• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü icmal listesi oluşturma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Miraga

Destek Ekibi
Aldığı beğeni
931
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhabalar
yapmak istediğim çalışma ektedir. yardımcı olabilirseniz sevinirim

çalışmada veri girişi ve icmal sayfaları bulunmakta

Veri Girişi sayfasının B Sutununda kredi numaraları (birden fazla tekrarlanan numaralar- her taksit için tekrarlanıyor numara) ve I sütununda bulunuyor 0 veya rakamlar bulunuyor

Yapmak istediğim
*Veri girişi B sutunundaki Kredi numaralarını İcmal sayfasına B Sütununa kopyalamak (tekrarlanan numaralar sadece 1 defa yazılacak) ancak kredi numarasının I sütunundaki karşılıklarının hepsi 0 ise dikkate almayacak
Not: ben bunu manuel olarak şu şekilde yapıyorum
1) veri girişi I sütunu filtrelemeden 0 hariç tümünü seçip filtreliyorum
2) B sütunundaki değerleri icmal sayfası B sütununa yapıştırıyorum
3) b sutunundaki verileri seçip Veri / yinelenenleri kaldır seçerek yapıyorum
bunu makro ile yapmak istiyorum

* icmal sayfasında oluşturduğum listenin A sütununa sıra numarası gelmesi gerekiyor J sütunu ve devamındaki sütunlar (renkli hücreler) eğer 4ncü satırlarında değer yok ise sütun gizlenmesi gerek
*

Çözüm
Hocam dener misiniz?
Borç tutarı kısmını bilemedim 0 olarak atadım diğer yerler doğru mu kontrol ediniz. Birde hata denetimi yapmadım. Değişik kombinasyonlarda denerseniz kendinize göre hata verirse düzeltilir.
Hocam dener misiniz?
Borç tutarı kısmını bilemedim 0 olarak atadım diğer yerler doğru mu kontrol ediniz. Birde hata denetimi yapmadım. Değişik kombinasyonlarda denerseniz kendinize göre hata verirse düzeltilir.

Çözüm
Konu Sahibi
merhabalar
ilginiz için teşekkür ederim
tabloyu incelediğimde ilk gözüme çarpanlar
1-) icmal sayfasına veri geldiğinde kalan taksit sayısı kısmı kalanları değil ödenenlerin sayısını veriyor (0 olanlanlar ödenenler- diğerleri daha ödenmesi gereken miktar) (
2-) örnek çalışmada s.no=(6-7-8-16-25-26-27-28-32) taksit leri tamamlanmış olduğu gözüküyor. bunların icmal listesine dahil edilmemesini gerekiyor
3-) j sütunu ne devamındaki hücreler için 4ncü satırdaki miktar sıfır ise o sutunu gizlemek istiyorum (bunu ayrı bir soru olarakda sorabilirim)

merhabalar
1-) icmal sayfasına veri geldiğinde kalan taksit sayısı kısmı kalanları değil ödenenlerin sayısını veriyor (0 olanlanlar ödenenler- diğerleri daha ödenmesi gereken miktar) (
2-) örnek çalışmada s.no=(6-7-8-16-25-26-27-28-32) taksit leri tamamlanmış olduğu gözüküyor. bunların icmal listesine dahil edilmemesini gerekiyor
3-) j sütunu ne devamındaki hücreler için 4ncü satırdaki miktar sıfır ise o sutunu gizlemek istiyorum (bunu ayrı bir soru olarakda sorabilirim)
Ben tam tersini düşünmüştüm müsait olduğumda ayarlayım

2 nolu mesajda dosyayı güncelledim tekrar kontrol eder misiniz

Konu Sahibi
merhabalar
elinize sağlık çok teşekkür ederim
1 ve 2 de belirtilenler düzenlendi gibi gözüküyor ben biraz daha kontrol edeyim

3 ncü de belirttiğim bunu sonlandırıp ayrı soru olarak sorayım

elinize sağlık çok teşekkür ederim
1 ve 2 de belirtilenler düzenlendi gibi gözüküyor ben biraz daha kontrol edeyim

3 ncü de belirttiğim bunu sonlandırıp ayrı soru olarak sorayım
siz kontrolleri yapın. Eksik/hata durumu gözükürse haber edin. Kolay gelsin

Konu Sahibi
elinize sağlık teşekkür ederim
3 nolu soru için ayrı konu açayım

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.