• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü kitap adına göre kitap türünü webden getirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

tukayf

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
138
Excel V
Office 2019 TR
Konuyu Başlatan
Merhabalar a sütununda kitap isimleri var. Bunların ISBN kodlarını nasıl alabilirim. Yazar ve yayınevleri geliyor ancak kitap türü bilgisi ve isbn bilgilerini alamadım.
isbn ve kitap kategorisini getirebilmek mümkün müdür acaba.

Çözüm
Tekrar merhaba,
A sütununa kitap isimlerini yazıp deneyiniz...
B sütununa alınan ismi, C sütununa yazarı, D sütununa da isbn alıyor.
Not: Çok detaylı çalışmadım, kodun ihtiyaca göre geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
PHP:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Merhaba,
Dosyadan daha önemli olabilecek bir mesele de verinin hangi siteden alındığı bilgisi olurdu herhalde...

9781407109084
Sayfasında ISBN dan kitaba gidiyor ama tersini bulamadım.
Hocam maalesef bende bulamadım. Kitap adından yazar ve yayınevini getirtebiliyorum nette aratarak ancak kategori kısmını aşamadım. Site fark etmiyor sonuca ulaşmak yeterli.

Tekrar merhaba,
A sütununa kitap isimlerini yazıp deneyiniz...
B sütununa alınan ismi, C sütununa yazarı, D sütununa da isbn alıyor.
Not: Çok detaylı çalışmadım, kodun ihtiyaca göre geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
PHP:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Çözüm
Sn mucit77 nin kodlardaki siteden Makro Kaydederek, (Veri>Dış Veri Al>Web'den) yaptığım örnek, deneyin

Ekli dosyalar

• ISBN.xlsm
    24.9 KB · Gösterim: 6
Biraz test ettim, değişik sonuçlar çıkıyor.
Aynı kitap için birden çok ISBN numarası veriyor
Aranan kitap adını içeren değişik kitaplar geliyor.
#9 mesajdaki dosyayı güncelledim.

Bu iş pek sağlıklı sonuç vereceğe benzemiyor. Örneğin ANA isimli kitap aranınca, aslında bu ismi içeren 10.000 den fazla sonuç var ama benim yöntemimle sadece ilk 20 tanesi listeleniyor.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri