• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü İlgili Değerin Altına Kayıt Ekleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Mtudes

Yeni Üye
Aldığı beğeni
97
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba
Firmaekle userformu combobox1 değerini firmalar sayfası E sütununda bulup alttan ilk boş satıra textbox1 değerini ,onun hemen karşısındaki 13. sutunada textbox2 değerini kayıt edip gönderiyorum.
Yalnız şöyle bir sorun var: Combobox1 den seçtiğim değerin altında en az 1 firma ekli değilse onun altına textbox1 ve textbox2 değeri kayıt edemiyorum.
örnek:Botaş,il özel idaresi ve iski ye kayıtlı firma ekli olmadığı için oraya kayıt yapamıyorum .Diğerlerinde ise kayıtlı firma olduğu için kayıt yapabiliyorum .
İlgili Kod aşağıdadır:Örnek dosya ektedir .
Yardımcı olursanız sevinirim .
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

hızlıca baktığımda bazı küçük hatalar var
1- anaform da ComboBox1 - rowsource firmalar!a1:a8 olmalı ki diğer firmalada görünsün
2- firmalar sayfasında tek bir kolonda tüm firmaları yönetmeye çalışmışsınız ama kim kimin belli değiller
Ör: aşağıdaki gibi kolonlara bunları ayırıp bulmayı da bu kolonlara göre yaparsanız istediğiniz sonuçları alabilirsiniz.
YOL VE YAPIM BAŞMÜHENDİSLİĞİprojeÜSTYAPI BAŞMÜHENDİSLİĞİproje
abcsxsxkkfddfggr
ssgdgfgrgrd

Konu Sahibi
15 e yakın gönderen birim olduğundan çok fazla alan kaplayacak olmasından dolayı alt alta düşündüm.Aslında işimi de görüyor.Ama Gönderen birim altında firma ekli olmadığında proje sütunu boş kaldığından dolayı ilgili yere veri gönderemiyor .Bunu koda dökemedim .

Aslında burası yanlış oldu galiba son satırda denemiştim .Oun yerine alttaki kodu ekleyebilirsiniz kafadan yazacağım hata olabilir ve deneyemedim ama o mantıkta olmalı.Yada bir döngü ilede bulunabilir ama deneyecek zamanım yok yarın akşama kadar.

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Denediğiniz şekildede ekliyor ama E sütunundaki bazı başmühendislikleri görmeyip başka başmühendisliğin altına kayıt ediyor.

Denediğiniz şekildede ekliyor ama E sütunundaki bazı başmühendislikleri görmeyip başka başmühendisliğin altına kayıt ediyor.
Eğer combodaki bulunursa ona göre eklemesi kerekirdi ama hatalı yamış olabilirim.
Kac değişkeni ile bulununca dögü kurup ilk bulunan boş satıra eklettirilebilinir ama dediğim gibi zamanım yok ama yinede mobilden kod yazayım yanlış olmazsa.
Alttaki kodu önceki verdiğim kodu silip bunu ekleyin.

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Eğer combodaki bulunursa ona göre eklemesi kerekirdi ama hatalı yamış olabilirim.
Kac değişkeni ile bulununca dögü kurup ilk bulunan boş satıra eklettirilebilinir ama dediğim gibi zamanım yok ama yinede mobilden kod yazayım yanlış olmazsa.
Alttaki kodu önceki verdiğim kodu silip bunu ekleyin.

HTML:
Kod:
Ekliyor ama iski yi görmüyor.
Ben biraz uğraşayım en iyisi ...Olmadı siz müsait olduğunuzda tekrar bakarsınız .Teşekkür ediyorum.

Ekliyor ama iski yi görmüyor.
Ben biraz uğraşayım en iyisi ...Olmadı siz müsait olduğunuzda tekrar bakarsınız .Teşekkür ediyorum.
Abey Tr karakterden dolayı yani büyük i olduğu için o bendede görmemişti.Onun için replace ile kod vardı ucase ile birlikte.Bir araştırın.
Yada kodun en üst kısmına (global alalan)
Option compare text
Ekleyin bilmem olurmu.

Yada match yerine find ile bulun bir sürü örnek var.Yada İSKİ yerne iSKi olarak combo ve sayfaya ekleyin.

Konu Sahibi
iski yi silip Iskı olarak kayıt ettim sorunsuz çalıştı.Kodun başına Option compare text yazıp İSKİ yi yazınca yine olmadı .En son Option compare text i sildim İSKİ yii olduğu gibi kabul ettii .Şuan sorunsuz çalışıyor.

Tamam abey.Büyük İ ler problem hezaman için.Ben yarın find ilerim yada şimdi ekleyeyim yanlış olmazsa

HTML:
Kod:
Bu kodu ekleyin match olanı silin ve döngüdeki kac yerine kac.row yazın.Belki find Tr karaktere takılmaz.

On Error Resume Next
kac = WorksheetFunction.Match(ComboBox1, frm.Range("E:E"), 0)

If kac = Empty Then MsgBox "Başmühendislik bulunamadı." & vbCrLf & "Kayıt yapılmadı.", vbInformation, "DİKKAT": Exit Sub

ss = frm.Cells(kac, 5).End(xlDown).Row +
Bu kodları silebilirsiniz önceki mesajda yazdığımı uygularsanız.iyi geceler abey.

Tamam abey yarın unutmazsam kodu Pc de yazıp denerim olmadı başka yoldan hallederiz.

Mesela İSKİ olan kelimenin başında tek tırnak var onu silin.
Birde sonunda boşluk varonun için trim kullandım.
Alttaki kod çalıştı.

HTML:
Kod:

Son düzenleme:
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri