Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
DeneyeyimPeki hocam sizin söylemiş olduğunuz ekstra bir sütunu STOK HAREKET LİSTESİ'ne eklesek ve o sütunuda gizlesek olur mu?
Daha doğrusu siz böyle bir şey yapabilir misiniz?
Daha fazla olur 1 yılı baz alırsakSayın İSO1970,
Bir üründen en fazla kaç kez (kaç tane demiyorum) kaç kez GİRİŞ, kaç kez ÇIKIŞ yapıyorsunuz ? Tahmini rakam da olur.
Mesela ; (atıyorum) 2301 00520 NSK RULMAN ürününden en fazla 20 kez GİRİŞ, 20 kez ÇIKIŞ olur mu ? Bunu her ürün için düşünün.
100 adet hareket görebilir düşünelim1 yılda tahminen ne kadar ?
100 adet hareket görebilir düşünelim
1 yılda tüm stok kalemleri toplamda 15.000 adet hareketi görebiliyor
Hayır hocam elimizde 3000 adet stok kaydımız var hangisinin ne zaman gireceği ve çıkacağı belli olmaz.Örneğin aynı gün 1.stoğa giriş yaparız 2500. stoğa çıkış yapabilirizSayın İSO1970,
Bir üründen kaç kez (örneğin) GİRİŞ yapıldıysa o ürünü o kadar kez mi alt alta yazacak giriş rakamları ile birlikte ?
Elinize sağlık teşekkür ederim olmuş.Ama dediğim gibi formüllü olan olmaz ise sizin yaptığınızı deneyeceğim.Sayfanın üstüne "Son İşlemi Geri Al" butonu ekledim son yapılan işlemi "STOK HAREKET LİSTESİ" sayfasından silmek istediğinizde bu butona basabilirsiniz. Her butona bastığınızda en sondaki veri silinecektir.
Aynen hocam STOK HAREKET LİSTESİ'nde 1 OCAK 2025 te başlayıp 31 OCAK 2025 te sonlanacak şekilde1.Sorunla alakalı yapılan her giriş-çıkışda STOK HAREKET LİSTESİ'nde en son hareketin bir sonrasına yapmasını istiyoruz.Yani sıralama STOK LİSTESİ'ndeki gbi değil STOK HAREKET LİSTE'sin sıradan gitsin istiyouz.
2.Sorunla alakalı olarakda sizi yormaz ise bir deneyelim.
Aynen hocamYani bir stok kaç kez çıkış veya giriş yaparsa yapsın sadece en sonuncu giriş veya çıkış mı listelenecek ?
Hiç acelem yok hocam istediğiniz zaman verebilirsiniz.Önümüzdeki hafta da olabilir.Sayın İSO1970,
Halen üzerinde çalışmaya devam ediyorum. Öyle görünüyor ki bitiş Cuma sonrasına veya Cumartesi gününe sarkacak. Ama kuvvetle muhtemeldir ki Cuma sonrası bitebilir diye düşünüyorum. Ne dersiniz ? Acelesi var mı ?
Office 2016Sayın İSO1970,
Hangi versiyon Office kullanıyorsunuz ?
Hocam Excel açılıyor diyor açılmıyor açılış ekranında noktalar soldan sağa doğru gidiyor hep öyle kalıyor.SayınİSO1970,
Dosya ekteki linktedir. Şifresizdir. İndirmede problem yaşarsanız lütfen yazınız.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Sayın İSO1970,
Umarım istediğin gibi olmuştur. Umarım kusursuz çalışır.
TANITIM……….
Hiçbir sayfada satır veya sütun eklemesi yapma….
Hiçbir sayfada satır veya sütun silmesi yapma….
Düzgün ve kusursuz çalışırsa veya çalıştığında programın bir kopyasını al. Kenarda dursun.
2 adet girişKOD ve çıkışKOD isimlerinde gizlediğim sayfalar var. O sayfalarla bir işin yok. İşi yapan o sayfalar. Zaten kilitledim. Şifresi ; X. Acizane önerim kilidini açma.
Her sayfada 4 adet mavi butonlar koydum. Sayfalar arasında kolay gezinti yapabilmen için.
STOK LİSTESİ sayfasında C sütunundaki sıralama otomatiktir. Sen D sütununa veri girdikçe sıralamayı kendisi yapacak. D, E ve F sütunlarını yeşile boyadım. Formüllü olan sütunlarda pembe renkte. Trafik işaretleri mantığı. Kırmızıda dur, Yeşilde geç. Yani Pembe olan sütunlarda formül var, müdahale etme dur, yeşil olan sütunlara manuel veri girişi yapabilirsin. D sütunundaki STOK ADI başlığı altındaki ürünleri günlemen gerekli. Sen 3000 ürün dedin ama ben 5000 ürün girişine kadar ayarladım. E sütununa ne yazacağını biliyorsun. Bu sütununu da otomatik hale getirebilirim ama hangisinin ne olduğunu bana yazmalısın. F sütununa (-ki bu sütun çok önemli) x ürününün stok girişindeki ilk kaydıdır. Yani x ürününün ilk kaydını bu sütuna yapacaksın. Sonrası diğer sayfalarda. G, H ve I sütunlarındaki veriler otomatik ilgili sayfalardan gelmektedir. Fazla mal göz çıkarmaz mantığından yola çıkarsak bu sütunlar sadece bilgi amaçlıdır.
STOK HAREKET LİSTESİ sayfası C ve D sütunları hariç tamamen otomatik hale getirilmiştir. Zaten tüm çabamız bu sayfayı elde etmek için değil mi ? 4 ncü maddede STOK LİSTESİ E sütunu için yazdığımı ve STOK HAREKET LİSTESİ C sütunu verilerini belirlersen onları da otomatik hale getiririm.
GİRİŞ ve ÇIKIŞ sayfalarının mantığı ve işleyişi bire bir aynı. Bu sayfalar verilerini STOK LİSTESİ sayfasından almaktadır. Her iki sayfada da C sütununda sıralama otomatiktir. Yine her iki sayfada D sütunundaki veriler, sen ne zaman STOK LİSTESİ sayfası D sütunundaki stok listeni güncellersen o zaman güncellenir. Bu sayfalarda giriş ve çıkışları yapacağın ilk sütun H sütunudur. Sen 1 yılda en fazla 100 kez giriş veya 100 kez çıkış yapılabilir dedin ama ben sana fazlasıyla imkan verdim.
LİSTE sayfasını da ekstradan yaptım. Bu sayfadaki liste artan sıralamadadır. Diğer sayfalardaki listelerin sıralamasından farklıdır. B sütunundaki sıralama diğerlerinde olduğu gibi otomatiktir. I sütunundaki LİSTE NO başlığı altındaki rakamsal değerler, o ürünün STOK LİSTESİ sayfasındaki sırasını göstermektedir.
İncele, dene ve lütfen dönüş yapar mısın ?