• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Frame içindeki butonların aynı renkte olanların sayısını alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

himmgarip

Excel Dostu
Aldığı beğeni
883
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba,

Anasayfada frame1 in içinde bulunan butonların arka plan rengine göre sayısını alabilir miyiz acaba?

1642777334264.png

Örnek;
Yeşil-16
Mavi-2
Kırmızı-2 gibi.

Ek olarak;
Rezerve olarak mavi renkte olan masaya ürün ekleyince kırmızı oluyor. Daha sonrasında masaya ait hesap kesilince yeşil olması gerekirken tekrar mavi kalıyor. Fonksiyonda bulunan kontrolü ürün çift tık olayına nasıl ekleyebilirim? Bu kontrolde masa rengi yeşilse rezerve sayfasına masa adı yazdırılarak mavi oluyor, mavi ise rezerve sayfasındaki masa adı sildirilerek yeşil oluyor.

Desteğinizi rica ediyorum

Rezerve kaydı nereye ekleniyor?
Ürün ekleyince oradaki kayıt silinebilir böylece boşalınca yeşile döner

Konu Sahibi
Rezerve kaydı nereye ekleniyor?
Ürün ekleyince oradaki kayıt silinebilir böylece boşalınca yeşile döner

halily hocam Class modülün içinde dediğiniz durumu yapan kod var. Classtaki kodu buraya nasıl alacağız onu bilmiyorum.

Class kodunu ekleyebilir misiniz?

Rezerve edilmiş masaya siparişi hangi kodla ekliyorsunuz?

Konu Sahibi
Rezerve edilmiş masaya siparişi hangi kodla ekliyorsunuz?
Rezerve edilsin ya da edilmesin bu kodla ekleniyor. Eğer ki masa rezerve ise rezerve durumunu sorarak silsin siparişi eklesin istiyorum.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Dosyayı inceleme imkanım olmadı o nedenle masa no hangi alandan geliyor bilemedim masa no yerine o nesneyi yazmalısınız
Dilerim ise yararHTML:
Kod:

Konu Sahibi
Dosyayı inceleme imkanım olmadı o nedenle masa no hangi alandan geliyor bilemedim masa no yerine o nesneyi yazmalısınız
Dilerim ise yararHTML:
Kod:

Anasayfa Frame1 in içinde bulunan masa captionlarından alıyor. Buraya kontrol eklememiz lazım sanırım.

Anladigim kadarıyla yaptım
Asagidak kodu 7. mesajdaki kodda 15 satırdan itibaren yazarak dener misiniz? HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Anladigim kadarıyla yaptım
Asagidak kodu 7. mesajdaki kodda 15 satırdan itibaren yazarak dener misiniz? HTML:
Kod:
HTML:
Kod:

Buradaki masayı "MASA " olarak düzeltince oldu. Büyük küçük harf duyarlılığı var.

Konu Sahibi
Anasayfa da frame1 in içinde bulunan butonların arka plan rengine göre sayısını alabilir miyiz acaba?

Kırmızı ve yeşil sayısını hagi kodla alıyordunuz?

aşağıda yazacağım fonksiyonu bir modüle ekleyip her renk değişiminin olduğu yordamdan çağırmayı dener misiniz?
HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
aşağıda yazacağım fonksiyonu bir modüle ekleyip her renk değişiminin olduğu yordamdan çağırmayı dener misiniz?
HTML:
Kod:

Kod çalışıyor. Lakin sebebini anlamadım, kırmızı bekleyerek bir sonraki harekette çoğaltıp azaltıyor rakamı. Diğerleri normal.

Tam olarak anlamadım biraz daha açıklar mısınız?

Konu Sahibi
Tam olarak anlamadım biraz daha açıklar mısınız?

Buton rengi mavi olduğunda +1 artıyor.
Buton rengi yeşil olduğunda +1 artıyor.

Buton rengi kırmızı olduğunda çoğalmıyor. Bir sonraki buton kırmızı olunca +2 artıyor.

Tüm renk değişimlerinin olduğu yordamlara eklediniz mi?

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri