• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Hücredeki Veriyi formülde sabit veriye dönüştürme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

vernel

Yeni Üye
Aldığı beğeni
127
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
Selamlar, formülde kullanılan hücreye bağlı veriyi formülün içinde sabit veriye dönüştürmek mümkün mü !

1633163081616.png

Çözüm
Şöyle;
Dosyada bulunan DÜŞEYARA formülü D2 hücresini baz alarak onun karşılığını arıyor.
Makro ile DÜŞEYARA formülünde yazılı olan D2 bağlantısı yerine, D2 hücresinde yazılı olarak veriyi (örnekte bu veri VB) VB yazılmasını sağlayabilir miyiz.
Her zaman VB olsa Ctrl H ile yapılabiliyor. Ama D2 de sürekli farklı veriler olacak.
bu değişikliği ve amacını yine anlayamadım kusura bakmayın lütfen örnek dosya üzerinde yapacağınız işlemleri ve değişik durumları gösterir iseniz anlayabileceğimizi düşünüyorum
ikinci örneğinizdeki gibi ("VB" olan) kullanmak mümkün.

sayın vernel bu sorunuza ait örnek dosya yükleyebilir misiniz açıklamalı olursa iyi olur.

Konu Sahibi
Konu Sahibi
Sayın vernel sorunuzu anlayamadım tam olarak açıklamanız mümkün mü örnekli olursa iyi olur
Şöyle;
Dosyada bulunan DÜŞEYARA formülü D2 hücresini baz alarak onun karşılığını arıyor.
Makro ile DÜŞEYARA formülünde yazılı olan D2 bağlantısı yerine, D2 hücresinde yazılı olarak veriyi (örnekte bu veri VB) VB yazılmasını sağlayabilir miyiz.
Her zaman VB olsa Ctrl H ile yapılabiliyor. Ama D2 de sürekli farklı veriler olacak.

konuyu tam anlayamadım ama
D2 hücresine veri doğrulama işinize yarar mı ?
sonuçta listeden istediğiniz veriyi seçebilirsiniz

Şöyle;
bu değişikliği ve amacını yine anlayamadım kusura bakmayın lütfen örnek dosya üzerinde yapacağınız işlemleri ve değişik durumları gösterir iseniz anlayabileceğimizi düşünüyorum

Çözüm
Konu Sahibi
İbrahim Görgülü ilgine teşekkür ederim, bir ara daha detaylı bakarız. sağlıklı günler

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri