Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Peki hocam sizin söylemiş olduğunuz ekstra bir sütunu STOK HAREKET LİSTESİ'ne eklesek ve o sütunuda gizlesek olur mu?2 ve 3. seçenklerde makrosuz olmaz. siz istiyorsunuz ki 52 yazan yere 8 ekleyeyim. daha sonra eklediğim miktarı excel bir hücreye yazın. siz 52 yi 60 yapınca. eklediğiniz 8 in kayıtını tutan bir yer yok. stok listesi sütununa eklediğiniz rakamı yazacağınız ekstra bir sutun olsa istediniz olur. ekstra sütun yok ise makrosuz olmaz
Bir hücrede değişiklik yapıldığında formül ile bunu nasıl anlayabiliriz?Bilgisayarda yeri değişmeyen ve değişmeyecek 2 kural vardır;
1) Bilgisayarda her şey mümkündür,
2) Bilgisayarda yaptım var, yapamadım yok.
Hocam kodlu olduğu zaman yaptığımız işlemi geri almak istediğimizde STOK LİSTESİ'nde eski veriye dönüyor ama STOK HAREKET LİSTESİ'ne de farklı bir veri ekliyor bunun çözümü var ise bu şekilde de olur.Ayrıca imkansız ama formül ile olsa bile "STOK HAREKET LİSTESİ" B, E ve F sütunlarının tamamı formül ile doldurulması gerekiyor. Bu durumda dosya çok ağırlaşacaktır. Yani kullanım açısından da formül kullanılması doğru olmaz.
Sayın kralım;Sayın İSO1970,
Makro çok güzel bir uygulamadır. Dosyayı asla şişirmez. Performansı artırır ve hızlandırır. Ancak makroda geri al pozisyonu (bildiğim kadarıyla) yoktur. Benim önerim hangisini tercih ediyorsanız onu kullanın derim. Ben makrosuz üzerinde çalışıyorum. Mümkün diyorsam mümkündür.
... dedim ya...üzerinde çalışıyorum.
Çok pardon üsttat anlayamamışım.... dedim ya...
Tamam hocam deneyeyim dönüş yaparım şuan biraz yoğunum.İlginize teşekkür ederim.Ha unuttum. Bir tane sayfa gizledim. Ona dokunma. O sayfayla bir işin yok. İşi yapan o gizli sayfa.
1.SORUN:STOK LİSTESİ'nde sırasıyla 1-5 ve 15.stoklara hareket uygulandığında STOK HAREKET LİSTESİ'ne istediğimiz verileri yansıtıyor burası tamam.Fakat örneğin 10. kaleme bir hareket uyguladığımız zaman STOK LİSTESİ'nde 15. kalemden önce geldiği için STOK HAREKET LİSTESİ'nde de 15. kalemin önüne kayıt yapıyor.Biz bu kayıtları STOK LİSTESİ'ndeki sıralama farketmeksizin STOK HAREKET LİSTESİ'ne peş peşe yazsın istiyoruz.Tamam hocam deneyeyim dönüş yaparım şuan biraz yoğunum.İlginize teşekkür ederim.
1.Sorunla alakalı yapılan her giriş-çıkışda STOK HAREKET LİSTESİ'nde en son hareketin bir sonrasına yapmasını istiyoruz.Yani sıralama STOK LİSTESİ'ndeki gbi değil STOK HAREKET LİSTE'sin sıradan gitsin istiyouz.1 nci sorunda bir sorun göremedim. Hareket (sizin deyiminizle) uygulandığında işlemi yapıyor ve yerineatıyor.
2 nci sorun için makro gerekir. Formülle de mümkün ancak dosyayı biraz yorar.
Taktir sizin.