Reason01
Yeni Üye
- Aldığı beğeni
- 46
- Excel V
- Office 2016 TR
Konu Sahibi
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.
diğer makrolu excellerimde ctrl+z işlevi çalışıyor ama o yüzden yazmıştım. peki bu makroyu ctrl+z çalışacak şekilde düzenlenmesi için desteğiniz olabilir mi ?Makro ile yapılan işlemler Ctrl + Z (geri alma) işlevini devre dışı bırakır. Geri alma işlevi uygulayabilmek için makronun bu işleve yönelik olarak düzenlenmesi gerekir veya geri alma işlevine yönelik olarak ayrı bir makro düzenlenerek ilişkilendirilmeleri gerekir.
yukarıdaki makro kodunda sayfada herhangi bir değişiklik olduğunda işlem yapma koşulu var. Yani sayfada her değişiklik sonrası makro çalışıyor. Araya makro girdiği için CTRL + Z çalışmaz artık.diğer makrolu excellerimde ctrl+z işlevi çalışıyor ama o yüzden yazmıştım. peki bu makroyu ctrl+z çalışacak şekilde düzenlenmesi için desteğiniz olabilir mi ?
D ve AF sutunları haricinde nereye yazarsam yazayım CTRL+Z çalışıyor fakat bu sütunlarda ctrlz çalışmıyorKodlarınızın en üstüne
HTML: kodunu girin. Bu kod makronuzun sayfadaa yapacağı değişiklikleri ve değerleri izleyecek değişkenleri tanımlar. Worksheet_Change olayındaki kodunuzu da
HTML: şeklinde güncelleyin. Burada eklenen StrUndoData ve StrUndoRange değişkenlerine yapılan değişikliklerin kaydedilmesi sağlanır. Ardında kod bloğunun sonuna
HTML: kodunu girin. Bu kod geri alma işlevi içindir. Bir butona vs. atayarak çalıştırabilrsiniz.
D-AF sutununa yazdığımda ctrl z çalışmıyorÖrnek çalışmanızı ekleyin inceleyelim Sayın Reason01.
çok teşekkür ederim bu işime yarayacakSayfaya GERİ AL butonu ekledim.
Sadece XRAY sayfasında D15:AH30 aralığı için çalışır.
5 defa geri alabilirsiniz.