• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Giden Fazla İse Uyarı Versin

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hsn55

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
108
Excel V
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
Ekli dosyada Ebat Girişi -1 sayfasında H,J,LN,P,R,T,V,X,Z,AB,AD sütunlarının solundaki sütunlarda kalan veri miktarı var. Ben H,J,LN,P,R,T,V,X,Z,AB,AD sütunları na veri girdiğim zaman örneğin G22 hücresinde kalan veri 30 ben H22 hücresine 32 veri girdiğim zaman kabul etmesin bana fazla veri "Mevcut Veriden Fazla Veri Giremezsin "uyarısını versin istiyorum. Destek olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• Kalan.xlsx
    43.1 KB · Gösterim: 9
h20 hücresini seçin. Veri doğrulama-Özel-Formül:=VE(G20<>"";H20<=G20) deneyiniz.

Makrolu çözüm için dener misiniz.
Sayfa modülüne yazıldı.
Belirttiğiniz sütunlarda rakam yazdığınızda soluna bakar.
Büyükse uyarı verir.
Kolay gelsin.
Teşekkür ederim hocam .Tam istediğim şekilde olmuş

Makrolu çözüm için dener misiniz.
Sayfa modülüne yazıldı.
Belirttiğiniz sütunlarda rakam yazdığınızda soluna bakar.
Büyükse uyarı verir.
Kolay gelsin.
G20 hücresinde 20 rakamı var ben h20 hücresine 10 girdiğimde kabul etmiyor hocam

h20 hücresini seçin. Veri doğrulama-Özel-Formül:=VE(G20<>"";H20<=G20) deneyiniz.
G20 hücresinde veri yoksa H20 hücresine veri girişi kabul etmeyecek G20 hücresine ise mevcut veriden fazla girişi H20 hücresi kabul etmeyecek

Ekli dosyada Ebat Girişi -1 sayfasında H,J,LN,P,R,T,V,X,Z,AB,AD sütunlarının solundaki sütunlarda kalan veri miktarı var. Ben H,J,LN,P,R,T,V,X,Z,AB,AD sütunları na veri girdiğim zaman örneğin G22 hücresinde kalan veri 30 ben H22 hücresine 32 veri girdiğim zaman kabul etmesin bana fazla veri "Mevcut Veriden Fazla Veri Giremezsin "uyarısını versin istiyorum. Destek olursanız sevinirim.
Deneyiniz

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-VERİGİRİŞİ.xlsm
    86.2 KB · Gösterim: 4
Hocam birde g,ı,k,m,o,q,s,u,w,y,aa ve ac sütünlerında formül var bu formülleri veri algıladığı için sonuç alamıyorum

belirtmiş olduğum sütunlarda =KALAN!G22 sayfasından veri aldığı için örneğin G20 hücresinden diğer sayfdan gelen formül le 25 yazıyor. Bu hücrelerdeki veriler 0 algılanıyor. o yüzden istrediğim sonuç vermiyor

asıl dosyamda Ebat listesi-1 sayfasında olduğu gibi hocam

Ekli dosyalar

• 2024 DEPO PROGRAMI-SON.xlsm
    2.3 MB · Gösterim: 4
Hocam birde g,ı,k,m,o,q,s,u,w,y,aa ve ac sütünlerında formül var bu formülleri veri algıladığı için sonuç alamıyorum
Gayet güzel çalışıyor sıkıntı nedir anlamadım?

Ekli dosyalar

• VERİ.gif
    VERİ.gif
    1 MB · Gösterim: 8
35. Nolu. Mesajdaki dosyama uyguladım. Fakat çalışmıyor

Sorunum hala çözümlenmedi hocalarım

Gayet güzel çalışıyor sıkıntı nedir anlamadım?
Hocam yapmış olduğunuz makroyu tüm sayfalara (Ebat Girişi-1-2-3-4-5) uyguladım. Fakat H20 hücresine 15 rakamını girdiğimde 10 rakamından büyük rakam giremessiniz diye uyarı veriyor. Örneğin:L20 hücresine 5 yazdığımda -5 rakamından büyük rakam giremessiniz uyarısını veriyor.

Ekli dosyalar

• 2024 DEPO PROGRAMI-SON.xlsm
    374.6 KB · Gösterim: 5
İlk başlangıç Adetleri nerede, yani formülsüz elle giriş yapılan bir başlangıç adeti yok mu? KALAN sayfasında formülle bulunuyor EBAT GİRİŞİ sayfasında da formülle bulunuyor bir hücreye değişken olmayan başlangıç adetinin elle giriş yapılması gerekli mesela g20 ye elle 25 girişi yapın kod çalışıyor.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri