• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Giden Fazla İse Uyarı Versin

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hsn55

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
108
Excel V
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
Ekli dosyada Ebat Girişi -1 sayfasında H,J,LN,P,R,T,V,X,Z,AB,AD sütunlarının solundaki sütunlarda kalan veri miktarı var. Ben H,J,LN,P,R,T,V,X,Z,AB,AD sütunları na veri girdiğim zaman örneğin G22 hücresinde kalan veri 30 ben H22 hücresine 32 veri girdiğim zaman kabul etmesin bana fazla veri "Mevcut Veriden Fazla Veri Giremezsin "uyarısını versin istiyorum. Destek olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• Kalan.xlsx
    43.1 KB · Gösterim: 9
Merhaba,
VERİ => VERİ DOĞRLUMADA istediğiniz şekilde veri girişini engelledim. Verdiğiniz hücreye örnek olarak uyguladım. Diğer hücrelere de aynısını uygularsanız istediğiniz oluyor.

Ekli dosyalar

• Kalan.xlsx
    43.4 KB · Gösterim: 3
Bazen yanlışlıkla veri olmayan sütuna da giriş olabiliyor. Bunu da engelleyebilir miyiz.

Boş hücrelere "0" yazarsanız 0 harici sayı giremezler. H21 'e uyguladım. örnek olarak

Ekli dosyalar

• Kalan.xlsx
    43.4 KB · Gösterim: 4
Hocam ben bunu diğer hücrelere nasıl uygulayacağım. Hücreleri aşağıya doğru kopyaladım. Olmadı.

G ve H hücrelerini seçip kopyalayarak aşağı veya yukarı doğru ikisini beraber yapıştırırsanız oluyor. Örnek olarak G ve H sütunlarını yaptım. Diğer sütunlara da aynı şekilde uygulayabilirsiniz. Biçimlendirmesini sonradan değiştirebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• Kalan.xlsx
    43.5 KB · Gösterim: 3
H sütununda veri boş olsa bile şimdi girişe izin veriyor. Zannedersem şartı kaldırdımız

G sütünündaki veriyi sildiğim zaman şart olmuyor. Yani g21 hücresine delete yapıp. H21 hücresine veri girilince uyarı vermiyor

H sütununda veri boş olsa bile şimdi girişe izin veriyor. Zannedersem şartı kaldırdımız
örneğin G22 hücresinde kalan veri 30 ben H22 hücresine 32 veri girdiğim zaman kabul etmesin bana fazla veri "Mevcut Veriden Fazla Veri Giremezsin "uyarısını versin istiyorum

G de sayı yazacak H ye ise G deki sayıdan fazlası yazılamayacak. İstediğiniz bu değil mi?

G de sayı yazacak H ye ise G deki sayıdan fazlası yazılamayacak. İstediğiniz bu değil mi?
Evet ama başka sayfadan g sütünü formüllü . G de veri olmadığı zaman H sütununa giriş izin verilmeyecek. Aynı zaman da G hücresindeki veriden fazla H hücresine girilmeyecek. Uyarı verecek

Evet ama başka sayfadan g sütünü formüllü . G de veri olmadığı zaman H sütununa giriş izin verilmeyecek. Aynı zaman da G hücresindeki veriden fazla H hücresine girilmeyecek. Uyarı verecek
Yüklediğiniz dosyada G sütununda formül yok. Olmazsa formülü güncelleyip boş ise "0" yazması sağlanabilir.

Hocam asıl dosyayı ekliyorum. Şifre 123. Ebat Girişi -1-2-3-4-5 sayfaları

Ekli dosyalar

• 2024 DEPO PROGRAMI.xlsm
    2.2 MB · Gösterim: 5
Dosyanızı inceledim ama çok detaylı . Maalesef daha fazla yardımcı olamayacağım. Umarım başka yardımcı olmak isteyenler çıkar.

Hocam sadece birini yapabilirseniz diğerlerini ben uyarlarım diye düşünüyorum. Ebat Girişi1 Sayfasında H20 hücresinde ki veri Kalan sayfasında ki H20 ile bağlantılı. Yani h20 deki formül 'Kalan'!H20 dir. Bu veri sııifırlandığı zaman g20 hücresine girişe izin vermeyecek. Yada burdaki veriden fazla girişe izin vermeyecek

Ekli dosyada Ebat Girişi -1 sayfasında H,J,LN,P,R,T,V,X,Z,AB,AD sütunlarının solundaki sütunlarda kalan veri miktarı var. Ben H,J,LN,P,R,T,V,X,Z,AB,AD sütunları na veri girdiğim zaman örneğin G22 hücresinde kalan veri 30 ben H22 hücresine 32 veri girdiğim zaman kabul etmesin bana fazla veri "Mevcut Veriden Fazla Veri Giremezsin "uyarısını versin istiyorum. Destek olursanız sevinirim.
Diğer hücrelere aynı şekilde uygulamanız gerekecek formülü her hücre için çoğaltarak giriniz mesela yan hücreye =F20-G20-H20+1 şeklinde diğer hücreye =F20-G20-H20-I20+1 diğerine =F20-G20-H20-I20-J20+1

Ekli dosyalar

• VERİ.gif
    VERİ.gif
    1 MB · Gösterim: 8
Hocam çalışma bu sayfada olmayacak. 1. Nolu mesajımdaki dosyaya uyarlayabilir misiinz?

Hocam 1. Nolu mesajdaki dosyada g20 hücresinde veri yoksa H20 hücresine girilen veriyi kabul etmeyecek. G20 hücresinde veri varsa bu veriden fazla girişi h20 hücresine girmeye izin vermeyecek.
Örneğin G20 hücresinde 20 varsayalım H20 hücresine 20 nin üzerinde veri girişine izin vermeyecek. G 20 boş ise yine h 20 hücresine girişe izin verilmeyecek

Makrolu çözüm için dener misiniz.
Sayfa modülüne yazıldı.
Belirttiğiniz sütunlarda rakam yazdığınızda soluna bakar.
Büyükse uyarı verir.
Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

• Kalan_mkR.xlsm
    52.6 KB · Gösterim: 5
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri