• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Hücreleri Dövize çevirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mcexrem

Gold Üye
Aldığı beğeni
132
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhabalar üstadlar,

dosyamın TEKLİF sayfası 21-29 satırları arasında firmaların verdiği fiyatları manuel olarak giriş yapıyorum ancak bazı firmalar euro olarak bazısı dolar olarak bazısı da TL olarak fiyat verdiği için satırlardaki verileri kıyaslamak zor olabilliyor. Hem bu kargaşayı hem de daha sonraki tekliflerde baz alabilmem adına dolar yazdığım veriyi yan hücrede hem euroya hem de TL'ye çevirmesini talep ediyorum. Diğerlerini de aynı şekilde euroyu TL ve dolara, TL'yi de dolar ve euroya çevirebilir miyiz?

Yardımlarınız için teşekkür eder saygılar sunarım.

Çözüm
Buda veri girdikçe olan gifte gösterdiğim gibi.Eğer hesaplamaları doğru yaptırsıysam sorun olmaz değilse koddaki yerleri düzeltin hesaplamaları.
Kod sayfa kodunda.

11.gif

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Konu Sahibi
Açıklama kısmını okuduğumda bi yanlış yaptığımı anladım; dolar ya da euro yazdığım veriyi TL'ye çevirmesini ve TL'yi de dolar ve euroya çevirmesini rica ediyorum.

Son düzenleme:
Buda veri girdikçe olan gifte gösterdiğim gibi.Eğer hesaplamaları doğru yaptırsıysam sorun olmaz değilse koddaki yerleri düzeltin hesaplamaları.
Kod sayfa kodunda.

11.gif

HTML:
C#:

Çözüm
Konu Sahibi
hocam teşekkür ederim.

Kodu yazdırdım inceledim ve gerekli düzeltmeleri yaptım sadece euro sütununa yazdığım 1,000 verisi TL'ye doğru çevriliyor ancak dolar sütunu 1,080 gibi bi rakam çıkması gerekiyor yani euro ile doların bölme işleminde yer değişikliği yapılması gerekiyor.

Yardımcı olabilir misiniz.

Rica ederim.Ama kodda açıkça yazıyor zaten işte bu yüzden önceden kodlarla uğraşın gibi yazmıştım.

Target.Value * Euro, formatSayiUcHane Neyse burdaki dolar ve euro yu yer değiştirin sadece.

HTML:
C#:

Konu Sahibi
Kendi işlerimle birlikte inceleme yapınca biraz zor oldu ama halloldu çok şükür.
Güzel günleriniz olsun inşallah.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri