• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kaydır Formülü Taşma Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emre_44
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 897
  • Etiketler Etiketler
    ee
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

emre_44

Yeni Üye
Aldığı beğeni
4
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhabalar elimde bir excel var kaydır formülüyle oluşturdum bilerek çünkü listeyi uzatma ihtimalimde var. Ben A başlığının altına bir il eklediğim zaman alttaki satıra taştığı için taşma hatasıveriyor. Eğer ki A başlığına ekleme olduğu zaman B başlığının maddelerini 1 satır aşağıya ittirmenin bir yolu var mı ?

Ve bu formülü her seferinde kopyalamam mı gerekecek yeni sonuçları getirmek için ?

Ne yapılmak istendiğini anlamadım maalesef.

K Sütununa Gruplara Göre Şehirlerin listesi formülle getirilebilir.

Örneğin, K kolonun seçin ve komple silin.
K2 hücresine de
=SÜTUNA(A2:G100;3;1)
formülünü yazın.
İstenilen liste dökülecektir.

Ancak, Hemen solundaki J kolonunda açılır listeler var ve bu açılır listelerde de gruplar var. Bunun anlamını çözemedim doğrusu.
J2 hücresinde A seçtik. K2 de ne olmalı? Ve hemen altında J3 hücresinde de G seçtik diyelim. Bu durumda ne olacak gibi....

Konu Sahibi
Ne yapılmak istendiğini anlamadım maalesef.

K Sütununa Gruplara Göre Şehirlerin listesi formülle getirilebilir.

Örneğin, K kolonun seçin ve komple silin.
K2 hücresine de
=SÜTUNA(A2:G100;3;1)
formülünü yazın.
İstenilen liste dökülecektir.

Ancak, Hemen solundaki J kolonunda açılır listeler var ve bu açılır listelerde de gruplar var. Bunun anlamını çözemedim doğrusu.
J2 hücresinde A seçtik. K2 de ne olmalı? Ve hemen altında J3 hücresinde de G seçtik diyelim. Bu durumda ne olacak gibi....
Hocam A seçince açılır listeden, A'daki illerin listelenmesini istiyorum. Fakat sorun şu ki oraya muş ilini eklediğim için taşma oluyor. Bunu nasıl aşabiliriz?

Sorum şu idi...
J2 de A seçtik. K2 den itibaren 10 satır A Grubunun listesi geldi. (K2 : K11 aralığına)
K3 de de A grubunun listesinin 2. elemanı var.
Ama, J3 de de açılır liste var. J3 den de C seçtik... K3 de zaten liste vardı. Şimdi ne olacak? J3 de seçilen C ne anlam taşıyacak?

Sanıyorum sizin istediğinizi biraz sonra resim ile gösteririm. Tabi ki de yanlış yorumlamıyorsam...

Ekleme : saat 01 :03
Belki de istenilen budur....
R121.png

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Sorum şu idi...
J2 de A seçtik. K2 den itibaren 10 satır A Grubunun listesi geldi. (K2 : K11 aralığına)
K3 de de A grubunun listesinin 2. elemanı var.
Ama, J3 de de açılır liste var. J3 den de C seçtik... K3 de zaten liste vardı. Şimdi ne olacak? J3 de seçilen C ne anlam taşıyacak?

Sanıyorum sizin istediğinizi biraz sonra resim ile gösteririm. Tabi ki de yanlış yorumlamıyorsam...

Konu Sahibi
Yok hocam denedim olmadı. Emeğiniz için teşekkür ettim. Ben sol taraftaki A gurubuna il eklediğimde yine taşma veriyor. Alt satırda birşey yazıyorsa sığmıyor oraya. aynı sorun tekrar oluştu

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri