• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel işlem sonrası geri alma hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Reason01

Yeni Üye
Aldığı beğeni
46
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Herkese kolay gelsin. aşağıdaki gibi bir kodumuz var visual basic, anca excelde hücrede bir değişiklik yaptığımda geri alma işlemi yapamıyorum sanki oto kayıt yapıyor gibi. bu knuda desteğinizi rica ediyorum 🙏

HTML:
PHP:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Makro ile yapılan işlemler Ctrl + Z (geri alma) işlevini devre dışı bırakır. Geri alma işlevi uygulayabilmek için makronun bu işleve yönelik olarak düzenlenmesi gerekir veya geri alma işlevine yönelik olarak ayrı bir makro düzenlenerek ilişkilendirilmeleri gerekir.

Konu Sahibi
Makro ile yapılan işlemler Ctrl + Z (geri alma) işlevini devre dışı bırakır. Geri alma işlevi uygulayabilmek için makronun bu işleve yönelik olarak düzenlenmesi gerekir veya geri alma işlevine yönelik olarak ayrı bir makro düzenlenerek ilişkilendirilmeleri gerekir.
diğer makrolu excellerimde ctrl+z işlevi çalışıyor ama o yüzden yazmıştım. peki bu makroyu ctrl+z çalışacak şekilde düzenlenmesi için desteğiniz olabilir mi ?

diğer makrolu excellerimde ctrl+z işlevi çalışıyor ama o yüzden yazmıştım. peki bu makroyu ctrl+z çalışacak şekilde düzenlenmesi için desteğiniz olabilir mi ?
yukarıdaki makro kodunda sayfada herhangi bir değişiklik olduğunda işlem yapma koşulu var. Yani sayfada her değişiklik sonrası makro çalışıyor. Araya makro girdiği için CTRL + Z çalışmaz artık.

Kodlarınızın en üstüne
HTML:
Kod:
kodunu girin. Bu kod makronuzun sayfadaa yapacağı değişiklikleri ve değerleri izleyecek değişkenleri tanımlar. Worksheet_Change olayındaki kodunuzu da
HTML:
Kod:
şeklinde güncelleyin. Burada eklenen StrUndoData ve StrUndoRange değişkenlerine yapılan değişikliklerin kaydedilmesi sağlanır. Ardında kod bloğunun sonuna
HTML:
Kod:
kodunu girin. Bu kod geri alma işlevi içindir. Bir butona vs. atayarak çalıştırabilrsiniz.

Konu Sahibi
Kodlarınızın en üstüne
HTML:
Kod:
kodunu girin. Bu kod makronuzun sayfadaa yapacağı değişiklikleri ve değerleri izleyecek değişkenleri tanımlar. Worksheet_Change olayındaki kodunuzu da
HTML:
Kod:
şeklinde güncelleyin. Burada eklenen StrUndoData ve StrUndoRange değişkenlerine yapılan değişikliklerin kaydedilmesi sağlanır. Ardında kod bloğunun sonuna
HTML:
Kod:
kodunu girin. Bu kod geri alma işlevi içindir. Bir butona vs. atayarak çalıştırabilrsiniz.
D ve AF sutunları haricinde nereye yazarsam yazayım CTRL+Z çalışıyor fakat bu sütunlarda ctrlz çalışmıyor

Sayfaya GERİ AL butonu ekledim.
Sadece XRAY sayfasında D15:AH30 aralığı için çalışır.
5 defa geri alabilirsiniz.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri