• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Hücreleri Dövize çevirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mcexrem

Gold Üye
Aldığı beğeni
132
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhabalar üstadlar,

dosyamın TEKLİF sayfası 21-29 satırları arasında firmaların verdiği fiyatları manuel olarak giriş yapıyorum ancak bazı firmalar euro olarak bazısı dolar olarak bazısı da TL olarak fiyat verdiği için satırlardaki verileri kıyaslamak zor olabilliyor. Hem bu kargaşayı hem de daha sonraki tekliflerde baz alabilmem adına dolar yazdığım veriyi yan hücrede hem euroya hem de TL'ye çevirmesini talep ediyorum. Diğerlerini de aynı şekilde euroyu TL ve dolara, TL'yi de dolar ve euroya çevirebilir miyiz?

Yardımlarınız için teşekkür eder saygılar sunarım.

Çözüm
Buda veri girdikçe olan gifte gösterdiğim gibi.Eğer hesaplamaları doğru yaptırsıysam sorun olmaz değilse koddaki yerleri düzeltin hesaplamaları.
Kod sayfa kodunda.

11.gif

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
"Veri Giriş: TEKLİF" Sayfası oluşturdum. Verilerini bu sayfaya girdikten sonra
"TEKLİF" sayfasına geçerek "Teklifleri VERİ Sayafsından al ve dönüştür" butonuna basınca değerler euro ve TL ve dolara çevrilmiş olarak gelecektir.
Dener misiniz.

Konu Sahibi
Günaydınlar,

emek vermişsiniz teşekkür ederim ama kullanımı daha kolay ve aynı sayfada işlem yapmak istiyorum. Talep ettiğim işlemi aynı sayfada buton vasıtasıyla uygulamanız mümkün müdür?

Konu Sahibi
Günaydınlar Ortak_Akıl hocam,

çevirme işlemini yaptı ama bi defaya mahsus yaptı ve görüntü bu şekilde küsüratlar çok fazla çıktı.
Virgülden sonra 3 basamak çıkacak şekilde ve her değer değişikliğinde butona tıkladığımda değeri çevirme işlemini yapacak şekilde kodu düzeltmeniz mümkün müdür?
1706248880641.png

sizin videonuza benzer bir videoda ben kaydettim. uzantısı farklı sanırım. maalesef buraya yükleyemedim.
makronun içerisine biçimlendirme programı da yükledim. hatta ilk program ayrı sonraki programda farkı. yine bende düzgün çalıştı.
burayı okuyan diğer arkadaşlar denedi mi durum nasıl merak ediyorum. sizin bilgisayarda başka bir problem olabilir. çünkü hepsi eşit olduğu halde, farklı puntolar ortaya çıkıyor.

burayı okuyan diğer arkadaşlar denedi mi durum nasıl merak ediyorum.
Hocam kodları kim yazdıysa artık böyle düzensiz kod yamak olamaz.
Her neyse fikir vermesi açısından 2 resim yükledim incelenebilir.
Dim a(4, 28) As Double burda önceden string yapılmış değiştirdim.
cells lerin sonuna .value ekledim. vs....

1.nolu resimdeki döngüler gibi diğer döngülerde uygulanacak.

1.png

2.png

Konu Sahibi
ilginiz için teşekkür ederim

kodu sizin düzenleyip dosyayı eklemeniz mümkün müdür?

Rica ederim,akşama doğru yaparım yinede siz dediklerimi bir uygulamayı deneyin zor değil yapması.
Uygularsanız son halini ekleyin bakalım o dosyadan.
Kısaca dediklerimi düzenleyip o dosyadan devam edelim çünkü sildim dosyayı ve baştan yazmam gerekecek kodları.

Konu Sahibi
size zahmet. Mümkünse butonsuz olarak hücreye veri girişi yaptığımda kodun çalışması şeklinde ayarlayabilir misiniz.

Sayın hocam hücreye veri girdikçe olayı kolay.Öncedende dediğim gibi resimde anlattıklarımı uygulayıp dosyayı ekleyin.
O kadar kod var zaten zor değil değiştirmesi az çaba göstermeniz gerekiyor birazda sizin koda katkınız olsun diye.
Neden resimdeki dedijlerimi uygulamıyorsunuz bunuda anlamıyorum.Uygularsanız sizde birşeyler öğrenirsiniz bu vesile ile.Ben özellikle böyle yapmıştımki herşey devletten beklenmesin diye :)
Dediğim gibi resimdekileri uygulayıp son halini eklerseniz yarın akşama doğru bakabilirim.

Konu Sahibi
Üstat 2. görselde belirtilen kodları sildim ancak 1. görselde işaretlenen metinler ne olacak onları çözemedim. Yoksa neden zaman kaybedelim

Üstat 2. görselde belirtilen kodları sildim ancak 1. görselde işaretlenen metinler ne olacak onları çözemedim. Yoksa neden zaman kaybedelim
Zaman kaybetmezdiniz.Ya hocam aynı şeyleri yazıp duruyorum.Kaybedeceğiniz ne olacak en azından denersiniz doğru oluyormu diye.Ayruca 1.resim altındada döngüler var orayıda sizin devam etmenizi istemiştim eğer şimdiye kadar dediğimi yapsaydınuz en azından biraz öğrenir oralarada aynı mantığı uygulardınız.Zaten o kodları yazan Zat-ı Muhterem çorba yapmış :)
Dosyayı eklerseniz devam ederiz diye birkez daha belirteyim.
Benim amacım biraz katkınız olsun diyeydi yoksa dosyayı bitirip eklerdim hocam ve ayrıca forumda birçok kişiye böyle resim ekliyorum biraz emek versinler diye yinede yanlış anlaşılmasın.

Konu Sahibi
bahsettiğiniz gibi düzeltmeleri yaptım ama çalışmadı :)

Konu Sahibi
mümkünse lütfen veri girişiyle makro çalışsın (y)

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri