sonra otomatik kapanan msgbox. (1000 sayısı milisaniye cinsinden 1 saniye demektir.)
Kodlarınızda gerekli açıklamayı yazmıştım. Bakınız:

"If Win64 Then" ifadesi kullandığınız Office 64 bit mi diye kontrol etmek içindir. Yani bu kodlar, kullandığınız Office mimarisine göre otomatik olarak ilgili satırlar çalışacak şekilde düzenlenmiştir.

Satırların siyah görünmesinin problem olacağını sanmıyorum. O PC'deki versiyon kodları siyah gösterecek şekilde ayarlanmış olabilir. Siz de kendi PC'nizde VBA penceresinde bu ayarları yapabilirsiniz. Öncelikle bütün kodlarınız aktif halde dosyanızı deneyiniz. Hata olursa o zaman yeni bir konu ile sorunuzu sormanız daha doğru olur diye düşünüyorum.
Kalın sağlıcakla...
Sayın ubak düzenlemiş olduğunuz dosyadan "istediğiniz dosyadan kodları alıp kullanabilirsiniz" demiştiniz benden öyle yaptım sadece bu dosyamda giriş zamanlarını kaydetmesin istiyordum .Bu nedenle kayıt satırı kodlarını devre dışı bıraktım yada bırakmaya çalıştım .. Güncellemiş olduğunuz dosyanızı açtım resimlerdeki gibi hata oldu ? Kullanıcı ismi gelmiyor yine ?

Konu Sahibi
Kullanıcı Giriş Kayırları konusundaki 9 nolu mesajdaki dosyanızdaki kodları kullandım. Ve İstediğim şekilde hem görsel hem yazılımsal olarak tam istediğim gibi. Bu şekilde çalışma olsun istedim sadece görsel olarak da

Konu Sahibi
Eski dosyalarımı hepsini sildim. Sayın@ubak ın 4 nolu mesajdaki dosyasını açtığımda r3 deki hata oluştu debug tuşuna basınca r1 deki mesaj çıktı end tuşundan sonra userform1 açıldı. giriş işlemini tamaladığımda userform3 e döndü. açılması gereken sayfa1 e ulaşamadım.
Açılışta userform 3 gelmeli userform1 ile öğrenci sınıf listesini olduğu excel sayfasına ulaşabilmem lazım.Oradada kullanıcı hatalarını önlemek için o sayfayı sadece yetkili kişiler görebilsin

Sayın LİNDA resimde gösterdiğim şekilde Office mimarisini kontrol eder misiniz?
versiyon.jpg

Evdeki sistemim şu: Wİndows 10 64 Bit + Office 64 Bit.
İş yerinde ise şu Wİndows 10 64 Bit + Office 32 Bit.

Evdeki PC de bu dosyalar sorunsuz çalışmaktaydı. İş yerinde hepsinde hata alıyorum. Anlaşılan 32 bit sürümden kaynaklı.

Konu Sahibi
"Evdeki sistemim şu: Wİndows 10 64 Bit + Office 64 Bit."
benim de evdeki aynı sanırım . Ama işyerini şuan bakamıyorum. Ancak yarın bakabilirim .Sanırım hatalı giriş ve süreye bağlı kapatma işlemi yaptığımız için oluyor gibi geliyor bana . Süreli kapatma işleminde vazgeçebiliriz. Diğer işlemler çalışsa da işime yarayacak

Sayın LİNDA ; oto kapanan msgbox ları iptal ettim. Onun haricinde deneyip eksik konuları yazarsanız onları da halledelim.
Bu arada 2013 64 Bit office üzerinde denedim. Oto msgbox lar çalışıyor. Sıkıntı 32 bit ten kaynaklanıyor.

Konu Sahibi
Sayın LİNDA ; oto kapanan msgbox ları iptal ettim. Onun haricinde deneyip eksik konuları yazarsanız onları da halledelim.
Bu arada 2013 64 Bit office üzerinde denedim. Oto msgbox lar çalışıyor. Sıkıntı 32 bit ten kaynaklanıyor.
Sayın ubak yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim. dosyayı açtığımda userform1 geliyor.
Textboxlar istediğim şekilde dolu (kullanıcı adı ve şifre) giriş yaptığımda ise userform 3 açılıyor. Sayfa1 açılmıyor.
Açılışta userform3 'ün açılması gerekiyor. . Userform1 ile giriş yapınca r6 ile eklediğim sayfaya ulaşmak istiyorum.
Ve yanlış şifre girişinde de yine Kullanıcı Adı ve Şifre yazıları texboxlara geri gelebilir mi ?
Yarın okulda da denerim. Sonucu yazarım

1 ilk açılışta uf1 ile şifre sorulacak
2 doğru ise r6 daki sayfa açılacak ve uf3 AÇILMAYACAK
3 2. madde doğru ise giriş yapıldıktan sonra "giriş başarılı" mesajına gerek kalmıyor. İptal edeyim mi?
4 3 hatalı giriş durumunda dosya kapanmayacak uf1 ekranında kalacak.
5 eğer 4. madde doğru ise uf1 köşedeki çarpıdan kapatınca dosyayı kapatma ekliyorum. Aksi halde dosya gizli ama açık kalır.

Konu Sahibi
Sayın ubak yardımınız için teşekkürler. Şöyle;
1- Açılışta uf3 gelecek (benim için ana sayfa)
2-userform2 deki Excel simgesi olan sınıf listesine tıklama yapıldığında userform 1 açılacak başarılı şifre sonunda r6 daki sayfa açılacak
3-2. madde doğru ise giriş yapıldıktan sonra "giriş başarılı" mesajına gerek kalmıyor. Kalabilir
4- Her yanlış şifre girişinde yine Kullanıcı Adı ve Şifre yazıları texboxlara geri gelebilir mi ? 3 hatalı giriş durumunda dosya kapanacak
5-Bu kodları Userform3 deki Excel tuşuna daha sonra ekleyebilir miyim. ? Yani excel sayfalarına hatalı giriş yapılmasını öncelemek amacıyla

Sayın LİNDA ; kontrol eder misiniz?

Refaz Üstat, hata koşul cümlesinde olmuyor.
Bloklar arasındaki kodlar hata veriyor. Dediğin gibi hata koşul cümlesinde olsaydı VBA7 denenebilirdi.
Ben o saatten sonra bendeki 32 bit Office sildim. Artık işyerinde de 64 bit kurdum. :)

Konu Sahibi
Sayın LİNDA ; kontrol eder misiniz?
Sayın ubak çok çok teşekkür ederim. Belirtmiş olduğum şekilde olmuş . Bugün okulda denedim . Ayrıca okuldaki excel Office32 bit olarak görünüyor. Ama sorunsuz çalıştı. Minnettarım .Hakkınızı helal edin. Ayrıca yardım da bulunan fikir alışverişinde olan excel çözüm üyelerine teşekkür ederim.🥰

Sayın LİNDA ; ufak bir iki güncelleme yaptım. Bunu kullanınız. İyi günler.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri