• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Excel'de Araç Bakım, Kasko, Sigorta ve MTV Gider Takip Şablonu (Yıllık/Aylık Analiz)

Extor

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
Değerli arkadaşlar ve hocalarım selamlar,

Şirket ve şahsi araçlarımızın yıllık/aylık bazda kasko, trafik sigortası, periyodik bakım masrafları, parça değişimleri, MTV ve TÜVTÜRK muayene giderlerini tek bir bütçe şablonunda takip etmek istiyorum.
Takıldığım nokta; hem bu giderleri türlerine göre ayırıp genel bir toplam almak hem de km bazlı periyodik bakımların (örneğin 10.000 km veya 15.000 km sonraki yeni değişim zamanı) yaklaşma durumunu takip edebileceğimiz dinamik bir uyarı veya formül kurgusu oluşturmak. ETOPLA (SUMIF) veya EĞER (IF) kombinasyonları ile bunu hantallaştırmadan en optimize nasıl yapabilirim?
Hazırladığım örnek alt yapıyı ekte paylaşıyorum. Formüllerin zenginleştirilmesi ve görsel raporlama aşamalarında desteklerinizi bekliyorum.

buradaki konuya baktım ama olmadı sanırım hocalarım

Ekli dosyalar

ikinci kayıtta son durumda kaçıncı KM de olduğu bilinmesi gerekir. Ayrıca ödemeyi gösteren sütın da olması gerekir.

Konu Sahibi
Alicimri Hocam merhaba,
Çok haklısınız, gözümden kaçmış. Aracın periyodik bakım durumunu (kalan kilometreyi) dinamik takip edebilmek için anlık güncel kilometresinin girileceği bir alan ve maliyet yönetimi için ödeme sütunları kesinlikle şart.
Uyarınız doğrultusunda tabloyu hemen güncelledim:
  1. Tabloya araçların şu anki anlık kilometresini yazabileceğimiz bir "Güncel KM" sütunu ekledim.
  2. Ödemelerin yapılıp yapılmadığını takip etmek için "Ödeme Durumu (Ödendi / Bekliyor)" sütununu dahil ettim.
Güncellediğim yeni "arac_bakim_ve_masraf_takibi_v2.xlsx" dosyamı ekte paylaşıyorum.
Bu yeni yapıda; "Bir sonraki bakım KM'si" ile "Güncel KM" arasındaki fark 1.500 km'nin altına düştüğünde ya da kasko/muayene tarihine 30 günden az kaldığında otomatik "Bakım Yaklaştı" veya "Vade Yaklaştı" uyarısı verecek EĞER ve ETOPLA formül kombinasyonunu nasıl kurabiliriz?

Değerli vaktiniz ve yönlendirmeniz için çok teşekkür ederim hocam.

Ekli dosyalar

KM ler metin formatında 45000 yazın, hücre biçimlendirmeden 45.000 KM formatına dönüştürün. 1500 KM de uyarı vermesi mod fonksiyonu ile sağlanır. Gelecek İşlem / Son Gün sütununu kaldırın, gerek yok, Gider Türü leri kaç yılda yada KM de bir yapılacağını belirtin.

Geri