• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Giden Fazla İse Uyarı Versin

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hsn55

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
108
Excel V
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
Ekli dosyada Ebat Girişi -1 sayfasında H,J,LN,P,R,T,V,X,Z,AB,AD sütunlarının solundaki sütunlarda kalan veri miktarı var. Ben H,J,LN,P,R,T,V,X,Z,AB,AD sütunları na veri girdiğim zaman örneğin G22 hücresinde kalan veri 30 ben H22 hücresine 32 veri girdiğim zaman kabul etmesin bana fazla veri "Mevcut Veriden Fazla Veri Giremezsin "uyarısını versin istiyorum. Destek olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• Kalan.xlsx
    43.1 KB · Gösterim: 9
Formülsüz elle giriş yapılan başlangıç sayfasını gizlediğim için görünmüyor. Formülsüz başlangıç sayfası Veri Girişi sayfası hocam. Evet formül olmadan giriş yapılınca çalışıyor. Sadece formül olduğu için sıkıntı oluyor.

Formülsüz elle giriş yapılan başlangıç sayfasını gizlediğim için görünmüyor. Formülsüz başlangıç sayfası Veri Girişi sayfası hocam. Evet formül olmadan giriş yapılınca çalışıyor. Sadece formül olduğu için sıkıntı oluyor.
Daha önce yaptığımız çalışmayı sizin sayfalara uyarladık

Ekli dosyalar

• 2024 DEPO PROGRAMI.xlsm
    301.9 KB · Gösterim: 5
Hocam maalesef istediğim gibi sonuç alamadım.Her şey için çok teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum

Bu işinizi görür mü ? Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

• Kalan.xlsx
    43.8 KB · Gösterim: 6
G sütununda rakam olmayan yeri turuncu renge boyaması güzel olmuş. Birde rakam yoksa veriyi yazmaya izin vermese tamam olacak

Ve de rakam olan yerde yazılan rakamın üstünde bir sayıya izin vermese tamam olacak

Sayın Hsn55,
Dosyanızda H sütunu ve J sütununda iki farklı uygulama yaptım.
- G sütununda gördüğünüz rakamların karşısına H sütununa (açık mavi renkli sütun) o rakamlardan (mesela 30 ise 35 gibi) yüksek
rakam yazınız.
- J sütununda (açık gri renkli sütun) ise engelleme yaptım. Bu uygulamada o sütuna hiç veri giremiyorsunuz. Sadece görmeniz için
yaptım.
Üzerinde düşünüyorum. Bir yolunu bulursam onu da uygularım. Lütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

• Kalan (2).xlsx
    44.3 KB · Gösterim: 1
Sayın Kral çok teşekkür ederim. H sütun işimi görür . Çünkü G sütunda örneğin 20 rakamı var ben H sütununa 22 girdiğim zaman sıfırlayıp renk değiştiriyor. Aynı zamanda G sütunda veri olmayıp H sütununa veri girdiğimde o da girişe izin veriyor. Fakat renk ile uyarı veriyor. İşimi görür. Eğerki veri olmayan hücreye veri girişine izin vermese daha iyi olurdu. Böyle de işimi görür .En azından renkten dolayı fark ederim. Teşekkür ederim ilgi ve desteğiniz için

Sayın Hsn55,
Düzenleyip yeniden gönderiyorum. Biraz bekleyiniz.

Lütfen yeniden kontrol ediniz. Eğer uygunsa çözümlendiyi işaretleyip konuyu kapatmalısınız.

Ekli dosyalar

• Kalan (2).xlsx
    44 KB · Gösterim: 3
Sayın kral kontrol ettim. Fakat değişen bir şey yok. İlginiz için çok teşekkür edrim

Hemen pes etmeyin. Olmayan nedir ?

Hocam sol sütunda veri varsa sağ sütuna bu veriden fazlasına girişe izin vermeyecek.Yine Sol sütunda hiç veri yoksa yine sağ sütuna girişe izin vermeyecek. Ama olmuyor ne yazık ki

Sayın Kral çok teşekkür ederim. H sütun işimi görür . Çünkü G sütunda örneğin 20 rakamı var ben H sütununa 22 girdiğim zaman sıfırlayıp renk değiştiriyor. Aynı zamanda G sütunda veri olmayıp H sütununa veri girdiğimde o da girişe izin veriyor. Fakat renk ile uyarı veriyor. İşimi görür. Eğerki veri olmayan hücreye veri girişine izin vermese daha iyi olurdu. Böyle de işimi görür .En azından renkten dolayı fark ederim. Teşekkür ederim ilgi ve desteğiniz için
Burada işimi görür demiştiniz. Son haliyle dosyayı yeniden gönderiyorum. Kısıtlamayı kaldırdım. Renk değiştirerek size uyarı verecek. Lütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

• Kalan (2) (1).xlsx
    44 KB · Gösterim: 5
Sayın kral sizin dosyadaki koşullu biçimlendirmeyi benim ekli dosyaya uyguladım. Fakat G20 hücresinde 25 adet veri var .Ben H20 hücresine 20 adet veri girdiğim zaman siyah oluyor. Oysa 26 veri girdiğim zaman vermesi gerekiyor. Not: G sütunu formüllü dür

Ekli dosyalar

• DEPO SON.xlsm
    344.1 KB · Gösterim: 1
Bu son haliyle bir dener misin ?

Ekli dosyalar

• DEPO SON.xlsm
    344.8 KB · Gösterim: 2
Çözüm
Sayın kral şimdi oldu çok teşekkür ederim.

Güle güle kullan. Çok memnun oldum istediğin gibi olduğuna. Kolay gelsin.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri