• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Formül İle Stok Giriş Çıkışı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

İSO1970

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
4
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Değerli üstatlar stok giriş-çıkış ile alakalı bir formüle ihtiyacım var.
Mümkün mü olur mu bilmiyorum ama eğer makro ile değil de formül ile olursa çok işime yarayacak.
İlginize şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• STOK GİRİŞ-ÇIKIŞ.xlsx
    20.3 KB · Gösterim: 26
Çözüm
Sayın İSO1970,

LİSTE sayfasını daha önce formüllerle hazırladığımı yazmıştım. Ancak dosya boyutundan dolayı, bu sayfayı pivot tablo olarak hazırlamaya karar verdim.

Yine başka bir paragrafımda 5000 ürün girişine kadar ayarladığımı yazmıştım. Bu sınırı 3000 olarak düşürdüm.

İncele, dene ve lütfen dönüş yapar mısın ?

2 ve 3. seçenklerde makrosuz olmaz. siz istiyorsunuz ki 52 yazan yere 8 ekleyeyim. daha sonra eklediğim miktarı excel bir hücreye yazın. siz 52 yi 60 yapınca. eklediğiniz 8 in kayıtını tutan bir yer yok. stok listesi sütununa eklediğiniz rakamı yazacağınız ekstra bir sutun olsa istediniz olur. ekstra sütun yok ise makrosuz olmaz

2 ve 3. seçenklerde makrosuz olmaz. siz istiyorsunuz ki 52 yazan yere 8 ekleyeyim. daha sonra eklediğim miktarı excel bir hücreye yazın. siz 52 yi 60 yapınca. eklediğiniz 8 in kayıtını tutan bir yer yok. stok listesi sütununa eklediğiniz rakamı yazacağınız ekstra bir sutun olsa istediniz olur. ekstra sütun yok ise makrosuz olmaz
Peki hocam sizin söylemiş olduğunuz ekstra bir sütunu STOK HAREKET LİSTESİ'ne eklesek ve o sütunuda gizlesek olur mu?
Daha doğrusu siz böyle bir şey yapabilir misiniz?

Bilgisayarda yeri değişmeyen ve değişmeyecek 2 kural vardır;
1) Bilgisayarda her şey mümkündür,
2) Bilgisayarda yaptım var, yapamadım yok.

Bilgisayarda yeri değişmeyen ve değişmeyecek 2 kural vardır;
1) Bilgisayarda her şey mümkündür,
2) Bilgisayarda yaptım var, yapamadım yok.
Bir hücrede değişiklik yapıldığında formül ile bunu nasıl anlayabiliriz?

Ayrıca imkansız ama formül ile olsa bile "STOK HAREKET LİSTESİ" B, E ve F sütunlarının tamamı formül ile doldurulması gerekiyor. Bu durumda dosya çok ağırlaşacaktır. Yani kullanım açısından da formül kullanılması doğru olmaz.

Ayrıca imkansız ama formül ile olsa bile "STOK HAREKET LİSTESİ" B, E ve F sütunlarının tamamı formül ile doldurulması gerekiyor. Bu durumda dosya çok ağırlaşacaktır. Yani kullanım açısından da formül kullanılması doğru olmaz.
Hocam kodlu olduğu zaman yaptığımız işlemi geri almak istediğimizde STOK LİSTESİ'nde eski veriye dönüyor ama STOK HAREKET LİSTESİ'ne de farklı bir veri ekliyor bunun çözümü var ise bu şekilde de olur.
İstemiş olduğumuz yanlışlıkla bir veri girildiği zaman geri gelerek eski haline dönüp durumu düzeltmek bu şekilde yapabiliyorsak kodlu da olur.

Sayın İSO1970,
Makro çok güzel bir uygulamadır. Dosyayı asla şişirmez. Performansı artırır ve hızlandırır. Ancak makroda geri al pozisyonu (bildiğim kadarıyla) yoktur. Benim önerim hangisini tercih ediyorsanız onu kullanın derim. Ben makrosuz üzerinde çalışıyorum. Mümkün diyorsam mümkündür.

Sayın İSO1970,
Makro çok güzel bir uygulamadır. Dosyayı asla şişirmez. Performansı artırır ve hızlandırır. Ancak makroda geri al pozisyonu (bildiğim kadarıyla) yoktur. Benim önerim hangisini tercih ediyorsanız onu kullanın derim. Ben makrosuz üzerinde çalışıyorum. Mümkün diyorsam mümkündür.
Sayın kralım;
Mümkün derken neyi kastettiniz tam anlayamadım.Formül ile mümkünse dediğim gibi işlemi geri alma nedeninden dolayı tercih ediyorum.Yapabileceğiniz bir şey varsa buyrun rica ediyorum.

Sayfanın üstüne "Son İşlemi Geri Al" butonu ekledim son yapılan işlemi "STOK HAREKET LİSTESİ" sayfasından silmek istediğinizde bu butona basabilirsiniz. Her butona bastığınızda en sondaki veri silinecektir.

Ekli dosyalar

• STOK GİRİŞ-ÇIKIŞ.xlsm
    31.8 KB · Gösterim: 4
Sayın İSO1970,
STOK LİSTESİ sayfasında E sütununda İLK GİRİŞ başlığı altında bir sütun var. Buraya rakamsal değerlerin ilk girişini yapacaksınız. Siz düşümlerinizi veya ilavelerinizi aynı sayfanın D sütunundaki MİKTAR başlığı altındaki alandan yapacaksınız. Sizin bu işleminizden sonra STOK HAREKET LİSTESİ sayfasında listeniz otomatik olarak hazırlanacaktır. Gerçek verilerinizle bir deneyiniz. Söylediğim sözün ve yaptığım işin arkasındayım. Formüller dosyayı şişirir ve yavaşlatır. Dosyanın boyutunu artıran da formüllerdir. Ama her formül değil. Makro bu söylediklerimin tam tersidir. Unutulmamalıdır ki bilgisayarda her şey mümkündür. Yeter ki hayal et. Yaptığım dosya ektedir. Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

• STOK GİRİŞ-ÇIKIŞ.xlsx
    321.4 KB · Gösterim: 11
Ha unuttum. Bir tane sayfa gizledim. Ona dokunma. O sayfayla bir işin yok. İşi yapan o gizli sayfa.

Tamam hocam deneyeyim dönüş yaparım şuan biraz yoğunum.İlginize teşekkür ederim.
1.SORUN:STOK LİSTESİ'nde sırasıyla 1-5 ve 15.stoklara hareket uygulandığında STOK HAREKET LİSTESİ'ne istediğimiz verileri yansıtıyor burası tamam.Fakat örneğin 10. kaleme bir hareket uyguladığımız zaman STOK LİSTESİ'nde 15. kalemden önce geldiği için STOK HAREKET LİSTESİ'nde de 15. kalemin önüne kayıt yapıyor.Biz bu kayıtları STOK LİSTESİ'ndeki sıralama farketmeksizin STOK HAREKET LİSTESİ'ne peş peşe yazsın istiyoruz.
2.SORUN:Örneğin daha önce hareket görmüş STOK LİSTESİ'ndeki 1.kaleme tekrar hareket uyguladığımız zaman önceki harekete hareket uyguluyor yani önce çıkarmış ise şimdi üzerine ilave edip aynı satırda çıkışı giriş olarak uyguluyor.Bizim istediğimiz her hareketi ayrı bir satıra sırasıyla arka arkaya yapsın.(her gün hareket gireceğimiz için her hareketi görmemiz açısından).

Bakıyorum

1 nci sorunda bir sorun göremedim. Hareket (sizin deyiminizle) uygulandığında işlemi yapıyor ve yerineatıyor.
2 nci sorun için makro gerekir. Formülle de mümkün ancak dosyayı biraz yorar.
Taktir sizin.

1 nci sorunda bir sorun göremedim. Hareket (sizin deyiminizle) uygulandığında işlemi yapıyor ve yerineatıyor.
2 nci sorun için makro gerekir. Formülle de mümkün ancak dosyayı biraz yorar.
Taktir sizin.
1.Sorunla alakalı yapılan her giriş-çıkışda STOK HAREKET LİSTESİ'nde en son hareketin bir sonrasına yapmasını istiyoruz.Yani sıralama STOK LİSTESİ'ndeki gbi değil STOK HAREKET LİSTE'sin sıradan gitsin istiyouz.
2.Sorunla alakalı olarakda sizi yormaz ise bir deneyelim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri